Köpråd: Val av bil

ohoj folks! Då så, nu har man fixat körkort men så fattas bilen. Eftersom jag fick en slant från farmor min tänkte jag köpa mig en liten pärla. Tänkte åka till Veddesta biltorg imorgon och titta på en Saab 900 som endast gått 8000mil http://data.bytbil.com/carinfo.cgi?id=4 . k=sehlberg Dom har ju rätt många trevliga bilar, http://data.bytbil.com/select_car.cgi?s . k=sehlberg Sen så har jag tittat på en Chrysler 300m http://www.bytbil.com/bilar/chrysler/30 . F2wAAAA__! Dom stora frågorna är, reservdelar,kvalitet och försäkring. Finns det bättre bilar på blocket? länka gärna, INTE ÖVER 40.000 Cheers, Michael



Svar på inlägget: Köpråd: Val av bil



Din rubrik är inte så bra. Du riskerar låsning. Kolla reglerna. Kan dock säga att 300M är en mycket bra bil! Haft flera! Aldrig krånglat! De drar strax över litern. De går som fan. På vintern är de extremt bra! Tar sig fram överallt tack vare tung maskin och framhjulsdrift. Den du länkar till är lite dyr men låga mil. Pruta! Dessa bilar springer inte iväg så närmare 30 papp tror jag går klart. Fråga mer om du undrar. EDIT: Fundera inte ens på en Saab. Krånglar.


Tack för svar! Uppskattas enormt.. Fixade till rubriken, hoppas detta är okej. Hur är det med reperationer och byten osv på chryslern? Är själv ingen expert på motor, och man har ju inte direkt en 'fet' plånbok heller Den drar en hel del, typiskt amerikanare! Love it Såg riktigt fin ut invändigt och låga milen är ju en riktig bonus Mvh, Michael


köp min saab billigt


Kolla kamremmen. Inte gratis att byta! Inredningen är rätt! De ljusa som min bländar vid solsken i vindrutan. Inte kul. Har aldrig behövt laga min så jag vet inte... En gammal klasskompis har en som rullat 33000 mil och bara bytt avgassystem och bromsar. De har haft den i familjen i flera år. Mötte den senast igår. Att kolla all el är viktigt! Allt ska fungera! Plattan i mattan ger även besked om Antispinn fungerar. AC:n är en svag punkt. De flesta bilar klarar 6-7 år utan service på den men 300M brukar lägga av efter 5 år. Kolla! Har bilen CD-växlare så kolla upp det. Den suger ibland. Tar i det flesta fall hembrända skivor men dessa kan fastna! Ljudet är dock sjukt bra! JO: Anliggande bromsar!


Falkenberg e lite väl långt Diesel: Igentligen skulle jag behöva ha med mig någon kunnig till bilsäljaren men alla är upptagna imorgon o på fredag börjar jag jobba natt fram till Augusti. Måste hända imorgon.. Skriver ner allt du säger att jag ska checka, finns det något mer du kan hitta på? Är rost vanligt? bilarna mår ju inte direkt bra utav vägsalt. Vad kan försäkringen ligga på? Är 22år, bor i lägenhet en bra bit utanför stan. Mvh, Michael


300M är en härlig glidare, absolut en bra bil men jag vill invända på några punkter: - En liter per mil, landsvägskörning då eller? Far snittade närmre 1.4L/mil med sin 300M-00, enligt färddatorn. - Enormt svårparkerad, från förarplats snudd på omöjligt att avgöra vad bilen börjar och slutar. Framför allt bakänden är en blind zon, här får du gå helt och hållet på känsla och det är inte det enklaste när fem meter jänkare skall fickparkeras! - Lite väl billigt byggd, full kräm med den kraftiga stereon avslöjar att alla skruvar kunde dras åt minst ett par varv till vid fabrik. Bilen är genomgående sådan, stereon är bra men kunde varit lite bättre, lådan är bra men kunde varit bättre. Å andra sidan får du en lyxbil för växelpengar, då kan man inte förvänta sig att allting är på topp! I övrigt håller jag med ovanstående, kort och gott är en 300M förbannat mycket bil för pengarna. Och den måste vara en speciell förstabil att minnas för livet.


Jag hade inte ens ägnat saaben en tanke, 300:an lätt!


Ni är grymma! Tack för allt!


Sen kan man ju undra hur lätt det är med delar till den om den skulle rasa? Kanske passar från nån annan vanligare bil? Fördelen med en vanligare bil blir ju just att om man eventuellt vill fixa till den och bygga på den så är det lättare med delar och fler som sitter på kunskap.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka