Köpråd vw passsat 1,9 tdi -1997

Hej nu börjar min älskade saab sjunga på sin sista vers och jag börjar titta runt lite på andra bilar. har fastnat för en passat 1,9tdi från 97 som har enligt annonsen bara har gått 3000 mil. Finns det någon kända problem som passaten har haft? rost lr om dom har något som brukar gå sönder? Dela med er era erfarenheter och vad ni har hört om denna bil. Länkar bilen nedan så får ni se vilken bil jag är intresserad av. Tycker dock den var lite väl billig, så det känns om om det är trollning på gång. http://www.blocket.se/vasterbotten/Pass . =2&w=3 Mvh// Fredrik



Svar på inlägget: Köpråd vw passsat 1,9 tdi -1997



Fordonsstatus:Avställd (2010-12-16) Tillfällig registrering:Nej Privatimport:Ja Antal ägare:2 Yrkesmässig trafik:Nej I trafik första gången i Sverige: 1999-12-23 I trafik första gången i utlandet: 1997-01-30 Ägarbunden dispens:Nej Ägarbunden dispens upphör:Nej Besiktningsuppgifter Besiktningstermin: 2011-08-01 - 2011-12-31 Senast godkända besiktning:2010-12-08 Vägmätarställning, km:333708 Skatteuppgifter Fordonsskattepliktigt: Ja Årsskatt, kr:5284 Debitering vid påställning(inkl. avgifter), kr: 1120 Återbetalning vid avställning, kr:0


kollat upp bilen på vv antar jag? Glömde det. Blir att skrota den bilen. Men vad är erfarenheten av passat då?


fyllde på lite info


Jo kollade upp det nyss själv. Tack ändå. Blev nyfiken på passat nu för det verkar som de som äger en är nöjda. Blir att kolla runt på andra bilar.


2 ägare på 33'000 mil är ju ett gott tecken tycker jag.


Passat är bra och rymliga bilar, kollade runt på blocket, men dom flesta hade gått jättelångt eller så var dom dyra i närheten av dig. I södra sverige brukar dom vara lite billigare.


jo det kan jag hålla med om. Dock så är 33 k mil lite för långt enligt mig


Jo har fått intrycket av det också. A var inte så sugen att dra 80 kanske 100 mil för bilen men klart finns det någon pärla i södra sverige så varför inte.


Är såklart en smaksak, Men mycket brukar oftast vara utbytt efter så många mil. Ibland har inte milantalet så mycket betydelse. Men det gäller att vara nogrann så man inte går på en mina






33000 mil är inga problem egentligen på motorn, de som kan behöva göras, är justera spridarna, och eventuellt packa om pumpen, om den läcker, men är det torrt, så är det nog lugnt. Det som är kasst på dessa bilar är framvagnsstagen, så kolla upp dessa för det är kostsamt att byta, och ja jag vet att det finns billiga kinaskit länkarmar, men de håller bara ett år också, och likaså biltemas, har testat båda, köp original länkarmarna, så håller de många år, och det är en väldigt skön bil att köra. Vill du ha lite mer drag i den än original, och ändå med hyfsad bränsleekonomi, så kan du göra ett eget "trim" på den, med hjälp av en strömbrytare och ett 500 ohms motstånd, det ger ca 30 hkr extra. Jag börjar ångra att jag sålde iväg min faktiskt, men den var lite för trött för att släpa husvagn med, så därav bytet.


humm hur funkar de där me motstånds trimning??


lätt har du en motor med dieselpump, inte pumpduse, så kopplar du in ett motstånd mellan kablarna som går från position 2 och 3 på dieselpumpens elkontakt, förslagsvis sätter du en brytar på kabeln, och sätter ett 500 ohms motstånd och en potentiometer som går från 0-1000 ohm i serie, så att du startar på 1500 ohm, och kan skruva dig ner till 500 ohm, så ska du få se på markant skillnad. Brytarn har man där, för att har man det inkopplat hela tiden, känner motorelektronikrn av det, och varnar för fel, körde med min 2 år felfritt, och det var stor skillnad i omkörningar och acceleration.


här är ett enkelt schema http://img39.imageshack.us/img39/2429/evrymod.jpg


glömde att tilläga att jag har en seat toledo 1998 tdi med 1.9 . men e de samma som på dom äldre med då?


samma fram till 00 tro jag bara det inte är pump duse, 90 och 110 hk motorn


jag har 90 hk maskinen


ska inte vara nåt problem att fultrimma priset blir ju ca 100 kr


Sen är det en jävla skillnad på mil och mil. 10k statsmil eller 30k pendlar mil på en bil med samma årsmodell är helt olika... Kör själv runt 6-8 timmar dagligen i stadstrafik och herrejöses vad saker slits fort jämfört med att nöta landsväg/motorväg..


ja bromsar koppling nöts väl 3 ggr så snabbt, vi har en bil som rullat landsväg mest, och har gått 50000 mil, och de är inte ens bytt koppling på den än



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka