Köpråd: Mercedes 300 CE lr annan coupé. Max 30k.

Lite sugen på att köpa ny vardagsbil. Lutar mest mot en 300 CE 88-92 som sagt. Automat är ett krav och max pris 30k. Det jag undrar är hur är den att köra på vinter? Rostar mycket? Ifall det blir en sån så kommer den underredsbehandlas före vintern. Samt så tvättar jag bilarna 2-3ggr / vecka. Hur är automatlådan? Nått vanligt strul med just 300 CE? Hur mycket drar den per mil? Inte så viktigt men är ju bra att veta. Går det sitta i baksätet? Ruskigt dyra reservdelar? Kommer inte på några mer frågor. Men har ni tips på några andra Coupér som funkar att ha till vardags så ge förslag Men är mest sugen på 300 CE.



Svar på inlägget: Köpråd: Mercedes 300 CE lr annan coupé. Max 30k.



300 är överhuvutagen en mysig bil, men jo de rostar. Men köper man en rostfri och ger den en hålrums & underredsbehadling så är det en ganska härlig bil. Annars så är ju de stora coupeerna läckra som fan http://www.blocket.se/malmo/Mercedes_56 . 12&w=3 kanske inte direkt det du söker, men ball bil.


W124 är en riktigt trevlig vinterbil, bra väghållning fastän den är bakhjulsdriven, och reservdelar är inte alls dyra till w124 heller, själv skulle jag satsa på en 300ce 24v Lycka till!


Ok tack. Då har man fått svar på några frågor. Nått extra speciellt ställe man ska kolla rost på? Rd_87: Jovisst en Merca 500 vore inte fel. Men skulle inte vilja använda en sån som bruksbil. Sen är ju v8:an lite törstigare än sexan som sitter i 300CE


Jag har för mig att de rostar på helt vanliga ställen, typ reservhjulsbalja, skrämkanter & trösklar. Det absolut värsta stället är i skärmen framför framhjulen, lite rostskyddsgegga på baksidan där lär vara väl använd tid.


12-ventilaren är ett säkrare köp än 24v. Toppackningarna brukar flyga på 24-ventilarna, dessutom har de om jag minns rätt femstegslådan vilken krånglar mer än den gamla fyrstegade.


Ok ska kolla lite extra där då Klart det blir rostskydd kladd överallt det bara går. Hatar rost


Ok tack. Var ju 24v med 5stegs automat som var mest intressant. Hur upplevs 12v med 4stegslåda om man jämför med 24v med 5stegs?


Aldrig kört en 24v. 12-ventilaren är dock en mycket trevlig maskin. 24v kan mycket väl vara bättre men som sagt, inte lika stadig som det verkar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka