Köpråd: Mitsubishi Eclipse, Mazda mx3 eller Golf vr6?

Tjenare! Nu ska jag skaffa mig min första bil. Eclipse, mx3 och vr6:an som jag inte kan välja emellan. Jag vill ha en pigg och sportig bil som är rolig att köra. eftersom de är min första bil så kommer jag lägga max 40 tusen för bilen. jag har läst om varje bil på nätet. som jag har uppfattat så är vr6:an den sämsta valet just av de bilarna pga den går lätt sönder och kedjan och glidskenorna är rätt dyr att byta. mx3 verkar inte vara så mycket fel på. Min kompis hade en mx3 en gång i tiden. den var rätt så rolig att köra enligt honom. Och så hittar jag nästan ingenting om eclipse! men den är riktig snygg och ser rolig att köra. men jag låter de som har mer erfarenhet om dessa bilarna som kanske kan ge mig lite tips om - hur bra dem är? - fördelar och nackdelar om bilarna? - hur är de med reservdelar? billga/dyra? - om försäkringen är dyr? ( kommer troligtvis lägga den på farsan) - och lite annat info om ni kan. Eller har ni förslag på någon annan rolig bil för max 40 tusen så ge gärna förslag! ska samt bygga ljudsystem i bilen sen! vilken är bästa att bygga på? tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi Eclipse, Mazda mx3 eller Golf vr6?



Anledningen att du inte hittar mycket om Eclipse är pga det är ingen bra bil.. no offence, men de jag känner som jobbar med Mitsubishi skrattar när man nämner Eclipse. ;P Vet inte din ålder men man räknar ju 18 år och då kommer samtliga bilar vara snordyra, MX3an förmodligen billigast. Det är ändå "bara" en 1.8L V6a. Kolla så den inte käkar en massa olja; ventilpackningarna som gått då. Finns dock med vanlig 4a För 40k kan du ändå fixa dig en hyfsat schysst BMW istället Edit: Vad är dyr försäkring för dig? De kan bli problem om någon annan än brukaren står på bilen Annars ska Suzuki Swift GTi och Toyota Corolla GTi gå som ett skott


jag kikade runt efter en bmw förr. Men då fick jag höra att bmw var riktigt dyra i försäkringen så jag slutade att kolla efter en. Men när jag väl kollade efter en så kollade jag efter en 325i! Är 325 någonting att ha ens?


Finns riktigt bra köpguider på Autopower http://www.autopower.se/ Annars kan du köpa en Merca W124 230E(Gamla E-klass) Jag stod på bilen själv och pröjsade 8k om året i trafik. (Söderort i Stockholm) 2.3 Liters motor med mekaniskt insprutning. Ingen superracer men den var bekväm att köra..Dock så hade den typ rasade vevlager den jag kolla på och smuts i tanken vilket resulterade i motorras.. menmen. Man får kolla nogrannade och för 40k kan du hitta en sådan i toppskick. Även med 3liters raksexa


Personligen är jag väldigt glad i BMW och partisk, men dessa bilar har sålts och säljs i en enorm omfattning och har väldigt nöjda ägare så en dålig bil kan det inte vara? Försäkringen kan dock vara dyr som du säger, men vägs ofta upp av att de är billiga i underhåll. Det kan vara värt att kolla upp vad de kostar att försäkra innan du väljer bort dem, blir dem verkligen dyrare för dig? Har du 40.000:- att spendera och om du är intresserad av en BMW till slut så hade jag dock tittat på 328i istället då den kort och gott är en förbättrad variant av 325i som gott och väl ryms inom din budget. Alternativ kan dock vara Mercedes C-klass eller Audi A4, det finns även Lexus IS200 som är värd en titt även om 40.000:- kräver att du tittar på de billigaste exemplaren till salu vilket också ofta betyder de mer slitna exemplaren till salu. Men det kan finnas guldkorn!


Köp en VR6a med ny bytt kamkedja? Om du köper en Svensk såld Eclipse så är det en bra bil. Det är om du köper en turbo som den kan krångla lite. Fast jag har aldrig haft några större bekymmer med min.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka