Köpråd: Honda Civic Type-R 02, prisklass 50000, miltal 20000

Okey, så var och kollade på en Honda Civic Type-R 02 (uttagen 01) idag Den var grymt snygg och så utseendemässigt, har även proffsbyggda lambodörrar för 24000 och kvitton på allt som är gjort med den. Full stämplad service bok, inga inga speciella anmärkningar på besiktningarna förutom typ att handbromsen tog för lite, men dom problem har vart åtgärdade, fanns inget angående motorn eller dylikt. Testade den och det var inga konstigheter där heller som jag märkte av. Vet inte vad ljudsystemet i bilen kan värderas upp till, men var en dvd spelare med touchskärm, dvd reciever, förstärkare, slutsteg och kondensator även bluetooth och grejer. Han begärde 53000 för den. Frågan är, är det värt att lägga dom pengarna på de? Som sagt, den har gått 20000mil men var ju inga anmärkningar och fullstämplat i service bok osv. Bör nämna att han hade köpt den utav sin kusin 1 år tidigare, så antar att inte kusin sålde honom en skit bil. Vad tycker ni? Tror ni bilen håller och om den går drastiskt ner i värde nu efter 20000 milssträcket?



Svar på inlägget: Köpråd: Honda Civic Type-R 02, prisklass 50000, miltal 20000



Skulle vara enormt tacksam för svar snarast, behövs!


http://www.blocket.se/jonkoping/Honda_C . 15&w=3 Antar att det är den. Jag blir lite misstänksam över att han säljer den redan efter ett år, men det är bara jag. Hur är det med lambodörrarna, när byggdes de? Jag skulle aldrig köpa en bil med sådana oavsett om de påstås vara godkända; Åker man på en grinig besiktningsman så får man kosta på lika mycket för att sätta det vanliga igen. Så vitt jag vet så finns det ingen modell av lambodörrar som är godkända i Sverige, men jag kan såklart ha fel. Kolla upp ägarhistoriken och se hur länge de tre senaste ägarna haft bilen, ett år var och jag hade hoppat över den. Är det den jag länkade till så undrar jag även varför han sänkt priset med 10k redan innan prutning. Tänk på att bilen troligen har 20k hårt körda mil, jag skulle leta efter någonting med lägre miltal. Jag måste dock klargöra att jag inte har någon bred kunskap om modellen utan talar bara efter hur jag skulle tänka som spekulant.


Yesbox det är den. Hans kusin hade haft den i 2-3 år innan honom och varför han säljer den så fort kan jag inte ge något svar på. Det är milen jag är lite orolig för, vet ju inte vad en Type-R motor klarar, och självklart är det ju inte 20000 lugna mil, det jag är mest inne på just nu så. Han sänker priset skulle jag tro för han inte har haft allt för många som ringt, frågade aldrig det. Och dörrarna var godkända, hade papper på det osv, så inget strul där. Och kvitto på dem och vart det är gjort fanns med osv. Tacksam för mer svar!


Jag antar att det är den svarta på Blocket, utannonserad för 58.000:-? Tycker den känns dyr även om han släpper den för 53.000:-, det finns ett par med halva miltalet för 70´ som borde hamna runt 65´ efter prut åtminstone? Honda är driftsäkra bilar men vad som händer med en busbil som CTR efter 20.000mil kan man aldrig veta. Beror förstås på hur den varit skött, jag hade i alla fall gjort ett M-test eller liknande innan ett köp för säkerhets skull. Sedan ser jag inte Lambo-dörrarna som någon fördel direkt, inte med tanke på värdeminskningen och sedan är jag osäker på om det är tillåtet att ändra ett helbilsgodkänt fordon utan att registera om den? Är det rätt gjort och godkänt?


Enligt pappren som visades så var det godkänt och det var inga anmärkningar på dörrarna på senaste besiktningen som gjordes nyligen, dörrarna är gjorda för 2 år sedan också så.


Det var en tråd för ett litet tag sedan om en Seat Ibiza med sådana dörrar som fått nedslag vid besiktningen trots att den sett likadan ut i flera år, och det var ändå en tidig Ibiza som om jag minns rätt inte var helbilsgodkänd. Tyckte det var något som kan vara bra att veta om du köper en bil med sådana dörrar, som om jag förstått det rätt måste vara registeringsbesiktad för att vara godkänd.


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=216090


Tur att det finns någon som orkar söka, hade som sagt kollat upp om/att det är godkänt och registeringsbesiktigat innan köp!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka