Köpråd: Subaru Gt

Har bestämt mig för att köpa en subaru GT. Har hittat en jag ska kolla på idag, den har gått 16x mil, inte trimmad och regelbundet servad. Har tidigare bara ägt volvo, så vad är det man ska kolla på? Det vanliga ofc. Men något utöver det? Har hört man ska checka koppling och låda, hur gör man det lättast ? Känner så den inte är slapp mellan växlarna? Sen undrar jag även vad en helförsäkring för en vuxen ( 45 år ) kostar på denna subban. Ungefär då ofc. Tack för all hjäp gott folk.



Svar på inlägget: Köpråd: Subaru Gt



Lådan är klen som fan..


Är det så ? Även om man inte ska trimma den? Hur kan man vid titt kolla lådan?


Alla växellådor håller, de e hur man behandlar den som dödar lådor. Växellågena ska kännas ganska distinkta men ska inte gå trögt eller skarapa när man lägger i växel. Kolla oljan också så att den ser ok ut och inte luktar bränt.


Ja, den är klen redan för orginaleffekten.. Några rivstarter av förra ägaren och ja, då har du en låda som inte är kry! Försök hitta en med förstärkt låda, eller satsa på en WRX STI senare årsmodell!


http://www.subaruclub.se/forum/showthread.php?t=89261 Mvh Stefan


Den skulle jag köra på, riktigt fin!


Har en begränsad ekonomi och har därför inte pengar till STI:N Finns det chipp till GT modellerna, då jag tycker 218 hk är snäppet för lite.


Ja det finns chip, men inget jag skulle rekommendera. En mappning med annat avgassystem och bränslepump för mkt men då kommer moment 22, växellådan.. Mitt råd är att köpa en GT som redan är moddad, du tjänar på det i längden.. En STi-låda inkl bakdiff går på runt 30k. Dra av 30k på mitt pris så förstår du nog vilket underpris det egentligen är på min....



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka