Köpråd: Saab 9-5 2,0/2,3T vs Passar tdi (combi)

Hej, ska skaffa större bil därav letar jag en combi, till hösten kommer jag börja pendla ca 10 mil om dagen, frågan är därför om jag ska satsa på diesel eller inte? Vad skiljer förbrukningen mellan dessa bilar? vet att skatten skiljer en ganska stor del. Hur är hållbarheten på dessa bilar? Har sökt och vad jag har förstått så ska de inte va några större fel på nån av bilarna? Andra biltips är även välkommna! maxpris 70k



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-5 2,0/2,3T vs Passar tdi (combi)



Jag körde en 9-5 2.0t 2004 och pendlatde med i jobbet nyligen och blev lite impad av förbrukningen. Enligt datorn kom jag ner till 6,7-6,9l på motorvägen i ca 95-100km/h med farthållare. Vid mer blandat körning låg jag på 7,5 max. Utmärkt pendlarbil med jättesköna stolar men mer än så kan jag inte om modellen. Kvalitetskänslan är ju inte i topp direkt jämfört med tyska motsvarigheter.


Har nu varit och kollat på diverse bilar, och kommit fram till att saab köpet kommer bli mkt billigare, frågan lyder är det värt att köpa en passat som gått 28.000 för samma pris (eller tom dyrare) än en fräsch 9-5 som gått knappt 20.000? Skiljer det mkt i pris mellan delarna på dessa bilar?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka