Köpråd: Sportbil, med hög hästar per liter ratio.

Nu när man sålt sin förstabil o köpt lägenhet så har man ca 150 kvar i budget till att köpa bil. Sneglat lite på 350z men 1,1 - 1,4l blandad körning är precis i maxgränsen. Vill ha så mycket hästar som möjligt på runt litern blandad körning. bilen ska vara nyare än -00. Shoot! edit: En liten bil med mycket hästar och liten förbrukning.



Svar på inlägget: Köpråd: Sportbil, med hög hästar per liter ratio.



Du kan hitta en Mazda 6 MPS för dom pengarna. 260 hk. Eller en Mazda 3 mps. Samma motor, dvs 260 hk. http://www.blocket.se/sodermanland/Mazd . 22&w=3


My bad, glömde säga att det helst inte ska vara sedan! Är sugen på något mindre, hade en CL65 och den var precis på gränsen till för stor. Tack för tipset dock! edit: ska kolla trean!


Sportbil nyare än -00 för max 150.000? Låter svårt det... Räknar man Porsche Boxster som sportbil så är väl det en variant, annars vettefan.


Jag vill kalla det sportbil för att dämpa ångesten lite, då jag byter ner från en cl65. Haha. En liten bil med mycket hästar och liten förbrukning. bättre summerat.


Nissan Silvia S15, om du kan leva med ratten på höger sida. Leta gärna efter en som inte är så modiferad. Liten motor med 250hk och 6-växlad = låg bränsleförbrukning men ändå rolig, har diffbroms, bra bromsar, låg vikt osv.


Focus ST


De är där jag hade lagt mina pengar iaf. Eller en camaro med ls1 och t56 låda


Ja, det är ju turbo du ska ha i alla fall, men vilken? Mazda 3 MPS verkar ju som sagt vara en bra kandidat, den har väl typ 270 hk på en 2,3l motor, och lär klara sig under litern blandad körning. De är säkert trimbara hos en del firmor också.


Varför inte en v8?






Jo, många v8'or klarar sig ju under litern blandad körning. Du kanske kan nämna några?


Jag är själv lite sugen på en Honda S2000, kan det vara något för dig?


Camaro med ls1 gör de. Kan tänka mig att motsvarande mustang gör de med


Civic VTI 92-95 160hk el. VTI(el.EK9)96-99 160(b16a2)185hk++(B16B) Integra Eller ett civicswap, får du lätt för dem pengarna och extra godis


Äh, köp en C30 T5 och lägg lite pengar på chip osv... 258hk för runt 7000:- och lägg på en 5-6000:- för runt 280hk. Jävlig kul för pengarna jag är helsåld! (snittar ~0.9 på 98okt med mycke stadskörning)


Han skrev höga hästar per liter ratio ...dvs en 2,5 liters turbomotor på 220 hk är inte precis imponerande siffror 88hk per liter


bmw 540! bara man kör klokt och normalt :p


Rx-8? 1,3 liter, 231 hk. Ganska så bra hk/l förhållande


Jag lutar faktiskt lite åt "Tobbe456´s" håll, jag har full koll på vad en CL65 är och går för men den tycker inte den är någon sportbil utan istället en oansvarigt stark glidarbil. Det du verkar söka nu är däremot en sportbil, men kommer du verkligen stå ut med en sådan efter att ha kört 65 AMG? Du byter från en enormt bekväm men samtidigt väldigt kompetent lyxbil, och så skall du stå ut med en liten obekväm sportig bil med en högvarvig/sportig motor som kommer upplevas som klen i alla lägen jämfört med en CL65 utom när du piskar den. Tobbe456 tipsade däremot om en lite modernare bil, jag vill göra samma sak men tycker även en C30 är lite fel. Jag hade istället köpt en BMW 535d om jag vore dig, jodå du läser rätt; En dieselbil! Jag tror inte det blir så fel som det först känns, precis som din gamla Mercedes så är en 5-serie kompetent om inte ännu roligare när vägen svänger och även om motorerna inte går att jämföra så upplevs dubbelturbosexan i denna bil som en enormt stark maskin. En 535d är alltså lite utav samma glidarbil med dold kompetens som din Mercedes var, men skillnaden att en 535d inte dricker i närheten av 1L/mil ens om du buskör den. Istället för en obekväm sportbil får du alltså en modern, bekväm, praktisk och säker glidare igen. Du får stå ut med dieselljudet, jag tycker egentligen inte om dieselmotorer och hatar detta ljud, men provkör denna BMW så tror jag att du kommer tycka att det är något du kan stå ut med!


Men ganska törstig.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka