Köpråd: Prisvärd navigator!

Hejsan alla! Nu börjar det närma sig en tid då jag kommer ha större behov av en vettig navigator i bilen. Finns egentligen inte så mycket krav, men har ett fåtal som jag listar här nu:- Enkel att hantera - Hyfsat snabb på att ladda kartorna - Kunna navigera efter brevlådenummer (exempel: Önneköp 2294) Största kravet är just då att den MÅSTE kunna navigera efter brevlådenummer, då jag väldigt ofta får köra efter det. Priset är inte lika viktigt, dock inga orealistiska summor! Så, ös på med tips! Mvh Marcus



Svar på inlägget: Köpråd: Prisvärd navigator!



behöver du europa eller norden navigator? kolla lite elgiganten och netonnet, de har bra priser som man kan kolla via nättet,samt mediamarkt kan ha nåt bra på rymligt pris,fast man måste åka till butiken för att kolla.


Behöver enbart Sverige faktiskt! Möjligtvis att den kan behövas 1-2 gånger i Danmark. Men vet du om någon klarar brevlådenummer?


man måste kolla var för sig. men jag kan kolla lite senare o återkomma med förslag


Tackar för det!


Använder garmin 3790t tror jag den heter den platte. På typ 5-600 adresser har den inte kunnat ta 2 st. Och den är mycket bättre än vad alla säger. Stäng av röststyrning så har du en perfekt. Har använt min jag nu i 2400 mil och typ lite mer än 2 månader kanske 3


Helt klart värt att kolla upp den då! Fungerar den även med brevlådenummer då? Är en väldigt viktigt del för att kunna använda den inom jobbet!


Navigon 8410 tror jag den heter den är jävligt bra med har en sån och andvänder på jobbet och då och (kör lastbil) och den funkar hur bra som helst har aldrig gåt villset


Känns om att Navigon och Garmin är dom man ska kolla efter? Hur står sig likvärdiga t.ex. TomTom mot dessa?


Ja de kan du kolla på du lär inte ångra dej dena jag har är rikti jävla bra När det gälelr tom tom så vet jag faktist ingeting om de men har hört att de är rätt så bra med






Tror jag får skriva ner lite olika modeller sen, och åka runt och känna mig fram vilken som verkar passa mig bra! Har en Garmin, och en Navigon att testa! Fler tips?


Tror inte du kommer få exakt alla postlådeadresser vilket märke du än väljer. Har kört med navigon garmin tomtom och mio. Navigon 4310max var ypperligt bra i tätorter med gatadresser men desto sämre när man skulle söka postlådor. Tomtom kan jag inte säga hundra faktiskt då de systemet vi körde med var att man tryckte på kundens namn så var koordinater intryckta vid varje beställning så har aldrig provat att söka fritt. Jag är klart mest nöjd med Garmin då jag får fram de flesta postlådor, men de är som sagt några man aldrig får fram och då är telefon jättebra. Men vad ska du jobba med ? lastbil taxi ?? Vi får alltid ut koordinater med RT90 format så jag har de programmet som garmins riktiga värsting använder och de är på metern de handlar om där. Men jag gillar mest navigon och garmin när de gäller kartorna med dess detaljer och sättet man kan zooma och de går snabbt med. Sen handlar de om vad du är beredd att ge för den med jag betala typ 3200 för min och jag tyckte den låg lite i överkant


Äh fan köp en nokia n8 istället så har du en riktigt kompetent både telefon och navigator Går skitbra att söka postlådor och du får kartor till hela världen gratis...


Av min erfarenhet så är telefoner allmänt slöa att jobba med som gps de duger vid vissa tillfällen men suger riktigt när man använder den mycket. Så en gps komponent är mycket smidigare att använda. sen vet jag inte vad för gps n8 använder men förmodligen får man dra ner piratkopia på ett program och kladda med det.


Jag har använt Garmin, tomtom, navigon, VDO, kenwood, mfl, i mitt tidigare arbete som taxiförare och anser att Garmin är helt överlägsen i både enkelhet och precision samt snabbhet. Du behöver inte en dyr garmin, däremot är det vilken karta du mosar i som avgör mycket. Jag kör privat antik Garmin 200 med "2010 års grönsakskarta" där stugor och gårdar finns med, fungerar utmärkt. Däremot har jag inte kört mot postlådenummer.


Nej den är faktiskt riktigt vass på navigering, har slutat använda min separata gps helt och använder bara telefonen nu. Den hittar var man är nästan så fort man startar gps-programmet till skillnad från många enheter jag haft som tar ett par minuter på sig att lokalisera sig vid kallstart... Och kartorna samt navigeringen är ju gratis och ingår när man köper telefonen, allt man behöver göra är att lägga in dom kartor och den röst man vill ha sen är det bara attt köra. Att koppla telefonen till datorn och ladda ner kartorna den vägen rekommenderas istället för att göra det via telefonens datanät, det kostar skjortan om man inte har gratis datatrafik eller råkar hitta gratis wifi..


Garmin Nuvi 550 är de som gäller om du verkligen vill ha den bästa. Men den kostar rätt mycket med. Den har allt du behöver och blir över.


Men sen får du en liten skärm på telefonen. =) jag har ju rätt stor skärm och tycker de är gött. Min gps tar max en halv minut innan den hittat satelliterna. Men vilket program använder nokia sig av då ? De är väl inte google map? Provade de nån enstaka gång via iphonen men de gick riktigt kasst.


"riktigt kasst", nu var du väldigt försiktig i ditt omdömme tycker jag. den hittade inte ens en gata i EA häromdagen när några vänner skulle köpa knullthermos. garmin is da shit.


Nokia har ett eget program som heter Nokia Maps/Kartor och det är gjort av Gate 5 i tyskland eller nå om jag inte kommer ihåg helt fel.. Kartorna dom använder baseras på Tele Atlas. Skärmen i telefonen är på 3,5 tum och dom flesta GPSer har väl 4"-skärm ?? Ingen större skillnad ju, sen dom dyrare/finare har ju större skärmar men då blir det ju någon tusing extra.. Annars är det ganska lätt fixat, du har hdmi-utgång i telefonen så du kan koppla telefonen till tex en lös skärm eller en bilstereo med större skärm. Jag körde min gamla nokia n95 på min jvc-stereo med 7"-skärm utan problem när jag hade den, funkade kalasbra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka