Köpråd: Volvo S60 T5 vs 2.4t/2.5t.

Är de stor skillnad på körupplevelsen mellan S60 T5 och 2.5t och 2.4t? Hört att 2.4t iaf inte ska va nå direkt piggare än D5an.. vilket i och försig är en helt ok snurra men jag vill ha lite roligare när jag trycker ner gaspedalen hade jag tänkt! Uppdaterar dom chassit och bromsar något på T5an jämfört med den lite svagare turbosnurran? Kollar efter någon schyst bruksbil. Gärna med lite pulver under huven. Alla småbilar går bort pga att den ska vara en schyst dragbil också. Men annat än S60 kan vara intressant! tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo S60 T5 vs 2.4t/2.5t.



köp min S40n


Är de stor skillnad på T5 motorn från dom tidigare modellerna? Min budget räcker nog inte till en -05 tyvär


Den såg jävligt nice ut men den blir nog lite dyr.. och lite liten som dragbil kan tyckas


du kan få köpa den för 115:)


Hur är det med bränsleförbrukningen mellan en 2,4T och en T5?


Prövade en s60 2.4t här om dagen med knappt 17k på mätaren.. inte de minsta imponerad av den motorn tyvär. Måste nog bli en starkare!


kom & köp


Dåligt med krokar bak på den där du


En original 2.4t känns väldigt slö. T5an är mycket piggare då. Men jag antar att du ska chippa den? Isf, provkör bägge motorerna chippade och se vad du tycker! Nästan alla turbo-S60s är ju chippade på Blocket så borde inte va så svårt att hitta nån i närheten






Kom och köp här,avtagbar dragkrog med absolut inget glapp så den är inte använd för mycket så att säga Autotechs programvara i bilen sedan ca 1000 mil tillbaks innan dess helt orginal.


Går att eftermontera..Jobbar på Volvo. Vill du ha fast eller delbart?


piskade min kompis 2.4t ganska lätt med min t5, och måste säga att t5 klingar fan så mycket bättre på läpparna


Har en kompis med en V70 2.5T och den drog 1 dl mer än min s60 T5 landsvägskörning när min var orginal nu skiljer det nästan 2 dl med programvara i min.


Så drar den mindre bensin när den är trimmad?


Med rätt programvara i så drar alla turbobilar mindre vid cruise-körning. Gasar du drar den mer!


Men vad bra, det visste jag inte. Men när du säger gasar, menar du just vid accelerationen eller att man håller en konstant hastighet. Låt säga 80/90km/h?


Just vid accelerationen eftersom bilen får in mer luft och därför måste kompensera med mer bensin. Detta gäller bara när du trycker på rejält. Accelererar du lugnt så drar den lika mycket som innan. Men just vid konstant hastighet drar den oftast lite mindre. Istället för 0,8L/mil vid 80km/h konstant kanske du lyckas komma ner till 0,75L/mil. Varierar självklart från motor till motor


Aha, då är jag med. Tack för infon!


Vet att från -05 har t5 större bromsar och ok, tror det är 316mm skivor (större än tidigare t5or)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka