Köpråd Volvo v70 vad ska jag tänka på?

Hejsan alla glada garage killar/tjejer. Har lite funderingar kring att köpa en volvo v70. Vad ska jag tänka på när jag köper dessa bilar? Vad ska jag kolla efter o.s.v. Har tummen mitt i handen när det gäller bil köp. Gjort 3 dåliga bilköp senaste 4 åren. En v70 som gått 21000 mil bara att skippa eller? Väldigt tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd Volvo v70 vad ska jag tänka på?



Vilka årsmodeller/karosser snackar vi om? Vilken budget har du?


hade lite funderingar på denna.. http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . 11&w=1


Okej, då är det första karossen av V70 du är ute efter då gissar jag. Är motorn väl skött så är 21 000 mil absolut inga problem. Utgår man dock från bilderna på annonsen du visade så verkar den dock lida av vad de flesta av denna modellen får efter ett tag, vilket är det klassiska hänget bak. Dämparna är av nivåmatic-modell, och är alltså självjusterande. När dessa blir lite trötta så tenderar bakänden till att hänga helt enkelt. Dessa dämpare är dyra att köpa nya.


Okej. Så detta innebär en dålig affär för mig? Svårt att pruta ner? Vad tror du detta skulle kosta att fixa på en verkstad? Mvh


Dålig och dålig. Det går ju att leva med, men kanske inget man direkt vill köra med i längden. Nya dämpare har jag för mig går på runt 8000:- bak, om du skall ha likadana som sitter. Finns dock bättre begagnade på Blocket för ungefär halva priset. Annars går det ju alltid montera sänkningssats runt om för ungefär samma pris i stället, om inte mindre.


Okej. Då vet jag lite om den prislappen:/ Ska försöka leta fram en annan som kanske är av mer intresse då. Hur vet jag att dämparna är slitna? Gungar man på bilen då? Mvh Som denna tex. Kan säga att jag har en budget på 30k vet inte vad man får för det. Men insåg att jag fick en v70 för samam pris som en 855 som jag var intresserad av innan. Docxk hittade jag ingen som uppfyllde mina krav. Vad skulle DU tro om denna? http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . 11&w=1 Tacksam för svar!


Beror helt på vad du har för krav. Själv hade jag inte valt den snålaste motorn för det är ju ändå en ganska tung bil. Då får den slita mer och..det ökar soppaförbrukningen. Ska du bara frakta rumpan och dina eventuella barn till och från skolan och liknande, då duger den säkert utmärkt.


Såg fin ut. Glöm nu inte kolla allt ordentligt innan ev. köp bara! Provkör gärna en kvart i alla fall! Ska du betala kontant föreslår jag att du bjuder 25000:- och visar att du har pengar och kan köpa direkt. Kan gå! Annars får ni köpslå litegrann. Väl investerad tid!


http://www.blocket.se/sodermanland/V70_ . amp;last=1 denna?






Verkar ju ha bytt mycket delar, vilket är positivt i alla fall. Att servicelampan lyser är ju inte så konstigt, om han har servat bilen själv och inte har maskinen för att släcka lampan. Det negativa med bilar som gått söderöver är dock rosten. Kolla i hjulhusen bak, på nederkanten av bakluckan och liknande ställen där du tex kan få sten skott och rosten sätter sig. Var själv med om att titta på ett "fint" exemplar i Umeå som visade sig att den hade rost ända upp till railsen..och det knastrade när man öppnade bakluckan..


Glöm inte att kolla under bilen med,V70 lider också av läckande packbox mellan motor/låda.


Eh..den var ju bytt i den senaste annonsen? Dock är det ju bra att veta över huvudtaget, i och för sig.


Denna verksar intressant.. Dock bara gått 17k mil.. Nån som har mixtrat? http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . 11&w=1


Den tidigare volvon v70 T5 har haft 8 st ägar och är import. Fordonsdata Fordonsstatus:I trafik (2002-05-06) Tillfällig registrering:Nej Privatimport:Ja Antal ägare:8 Yrkesmässig trafik:Nej Fordonet tillverkat:Producentansvarig:I trafik första gången i Sverige: 2002-05-06 I trafik första gången i utlandet: 1997-06-18 Vad kan man säga om detta? Troligt att det kan vara mer rost osv?


Jag tycker inte alls den ser hängig ut bak faktiskt!? Tvärtom ser den ganska hög ut med tanke på att vinterdäcken verkar ligga i bagageutrymmet (syns på en bild)! Däremot är V70 ganska så höga fram och har ganska låga skärmkanter bak vilket kanske ger en illusion av att dom är låga bak! Nåväl... Ville bara iaf flika in att långt ifrån alla V70 har nivomat, det var ett tillval helt enkelt! Och går nivomaterna sönder går det utmärkt att byta till vanliga fjädrar + dämpare för en mycket lägre kostnad än vad nya nivomater kostar! //Brådhis


Nu har jag besökt på MIA Bilcenter och Bilcity och jag kan säga att jag skulle aldrig, aldrig handla där. Jag hade utan tvekan handlat privat, be dem lägga till blocketförsäkringen, den täcker oftast lika mycket som en vanlig bilhandlarförsäkring. Skulle jag handlat av en firma i den prisklassen så hade jag handlat av fordonsmäklarna, antingen i solna eller i bromma.


Varför skulle du aldrig köpa av dessa?


Det har du faktiskt rätt i, det ligger däck bak i skuffen på bilen. Kanske förhastade mig lite om det. Sorry. Dock det sistnämnda var väl det jag redan hade skrivit? "Annars går det ju alltid montera sänkningssats runt om för ungefär samma pris i stället, om inte mindre."


http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . 11&w=2 Nu ringde jag på denna i Huddinge. Visade sig att kamremmen är bytt vid 12000 mil. Vilket innebär att den ska bytas om 7000 mil. Sen tycker jag personligen inte det känns säkert att köpa av en utlänsk firma. Tror jag får bojkotta denna...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka