Köpråd: Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS SP -03

Hallå, Jag ska inhandla en förstabil och hittade en väldigt fin Alfa 156a från 03. Lite spec. om bilen: Mätarställning: 12200 mil Färg: Blåmet Karosseri: Kombi Info: Sekventiell växellåda, ABS bromsar, Selespeed ACC/Klimatanläggning, Airbag förare & passagerare, CD-stereo, Elhissar fram och bak, Elspeglar, Fjärrstyrt c-lås, Komplett ifylld servicebok, LM-fälgar, Servostyrning, Skinnklädsel, Stolvärme fram, Svensksåld, bra skick. Pris: 34 500 Har hört lite olika åsikter om Alfa romeo, en del säger att det är en bra bil som fungerar lika bra som vilken bil som helst, en del säger att man endast ska äga en sådan om man är bilmekaniker för de krånglar mycket. (Båda åsikter från folk som ägt/äger Alfa's). Min fråga är då om det är värt att köpa en sån här bil då jag inte kan något om bilar, ska något bytas eller fixas måste jag garanterat lämna in bilen, kostar det mycket att laga och sådant. Så är det en bra affär eller ska man köpa t.ex. en SAAB, VW, Volvo eller annat? Tack på förhand för svar.



Svar på inlägget: Köpråd: Alfa Romeo 156 SW 2.0 JTS SP -03



Hej, jag jobbar på alfa romeo auktoriserad verkstad. För det första så vill jag avråda från att köpa 156 med selespeed växellådan, dessa är väll helt okej när dom funkar men när dom pajjar så blir det en väldigt dyr historia...(notera att jag skrev NÄR den pajjar, för det kommer den att göra). Sen så har vi jts motorn som är riktigt pigg med sina 165hk men mkt problem med Lambda sensorer, katalysatorer och tändspolar... Annars så är det en bra bil


Säger bara detta > Alfa Romeo är ett fint "skal" & äga. Många Alfa/romeo ägare är 50+ gubbar, eftersom det är ett fordon som är kräver mycket omsorg & omvårdnad. Alfa/Romeo är oerhört påkostad pga de "ständiga/höga" kostnaderna man får lägga ut pga servis & underhåll. Förekommer ibland en hel del elfel, för att inte snacka om de dyra reservdelarna. I vissa (värsta) fall kan man få beställa reservdelar från utlandet. Mitt råd är därmed : Skall du ha en kombi, kör på en hederlig Volvo. Om EJ? Då tar du & kör DEUTSCH


Tacksam för svaren, mycket matnyttig information och på grund av krånglet med selespeed lådan (fått samma info på andra forum) så kommer jag nog ej slå till på denna modell. Finns det någon annan Alfa eller helt annat märke ni rekommenderar i samma prisklass (Sedan/combi)? Har en 01 passat 1.8T sedan som jag kan köpa för 35k, gåt 13 000 mil. Enda som måste göras på den är att byta kamrem, vet att det är problem med framvagnen på den modellen så måste höra med säljaren igen om den är bytt (finns komplett servicebok). Tacksam för ytterligare svar :>


Om du vill ha en alfa tycker jag du ska köpa en av den gammla karossen med 2.0 twinspark + manuell växellåda. inga speciella problem med dom, kolla så att kamremen e bytt bara. (6000mil eller 3år)


Alfa Romeo är inte sämre än andra bilar, nog finns bättre och sämre motorer som hos alla märken men det är inget konstigt? Selespeed är klart dyrt att laga, precis som alla andra tillverkares liknande system! Så du kanske skall undvika just den du beskriver på grund av växellådan, men fortsätt titta på Alfa för du får en bil med själ för en liten summa pengar.


Alfa Romeo är en underbar bil i sig, detta gäller alla deras modeller. 156:an är kanske inget att direkt börja med, skulle mer rekomendera dig en 164 QV/Q4. Mvh.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka