Köpråd: Mazda 323 ev 626

Hej, Nu är det dags att byta bil. Jag kan inte svara på varför men jag vill ha en mazda min budget är 20.000kr inte ett öre över det. Jag har kollat runt lite på 626 och 323 och det finns så många modeller och motorer. Nu vill jag veta, är det några man ska akta sig för? Jag vill gärna ha en driftsäker, snål och samtidigt lite rolig bil (när jag vill gasa lite )



Svar på inlägget: Köpråd: Mazda 323 ev 626



Båda bilarna är mycket pålitliga och hållbara. Det du ska göra är helt enkelt att åka och provköra båda modellerna. Det måste finnas några på din lokala Mazdahandlare att jämföra med. 323 finns i flera modeller och med flera motorer, från sisådär 70hk till 130-140 (323f). 626 finns med färre motorer, men med v6, men det vete tusan om jag skulle vilja ha en. Utrustning skiljer säkert en hel del, men det är inga bilar kända för komfort och materialval efter lyx och känsla. Tumregel: mindre bil=billigare att äga. 323 blir billigare än 626, men du bör jämföra de två med en rejäl provkörning. Du vill ha Mazda. Titta även på Carina E. Likvärdig bil med mycket hög kvalitet/pålitlighet


Har inte Mazda haft ganska svåra problem med rost? Tycker att var och varannan 323/626 är gravt rostdrabbade? Kan vara värt att leta lite extra efter. Annars så har jag bara gott att säga om Mazda. Har haft 323, 3MPS, 6 och 2 hemma och alla har varit felfria så när som på den plastiga interiören. En god vän hade dessutom en 626 som användes som bruksbil i nästan 20 år innan den byttes mot den senaste generationen Mazda 6. Riktigt driftsäkra bilar det där.


Tackar för informationen får helt enkelt åka och prova


Min gamla 323f såg helt okej ut på utsidan men rostigt golv. Just golvet är det västa. samt skärmkanter.


Att du vill ha en Mazda är inget som förvånar, de utger en go känsla. Toppenbilar. Nu vet jag inte vilken variant du söker men en sak att tänka på är att en 323 oftast inte är direkt nämnvärt snålare än en 626. Visst, de kan rosta men en Mazda är inte omöjlig att hålla i skick om man inte totalt skiter i dem. Så det finns betydligt värre bilar. Köp!


Jag är mest sugen på 626 med v6an men vet inte mycket om den, någon som kan något om den motorn? bra, dålig? nåt att tänka på vid köp?


jag har haft en sån. grymt skön att köra och jävligt pigg!dock så drar den mkt soppa och sen när de väll rasar så blir det dyrt!!


ok, 323F med 2.0 v6 då?


Största motorn som kom till dom var 1,8 DOHC 133 hästar. Det var den jag hade och den gick riktigt fint måste jag säga. Rent maskinellt var det aldrig just nått fel bilen. Bakbromsarna var väl det enda som kunde strula vad jag kommer ihåg. Minns att jag körde från jobbet en vinter och efter några meter när jag kom ut på landsvägen så gick bilen trögt och gick ut för att kolla och skivan lyste rött . Så dom får man se till att smörja upp. Annars bra bil om man hittar någon utan allt för mycket rost.






Nej, årsmodellerna 94-96 fanns 323f med 2.0 V6 men den motorn verkar vara ganska ovanlig


Jag skulle ha valt Mazda 626. Att den modellen har farthållare. Mazda 323 är liten och bensin snål bil. Men jag tycker att Mazda 626 är mer bekväm bil att köra.


Vilket motoralternativ då? vill ju ha lite kräm när det behövs


Ja ursäkta. ^^ Den nyare modellen hade det. Tänkte inte på den Den vassaste 626an som finns är väl den med 2,5 I V6 motorn. 323 är väl dom vassaste GTR och GTX med 4x4 och turbo fast dom brukar vara ganska dyra.


Motor volymen finns två ut av. 2.0 16 V och 2.2 12 V ( Är lite osäker på antal ventiler på dessa motor typer bara , men jag tror att de stämmer Jag vet inte hur många hästar som 2.0 och 2.2 har ?


Då pratar du om den lite äldre varianten av 626an. 2.2an fanns ju bara i 88-92 års modell. jag hade ju tänkt mig lite nyare typ 93-97 lr kanske till och med den sista 98-02. 93-97 fanns med 2.0 16v eller 2.5 v6 24v. Av dessa två, vilken är att föredra? det känns som att 2.0 är lite liten motor för en så stor bil, men v6an kanske är för törstig?


Köper du typ en Mazda eller Toyota duger inget annat sen. Tänk på det.


HeeDiX : Okej du menar Mazda 626 93 och 97 års modell 626:an med V6:an i är nog trevlig bil , prov kör den modellen vettja , så du får mer inblick på hur den 626:an är å köra


är det någon som vet ungefär vad v6an drar? bränsleförbrukning?


hoppas det löser sig..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka