Bas och stereo Köpråd

Tjenare, behöver tips/råd om ljudbygge i vinterbilen/förstabilen.. Det är en volvo 360, som jag vill ha lite bättre tryck i pga älskar att lyssna på musik med bra ljudkvalitet. det som sitter i just nu är; Sony stereo med trasig cd läsare (funkar alltså bara radio) ingen usb osv Magnat 6,5" kitsystem Dls 4" (två par) har hemma; Gas 5 kanals 4 st 2 kanals steg (dls + mds) låda för 4st 8" 3" basport va tycker ni jag ska köpa för att uppgradera ljudet? budget 2500-3000:- Iaf en bas och kanske steg, eller kör jag på gas steget, det ger ca 300wrms (på bas kanalen) Musiken jag lyssnar mest på är hip-hop och techno. ska inte spela högt, utan bra kvalitet men med lite tryck i basen Mvh



Svar på inlägget: Bas och stereo Köpråd



hm älska att lyssna på musik (välljud)utan cd hur fungera det ?köp en ny hu till att börja med


bilen är nyköpt så har inte hunnit göra mer än sätta i två 4" dls kitsystem


köp alpine stereo de är prisvärda


Har tittat in en pioner (stavning) med usb, aux osv. ca 1000:- prisvärd tycker jag sen måste jag hitta nån prisvärd 10/12" för runt 1000:- ´, nått förslag på nån?


Utan att veta vad du är ute efter...... DLS RW10 eller nya Gas Silver GS1022 Båda är prisvärda på sina olika sätt....


är ute efter en bas som spelar bra/snabbt, men ändå så man känner att det är tryck, kanske är en 10" bäst?


Jag utgick från din budget och vad jag har hört. Basens storlek avgör INTE hur snabb/rapp den är. Det mesta av den sk rappheten återfinns i midbasen. Men dessa två basar är som sagt var prisvärda på sina egna vis. DLSen är enligt min uppfattning ngt torrare och mer åt hifi-hållet om GAS-basen som är lite "fetare" i ljudet utan att låta illa. Så iom vad du sade nu så skulle jag gått på GAS-tian.


okej, bra info och råd, tackar o bockar ! liten sugen på att sälja min dator + tillbehör så jag kan köpa lite bättre ljud. Blev sugen på ett steg (ca 700wrms @ 2ohm) + 4st 12" mutant mt1210, ~3000:- inte så farligt ! och lådan får precis plats i bilen utan att behöva ta bort baksätet, räknade på ca 220L


ah jag hade sålt gas o mds och behålla dls och hållt mig till status prylar (personligt så tycker jag det värsta som finns är när nån har försökt att bygga billjud med krams produkter och fråga mig hur det låter ,då föredrar jag org stereo det är mer synkat och låter bättre)nu är jag taskig i min smak men det är inte lätt alla gånger när man inte har pengar då är det bättre att vänta för det kommer en tid där man kan köpa vad man önskar sig






Har du ens lyssnat på de nya GAS Silvergrejerna? De låter helt klart minst lika bra som tex. DLS i samma prisgrupp.


Det du kanske skulle börja med är en ny CD spelare? Anser att man kommer väldigt långt med Kenwood maskinerna ljudmässsigt för vettiga pengar.


ny stereo kommer ju köpas samtidigt som bas.. ´ den stereon jag har levererar tillräklig effekt för högtalarna, men saknar bas trycket


Du skriver själv att du vill ha kvalité i ljudet, då ska du börja framifrån och gå bakåt. Sedan skriver du att du vill ha in 4x12"? Hur kommer detta in i bilden med ljudkvalité? Så vida du inte är extremt bra ljudbyggare, så skulle jag tippa på att det kommer bli mest bas i den bilen och det är inte direkt kvalité.. Som tips på bas: din budget= Magnat X-press 12"a och en Kenwood KDC 4051UR eller UG (röd eller grön belysning)


som sagt, har redan två dls 4" kitsystem + ett magnat 6,5" kitsystem (dom spelar vääldigt fint men knappt nån bas) därför vill jag bygga en låda som har mkt bas (men man kan ju även sänka basen för att höra mer höga toner) menar med kvalitet, att ljudet inte ska låta skit, t.ex spraka osv. utan hänga på fint även i höga dB .. vilket mitt framsystem gör nu, har lite kontakter inom billjusbyggen så kommer få hjälp därifrån med lådvolymer osv, för att få det så bra som möjligt, men ville ha råd om basar/stereo som skulle passa in för mina krav.


nä jag har inte lyssnat på dem jag gissade på att han har äldre prylar:/



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka