Köpråd: Cheva v8 som är lämplig för kompressormatning

Har planerat att köpa mig en 73as Camaro och göra min egen "F-bomb" utav denna. Dock står jag inför ett problem och det är val av motor. Eftersom det är Cheva så är 350 eller 454 det självklara valet (utbud efter delar). Vilken motor är egentligen bäst att använda? Vill helst ha runt 5-600hk och kompressor. Kraven är att den ska vara hållbar och budgeten ska vara så låg som möjligt utan att tumma på säkerhet. Ni som har trimmat chevor får mer än gärna komma med förslag



Svar på inlägget: Köpråd: Cheva v8 som är lämplig för kompressormatning



500-600hk i en 454 behöver du ingen kompressor för. Jag hade ju valt en 350, du spar en del vikt och delarna är billigare. Iofs är en kompressor inte gratis. Jag tvivlar på att varken en 350 eller en 454 orkar med 600hk med originaldelar, vilket betyder att du måste byta ut mycket på båda alternativen och därigenom är en 350 fullt kapabel att jobba med 600hk. En Camaro med 350 borde ju dessutom va billigare i inköp än en 454.


Jag hade väl tänkt att byta allt egentligen. Nån som har nån uppfattning om pris på ett säkert bygge som ger 600 häst? Har ingen lust att lägga 100 brak på motorn enbart när resten är omåttligt dyrt dessutom


100 brak? Antar att de ska betyda 100.000kr. De e inte dyrt att trimma cheva V8. Tex en komplett repsats går på ca. 4-5k beroende på vilken motor de e. Bygg på 350 e mitt råd. Finns hur mkt delar som helst till dom och priserna e mkt bra på allt.


350 med fyrbultat överfall lär väl vara det bästa i det läget. Det finns ju allt till dessa motorer, du kan dessutom köpa en färdig kompressorspis via http://www.speedpro.se/ för runt 70K, men jag minns inte effekten på den. De annonserade sådan förut iaf.


Eller så kan du köpa dig en komplett cratet-motor från Edelbrock eller chevrolet själva. Kostar lite med då har du en färdigbyggd motor som går bra. plus att man har väl lite garant oxå om ja inte förstått de fel.


Visst har man garanti på en färdig motor men problemet är att dessa är byggd för maximal vinst vilket inte är min åtanke. Vill gärna att man ska kunna köra flera tusen mil utan att byta varenda komponent. Och jah, med 100 brak så menade jag 100 tusen kronor.


Det går ju att köpa en fin bok som talar om exakt vad du ska göra & hur, hansen racing har sånt tex. Eftersom det är en så vanlig motor att modda så finns det ju enorma kunskaper runt om i världen, böcker, färdiga kit, alla rörliga delar i förstärkt utförande, tubokit, & en hel hög av olika kompressorer. Men som sagt, ett bra block & en bra bok så är det väl bara att sätta igång!


Camaro med 383:a byggd för kompressor. Har gått 5-6 säsonger på strippen. 6-7 tävlingar/år + gatukörning. Bilen är reggad med kompressor. Lämnar någonstans uppåt 600hk. Går som en klocka. http://www.garaget.org/video/46320


Kör du på 350 så se till att det är 4bultat som tidigare skrev. Strokar du och byter "allt" så bör du landa på 600hk utan problem. Kör du 454 med samma mods och kompressor landar du säkerligen över 1000hk. Hoppas du har runt 100 000 utöver dom 100 000kr för motorn att spendera på låda, chassi, bromsar, väghållning m.m ... för det kommer garanterat behövas med den effekt.






Behövs inga 100000 för att fixa resten. TH350 med lite moddat ventilhus och en 10-bultad diffad axel. Håller bra för 600hk. Köp en färdig motor,brukar finnas på börsen i Nitroz. Kollade, finns en 350 med kompressor nyrenoverad, 530hk 60000:-


Vad betyder att blocket är fyrbultat? Vad är alternativet?


finns även 2 bultade block.


Bultar till vevaxeln antingen 2 eller 4, Men vet att 4 bult är säkrare om man ska trimma för högre än 500hk


Ok, vadå överfallen eller vad? Jag skulle gärna vilja veta vad det innebär.


Och gärna hur man vet vilken motor som har 2 eller 4 bult


ja det är till överfallen och en länk till vilka motorer som är 2 eller 4 bultade. http://www.nastyz28.com/sbchevy/sblock.php


126 tusen och 507hk helt ny, http://dalhems.se/Product.aspx?guid=13c . d800faa36e


Samma motor finns i staterna för ca 85k. Blir med största sannolikhet billigare att plocka hem den därifrån istället isåfall Edit: Fast 127 000kr är fan inte farligt heller metanke på vad man får!


Har funderat och letat ganska mycket delar nu men jag funderar på om orginalblocket kommer att hålla? Tror ni att man ska sattsa på alu-block även om kostnaden skjuter i höjden



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka