Köpråd: Bekväm bil för 30-60kkr

Hej, har en kompis som är ute efter en kärra, jag har väldigt svårt att komma på vad jag kan tycka att han ska ha. Han kör inte så himla mycket, pendlar inte till jobbet eller så utan ska ha den till att åka och hälsa på kompisar, handla, lite joyrides osv. Han gillar lite premiumkänsla, hyfsat med kräm i motorn och har efterfrågat antingen bak- eller fyrhjulsdrift. Men han vill inte ha någon stötig bil med sportambitioner som en bmw med m-dämpare eller något sådant, bilen skall vara komfortabel, tyst, bra stereo(kan jag hjälpa honom med efter köpet iofs). Hoppas ni förstår? Bränsleförbrukningen är inte jätteviktig eftersom bilen inte kommer köras extremt mycket, men gärna hyfsat låg försäkring, bra driftsäkerhet osv. Angående storleken vill han absolut inte ha någonting mindre än en A3a eller större en än A6a så någonstans därimellan. Han är inte ute efter någon kombi utan 2-, 3- eller 4-dörrar är rätt håll. Gärna coupé. Pris alltså mellan 30-60kkr någonstans. Själv har jag funderat på Audi A4 1.8t(s?) Quattro och sen chippa? Kanske A6an med samma drivlina? Mer bil för nästan samma pengar tänker jag? BMW har jag dålig koll på, är 3 serien för obekväm och 5-serien för klumpig? Mercedes c-klass coupé kanske är något? Eller ska man kolla utanför tyskland och tillochmed europa? Hur är det med svenska bilar? Stort tack för hjälp.



Svar på inlägget: Köpråd: Bekväm bil för 30-60kkr



BMW E39 matchar väl din väns krav relativt hyfsat. Premiumkänslan är hög, eller är åtminstone det i förhållande till samtida bilar. Komforten är utsökt, ljudnivån skapligt låg och hållbarheten i överlag mycket bra, förutsatt att det tilltänkta exemplaret inte är allt för vanvårdat eller hårt kört. Särskilt klumpig är den inte heller, utan snarare en smidig rackare i sin klass. 3-serien (E46) är också ett bra val, men är kanske inte lika komfortinriktad som 5-serien? Mercedes Rostkl.. ursäkta C-klass skulle jag undvika. Den må vara behaglig att köra men varken rostskyddet eller kvalitén matchar de höga beg-priserna. Lexus har också ett par vassa vagnar med hög tillförlitighet och komfort, kanske kan det vara något att kika efter?


Rostar inte de där BMW-modellerna liksom Mercor runt millennieskiftet värre än en 80-tals asiat?


Jag säger bara - S60 .. Lagom skön bilkänsla rullar bra m.m! Du kan säkert få tag på en s60 2.4T för dom pengarna, som ligger även runt 200hk


Är inte dem bara framhjulsdrivna? Eller finns dem kanske med någon awd-variant? Jag visade min kompis några 5-serier och han gillade dem förutom två punkter. Det var alldeles för många automatlådor(av nån anledning är han allergisk mot sådana) och det vara alldeles för många med trädekor, vilket uppenbarligen inte gillas heller. Få objekt kvar efter det, men annars var det okey, bara man hittade en minst 523a, annars blir det nog slött...


Det finns fyrhjulsdrivna s60s, då heter den ÄRRRR S60RRRRR! Hittar du en S60R mellan 30k-60k så säger du till mig, så åker jag och köper den åt honom :-)


En 3-serie sedan E46 utan sportfjädring borde nog passa bra tror jag. Iofs är väl vanliga sportchassi-paketet helt ok (standard på Coupé), men stötdämparna kan vara lite hårt satta beroende på hur känslig man är Lite bilar kring Uppsala (angränsande län): En 328 automat i Stockholm:http://www.blocket.se/stockholm/BMW_328 . 10&w=2 (lite trökigt med trälisterna inuti kanske ) 320i automat i Österåker (?):http://www.blocket.se/stockholm/BMW_320 . 10&w=2 2,2l sexan på 170hk, kanske ingen raket men vet inte hur höga krav din polare har.


Vissa verkar göra det och vissa inte. Har sett riktiga skräckexempel av E39 men andra helt klockrena. Nej tacka vet jag E46 Coupé http://www1.garaget.org/gallery/images/ . 27aa63.jpg


Saken med Mercedes värdelösa rostskydd var dels felaktiga kanter och skarvar som rostskyddet inte fastnade på och sedan hade märket vissa problem med de nya miljölackerna. Kombinationen blev en ren katastrof som bekant, rostar precis överallt. När det gäller BMW är det E39 som var det svarta fåret, några kommer säkert hävda att E46 hör dit med men den har inte haft särskilt stora problem utöver konstruktionsfelet där motorhuven skavdes upp av strålkastarna. Visst rostar den, men det gör varenda modell i dag känns det spontant som. E39 rostar främst i skarvar, dessa är tätade med kitt (Dörrar och baklucka) och under detta finns inget rostskydd. Genialisk konstruktion, för ingen har väl hört talas om fukt i en bildörr? Men antingen kan man köpa en Audi A8 byggd i aluminium och slippa rosten, men istället en (mindre) risk för annan typ av korrosion och svindyr försäkring samt dyra reparationer. Att laga en skadad A8 är nämligen avancerat och väldigt dyrt, och det är inte alla verkstäder som ens ger sig på att laga en Audi Space Frame; Och de som gör så är inte de billigare på marknaden om vi säger som så. Eller så får man leva med rost, eller vilken bil har ett ok rostskydd idag? VAG (Minus A2/A8) rostar, Volvo rostar, Saab rostar, så varför undvika BMW? Tycker gott din kompis skall kolla efter BMW, främst 5-serie E39 eller 7-serie E38. Två modeller som låg i topp när det gäller både nöjda ägare och driftsäkerhet på sin tid. En 528i/530i eller 728i är både snåla, ekonomiska och har samtidigt lite krut under huven. Och 7an är inte så klumpig, upplevs mycket mindre bakom ratten än vad den är så pröva en åtminstone!


Har kikat lite på 7-serien och den verkar schysst förutom att det är ännu fler automatlådor och trälister i dem, plus hysteriska försäkringspremier. Lexus verkar det vara få av, tyvärr= svårt att hitta delar och dyrt med reparationer gissar jag? Vad säger ni om någon subaru, eller är det mer bruksbilar än bekväma? Dem brukar ju få bra i kundnöjdhet iaf?






Vill man inte ha en automatlåda blir det förstås problem (7-serie E38 finns dock som manuell!) men strunt i trälisterna; Dessa byter ni enkelt själva. En omgång nya kostar visserligen 3000:- har jag för mig, men det finns garanterat begagnade lister att köpa. Lexus är dock inget att oroa sig för, det är inga som helst problem att hitta delar till dem. Antingen köper du helt enkelt nytt, eller så är det inga ovanliga bilar i Sverige så begagnade delar finns. Ett alternativ som gäller både BMW och Lexus är att köpa delar från Tyskland, där nere är bägge vanliga och det finns företag som erbjuder delar därifrån! Sedan är Lexus ingen bil som går sönder särskilt ofta heller. Skall du titta på Lexus så tänk på att det för det mesta är gungiga och tillbakalutade bilar helt utan körkänsla. Med ett undantag, Lexus IS200. Denna är en liten, sportig BMW 3-serie kopia. Men en bra bil värd en titt. Subaru är en ren bruksbil, finns inte en gnutta premium eller lyxkänsla i en sådan och de är definitivt inte obekväma men komfort är inte högst prioriterat om man säger som så. Håller gör dem däremot, men inte bättre än en Lexus som är en ren komfortvagn?


IS200 har jag lite erfarenhet av. Sjukt slö, inte ett dugg sportig, ingen vidare premiumkänsla, och drar över litern. Nee


Är du säker på att du kört en Lexus då? tycker inte riktigt det stämmer. har själv haft en lexus is200. Mkt trevlig bil båda att köra och att åka i. vid lugn körning 0,7 inga problem, mkt bra väghållning men kanske inte den starkaste motorn som finns men du åker ifrån många när det svänger ändå.


Helt säker faktiskt Sedan kanske vi har olika preferenser.


Det verkar tydligen så, men får du den att inte dra under litern borde de vara något fel på den bilen eller så har du mkt tung högerfot.


Klart det kan ha varit fel på bilen, men över litern blandad körning drog den i alla fall. Rätt så mycket tycker jag i förhållande till effekten.


okej jag kan ju bara tala utifrån min bil jag hade och den drog inte över litern iaf.


Håller med Andromeda, finns det en klenare sexa än den i IS200? Händer ingenting om man inte piskar den på höga varv och inte ens då är dryga 150hk något att imponeras av i en mellanklassbil, och inredningen känns som tagen från en Yaris. Dessutom är den känd för att vara törstig, begriper inte hur man får en sådan att dricka 0.7L/mil vid blandad körning med stad och allt det innebär. Har samma erfarenhet som Andromeda, en liter eller mer får man vara beredd på! Sedan är väghållningen visserligen vass, men IS problem har alltid varit att en BMW 3-serie är bättre på bokstavligen talat alla punkter. Men det är ändå ingen dålig bil, alla bilar har nackdelar! Men ville mest nämna att IS är bra och menade inte att rekommendera den i inlägget ovan, Lexus borde hålla sig inom sin egen genre för att matcha BMW är svårt! Hellre en 3-serie i så fall, billigare i underhåll och en stark 328i dricker väl 2dl/mil mindre än en urtrött IS200.


Leta upp en riktigt fin BMW E34 så har du bilen du söker...


Intresanta tips, stora tack! Hittade peugeot 406 coupe 3.0 http://www.blocket.se/goteborg/Peugeot_ . 10&w=3 Vad tror ni om dem? Fransk skit eller en riktigt schysst bil?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka