"köpråd" camaro 70-72 eller iroc-z 85-92

Vad är era köpråd, vilken ska jag välja? Ingen camaro kännare. Gillar bilarna och ljudet. Antar kanske att en nyare är mer kör och mindre skruva? Vad har ni för erfarenheter?vad är bra och vad ska jag se upp med? Är det nån skillnad på ekonomi, delar etc? Alla tips är välkomna



Svar på inlägget: "köpråd" camaro 70-72 eller iroc-z 85-92



Mitt bästa tips är att köpa en någorlunda välskött bil, men ju äldre bil så är det mer saker som slitits men är det bara utbytt i tid så håller det i regel bra, sedan är ju frågan om du vill ha förgasare eller insprutare.


Hur ser din ekonomi ut? Jag har fått för mig att det är billigare med en veteranare, ingen skatt och entusiastförsäkring? Dessutom är ju en äldre konstruktion enklare och billigare att skruva med när det går sönder än en lite modernare med mer elektronik osv? Ingen fakta, men någonting jag själv tänkt på när jag funderat på liknande inköp.


Det är väldigt mycket elektronik i de nyare. Camaron och Vetten jag har ser ung. likadana ut, samma insprutning (TPI). De gamla har ju bara förgasaren i princip vilket gör den mycket mer lättmekad. Sedan var det någon som tog upp skattebefrielse och att man kan veteranbilsförsäkra gamla bilar samt att de endast behöver besiktas varannat år. Så det finns både för och nackdelar. /Benny


IROC-Z har smoggad TPI motor, dvs att den utvecklar inte lika mycket effekt, oftast benägna till rost och svårt att hitta i bra exemplar. Camaro 70 - 72 är givetvis dyrare, men de sjunker inte i värde, är billiga att få effekt ur och lättare att meka med. Skulle säga att i överlag så skulle jag föreslå en Camaro från 70 - 72.


Håller nog med. Om plånboken är tillräckligt stor så skulle jag föreslå Camaro 67-68....riktigt snygga!! /Benny


Det är helt klart en smaksak. Nackdelen med 70-73 är att de har stigit rejält i pris de senaste tio åren, och det gäller även de slitna exemplaren men som sagt de minskar ju inte i värde heller. 85-92 ligger i lite mer humana priser fortfarande. Ang 70-73 så är nog rosten det största bekymret för dom har några år på nacken nu och många har fått leva ett hårt liv som bruksbilar året runt under 70, 80 och 90 talen. Drivlinan är relativt skottsäker och det finns inga större nackdelar med den. Men om det nu skulle jäklas eller om man vill ha mer fart så är Chevrolets smallblock världens mest tillverkade motor så det finns en gigantisk eftermarknadsindustri med trimprylar. Även reservdelstillgången för det som inte innefattar motorn är helt fantastisk, så gott som allt nytillverkas och även om en del reprodelar är av diskutabel kvalitet så är det mesta bra, man får vad man betalar för med andra ord. Det är bra komfort och man kan åka långt utan att behöva gå till en naprapat efteråt. 85-92 har jag sämre koll på men jag tror att dom har blivit lite bättre skötta och så missade de ju 70 och större delen av 80 talet och det är nog bra för en bil att inte varit med där. Vad jag hört så gjordes bromssystemet om till 1989 års modell så 89-92 är att rekommendera av den anledningen, men och andra sidan slipper man de höga avgaskraven med katalysator och sånt skit med 88 eller äldre och det kan ju vara skönt det också. Lycka till med ditt val. Mvh Magnus


Stämmer ju att bilarna är "lättmeckade" samtidigt som jag vill påstå att dom inte är det. Visst det är lite elektronik och jävligt simpelt alltihop. Problemet är ju bara att man ska NÅ skiten man håller på med. Byta förgasare är en riktig jävla ryggdödare på stora jänkare.. insug e fan ännu värre.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka