Köpråd: Ford Sierra

Hejsan, Tänkte köpa mig en Ford Sierra med denna karossen. Anledningen till att jag skrev så är för att jag vet ej mellan vilka år tal dom tillverkades. Det får ni gärna berätta http://bringatrailer.com/wp-content/upl . Rear_1.jpg (inte en cossie då, men en vanlig dohc) Hur som helst. Är det något man bör tänka på lite extra när man kolla på en sån här bil? Har hört att dom brukar ha dåliga ventiltätningar, men det kan ju lika gärna vara en skröna. Det är därför ni finns här för att hjälpa mig! Alla tips och råd tas emot med glädje!



Svar på inlägget: Köpråd: Ford Sierra



Kolla stötdämpare, rost, om den läcker olja. Min gamla sierra hade extremt dåliga stötdämpare och läckte från ventilpackningen. Annars va jag grym nöjd.


Okej Det där med ventilpackningar. Är det svårt att byta? Jag kan lite granna om bilar, vilka saker som sitter var, vad dom gör och vad dom heter. Men jag har aldrig skruvat förr (förutom mopeder och annan små skit). Detta blir ju förmodligen min första bil om jag inte hinner ändra mig. Men som sagt. Är det något man kan göra hemma om man har rätt verktyg och allt?


från 89/90 fanns väl sedanen med dohc bror ju helt klart på hur dom är skött,men ingen ovanlighet att dom är dags att byta ventiltätningar rost brukar va största "problemet"


Kolla efter rost..så ny som möjligt och oljeläckage Det är inte galvade under så ytrost är inte ovanligt..ta gärna med en lång skruvmejsel och hugg lite med under bil om möjligt


rost i sparklådorna är väldigt förekommande ska du titta på dohc:n så kolla om toppackningen är bytt annars är det väldigt vanligt att den far vid ca 20k mil har för mig att de lite nyare (senare 92or och 93:orna) så är den utbytt till en bättre modell. De dohc:arna jag haft så har problemen varit: hjullager, bakbromsarna, kolen i generatorn, växellspakslänkaget ,ventiltätningarna,ventillyftarna, avgassystemet och bakdiffen , dvs en hel del men det är gamla bilar så man kan inte förvänta sig att de är i toppskick.


Tänk på att mätarställningen går enbart till 9999 mil, har bilen du kollar på rost på motorhuven, uppätna sparklådor etc. och ägaren skryter (relativt vanligt bland Fordägare med denna mätarställning) att bilen har ju bara rullat 5000 mil ska du dra öronen åt dig. Kolla besiktningspapprena efter miltalet och tänk lite logiskt


Okej, tack för tipsen och hjälpen grabbar, tror jag vet vad jag ska kolla efter nu!


hjullager å bromsar å dyl är ju rena rutinsaker efter 20 000 mil men de andra är ju jobbigare,, men som s förgående talare sagt ,, kolla motorn ordentligt,, å kontrollera att kylfläktarna fungerar,, gör de inte det så har man ett dyrt haveri,, på G



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka