Köpråd bil

Jag har tänkt köpa en ny bil men vet inte riktigt vad jag vill ha. Hade tänkt mig något i 30-40000 kronorsklassen, vill ha en bil som är rolig att köra och gärna någon som har rätt mycket utrustning men inte nått bensinslukande monster. Är det någon som har något tips?



Svar på inlägget: Köpråd bil



Bakhjulsdrift: BMW Fyrhjulsdrift, quattro med torsendifferential: Audi


jo asså jag har kollat en del på audi och bmw men det som är så dåligt med dom är att dom är så dyra i märket så man måste köpa en så gammal bil för dom pengarna och sen har dom flesta gått över 25000 mil


Man ska faktiskt inte tänka på mätarställningen, det man ska titta på är skicket på bilen. En bil som har gått 40.000 mil kan vara i bättre skick än en annan som gått mindre än hälften Jag kan rekommendera BMW, riktigt billiga i service och snåla på bränslet (Det trodde du inte? Nej fördomarna om märket säger något helt annat...). Inte det billigaste du kan köra, det är en Nissan Micra, Toyota Corolla eller liknande men tex. en BMW 3-serie är marginellt dyrare i drift men tre-fyra gånger så mycket bil och för att det är kul per krona Annars kan du ju också kika efter en Audi S4 2.2TQ, den har turbo, laddluftkylare och 20V-motor som är 5-cylindrig, riktigt nice ljud Den är lite tung och så men ack så mkt effekt man kan få ut för en billig peng. Går att hitta exemplar från 35.000 och uppåt. Lycka till Är det nåt så är det bara att fråga.


jag vill ju ha något som är kul att köra men kanske inte en 3.0 v8 men något däremellan som inte drar kopiöst mycket bensin men som ändå är roligt att köra jag gillar bwm:s bilar, dom är snygga och har bra prestanda men de jag funderar över är hur pigga dom är? av de ja sett så finns det ingen bmw som har turbo. om man jämför typ en bmw 320 eller 323 med en audi a4/a6 1,8T, vilken går hårdare? jag är typ mest sugen på en audi 1.8ts men det finns nästan inga sånna ute på blocket i den prisklassen har jag märkt.


Då kan du kika efter en vanlig Audi Coupé 2.3E 10V med framhjulsdrift, motorkod NG med 5-cylindrig motor utan överladd (turbo) De är billiga i både inköp, drift och försäkring. Finns också 20V med quattro, permanent fyrhulsdrift med torsendifferential. Diffknappen sitter vid handbromsen BMW är roliga att köra helt enkelt och har bra acceleration BMW tillverkar bara sugmotor, alltså utan turbo. Det är just på de nya bilarna med dieselmotor som de har börjat med turbo. Audi A4/A6 är slö under ett visst varvtal men då när turbon börjar ladda på så börjar Audin gå riktigt bra. När det gäller BMW:n så är den pigg hela tiden och det är just tack vare rak-6:an som sitter under huven Vilken årsmodell hade du tänkt?


okej så vilken skulle vinna av en bmw och audi 1.8t? jag vet inte, så ny som möjligt men där runt 00/01 kanske,


Det beror på om Audin är med quattro eller är med framhjulsdrift. quattro-systemet driver ju på alla fyra hjulen och då är det klart att den sticker iväg snabbare än Beemern. Kan ju också hända att föraren till exempel missar växeln eller nåt sånt.


Gör en mera specifik fråga gällande märke och modell. Använd även sökfunktionen, det finns massor av köpråd som kan passa. http://www.garaget.org/forum/misc.php?action=forumRules Läs även : §2 När du startar en ny tråd Låser härmed tråden. Mvh. Hamilton



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka