Köpråd: Sportsedan/ lyxsedan / sportcoupe

Känner att jag växt upp och inte vill hålla på med gammla E30is eller liknande bilar... Börjat snegla på mer "vuxna" alternativ. Det finns bara 3 krav... Minst 300hk. Bekväm/lyxig. Snygg Har börjat spana på lite olika bilar tex: Normala bilar som kräver lite jobb för att få dom perfekta:Bmw 850 CSI Bmw 750 E38 Audi S8 Jaguar XJR Chrysler 300c Dodge Magnum Corvette C6 m.m Sneglar eventuellt på följande om jag får ihop ekonomin:Corvette ZR1 Aston Martin Vantage Aston Martin DB9 Dodge Viper Audi R8 Mycket eventuellt även en Lamborghini Gallardo.. Dock undrar jag vad service kostnaden ligger på dessa? Behöver hjälp med Porsche och Mercedes, kan ingenting om dom. Som ni ser är spridningen enorm i både biltyper och prisklasser. Vill bara hitta en bil som jag längtar efter att få köra varje dag.. Om det är en gammal bmw eller en nyare dodge viper spelar igentligen ingen roll.. Så.. ÖS på med synpunkter, tips, ide'er... jag är öppen för allt just nu.



Svar på inlägget: Köpråd: Sportsedan/ lyxsedan / sportcoupe



ser det som ett givet val att ta en lite mer exotisk bil om du endast har de kriterierna, en aston martin ser man inte var dag, och är det någon av de bilar du nämnde som är både sport och lyx i samma bil så är det väll ändå just en Vantage, den får min röst ändå. http://www.blocket.se/ostergotland/Asto . 14&w=3


Om du får ihop ekonomin? Först pratar du om en gammal Bmw 850, en ekonomisk katastrof för den delen. Dock förhållandevis billig i inköp. Sen börjar du drömma iväg på värstingbilar som Gallardo för 1 mille? Kom fram till vilken budget du har att röra dig med, sen kan du börja gallra i rätt prissegment. Du kommer inte komma någon vart med det där, mitt tips


mb s-klass 500-600 (w140) v8-v12 v8:an böjar på 319hk/470nm. är inne på min andra för tillfället. Mycket trevliga bilar att köra!!! vill inte köra något annat.


Jag hade lätt köpt en BMW M3 eller en C63 AMG om jag hade haft möjlighet till det. En Aston Martin vore skitkul också men den känns väldigt begränsad i sitt användningsområde. Maserati GranTurismo eller Maserati Quattroporte kanske kan vara nåt annars? Skitsnygga bilar som går bra och har även de ett underbart ljud. Har för mig att det sitter Ferrarimotor samt Ferraris växellåda i de modellerna men jag kan ha fel.


Du har glömt BMW M5, köp en så ny du har råd med...


Beställ en fabriksny C63 AMG så får du precis vad du vill ha utan att behöva tänka på tidigare ägare. Alternativt skulle en E63 AMG eller CLS 65 AMG med något år på nacken vara ett bra alternativ. Mycket bil för pengarna, prestanda i smakfullt diskret förpackning som antagligen är billigare att äga och mer pålitligt än t.ex. en Aston.


Gör en mera specifik fråga gällande märke och modell samt prisklass. Använd även sökfunktionen, det kan finns massor av köpråd som kan passa. http://www.garaget.org/forum/misc.php?action=forumRules Övriga funderingar kan med fördel tas i bloggen. Låser härmed tråden. Mvh. Hamilton



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka