Köpråd - Chevrolet Caprice (1977-90) som 18-årsbil, eller era egna förslag?

Hej! I slutet av året kommer jag få äran att ta körkort. Då jag får tio gratis körlektioner av skolan tänkte jag då sälja min nuvarande övningskörningsbil och köpa mig en amerikansk vagn. Men för att försöka hålla det något sånär praktiskt och billigt tänkte jag köpa en Chevrolet Caprice av den "downsizade" generationen, 1977-1990. Far min har iofs berättat det mesta om Caprice och dess för/nackdelar, men ingen kan allt. Jag tänkte om ni medlemmar på garaget har egna erfarenheter, tips eller råd gällande GM's fullsizebilar 77-90, huvudsakligen Chevrolet. Uppgifter om försäkrning och skatt är välkommna. Hur pass vanlig är Caprice utan vinyltak i Sverige? Tendensen att rosta under vinyltaket avskrämmer lite, men jag får intrycket av att de flesta Caprice i Sverige har vinyltak. Sedan om någon av er har erfarenhet av både Caprice med throttlebody injection (1989-90) och förgasare och vad av dom ni föredrar/tycker är bäst. Alla tips är välkommna!



Svar på inlägget: Köpråd - Chevrolet Caprice (1977-90) som 18-årsbil, eller era egna förslag?



En gammal Caprice där borta är väl vad en Gammal 740 är för oss. Fungerar bra. Insprut är väl att rekommendera. Kul att du vill ha en gammal jänke! En gammal 300M som min kan rek. då de aldrig krånglat för mig. Haft flera. Billiga är de dessutom. Framhjulsdrift dock. Finns en i närheten som rullat 33000 mil. Bara bytt bromsar och servat.


Rostar i dropplister & ramen över bakaxeln på tidiga årgångar. Annars är det väl jävligt basic, köp ingen söndersupen bara. Bilar som gått på raggen har en tendens att vara fulla med fyllereparationer, speciellt i elsystemet. Köp en där allt elektriskt fungerar, det är det värt. Annars finns ju typ allt att köpa över disk, det är ju en av världens mest sålda drivlinor så den kan ju liksom inte vara dålig Jag har själv funderat på en sån som vinterbil, mycket ballare än 740.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka