Köpråd: Familje/pendlingsbil

Jag måste köpa en ny bil då jag kommer börja pendla mellan Uppsala och Upplands Väsby (motorväg) varje dag nu med start i augusti. Har två barn som är 3 & 6 år gamla (som inte använder barnvagn). * Budget: maaax. 60,000 kr (helst inte en krona över 50,000 kr) * Årsmodell: helst inte äldre än -01 * Helst mindre kombi/halvkombi, men inget måste * En bil som _inte_ drar massa soppa * En bil & modell som håller bra och är relativt billig att laga/serva * En bil som är säker (särskilt i vinterväglag) * Ingen diesel Har kollat på typ... allt! v70 känns för stor & dyr (möjligen v40 men ingen sedan modell) Audi känns som en dyrare version av VW, möjligen en A4 VW är rätt okej Toyota är för dyr att köpa om man vill ha en fin sådan (gillar årsmodell -03 och uppåt) Har även kollat på Renault, Citroën & Peugeot och personligen gillar jag franskt designmässigt men har bara läst skit om Peugeot & Renault och Citroën är sjukt tråkiga även om jag tror de är av bättre kvalitet Skoda... väcker inget inom mig Någon som vill hjälpa mig!? Sliter av mig håret här av frustration över att jag inte kan bestämma mig!



Svar på inlägget: Köpråd: Familje/pendlingsbil



Ska den vara billig att serva/reparera så skulle jag räkna bort tyska märken helt, förutom Skoda (jaja, det är tjeckiskt men delarna är tyska närmare bestämt VW). Visst Skoda är inte världens sexigaste bilar men de är välbyggda med väl beprövade delar. Kan även rekommendera Toyota Corolla, mycket skottsäkrare än så blir det inte, bränslesnåla är de också, kanske lite liten? Visst, säkerheten kan lämna ett och annat att önska men den är iaf bättre i de nyare modellerna. Mazda runt 03 skulle jag hålla mig undan ifrån, rostproblem är bara förnamnet enligt de lackerare jag pratat med. Skulle heller inte ta i en Mitsubishi med GDI-motor...


BMW E46 är mitt förslag. Tillförlitlig, förhållandevis bekväm och billig i underhåll (om jag är inte ute och cyklar så har väl modellen kamkedja?) och reparationer Vinteregenskaperna kan jag dock inte uttala mig om.


Kan ju rekommendera skoda octavia, är halvkombi, tycker den stor. För att vara en mellan bil. Drar lite soppa, pålitlig, priserna på delar är ok.


Ja, jag har bara läst bra om Skoda... de verkar vara bra bilar... men ja, som sagt, de väcker inget inom mig Men man kanske ska provköra och känna efter mer. BMW har jag ingen erfarenhet av alls, men är inte det mer en bil för en man? Jag kan inte se mig själv sitta i en BMW iallafall



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka