Köpråd: Budget banbilsbygge

Tjena, är på väg att köpa bil och ska bli ett stort chassie uppgradering på bilen under vintern. Motorn ska antaligen ej pillas med överdrivet mycket, basic trim. Men vad är den bästa bilen att bygga på? Hade tänkt mig att bilen skall kosta i 20k klassen och neråt. Har funderat på:Golf II gti 16v Seat Ibiza cupra bmw 3 serien e30/e36 Kanske peugeot 205 mi16? Nackdelarna med dom mindre bilarna är att dom tappar i accet men kanske bara jag som tycker dom känns roligare? Alla tips o tankar är bra! mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Budget banbilsbygge



Om du vill hålla budget är mitt råd att köpa något som är 'färdigt'. Alltså som redan har chassi, bur och dylikt. Nu kanske det är just grejen med att bygga sin egen du är ute efter och då hade jag nog satsat på någon gammal 3-serie från Bayern. Finns mycket grejor till dessa vagnar till hyfsade priser.


Honda civic? Perfekta att bygga banbil av.


VW Golf III VR6 går ju också att hitta för under 20 000, borde ju finnas någon hygglig 3dörrars (eller vilken kaross som är vridstyvast) som det är lönt att bygga på En 5dörrars som kanske duger:http://www.blocket.se/gavleborg/Vw_golf . =6&w=3 Och vad är då största poängen med det bilvalet? En frisk VR6:a bör vara rappare än alla bilar som räknats upp (som tex BMW 325 E36, lite osäker på 205 Mi16 dock ).


Alltså, det här kanske är en dum fråga... Men varför tänker man ens på framhjulsdrivna bilar om man vill ha en bil för att köra snabbt på bana med?


Därför att man kan åka fort med dom? Kolla på hur det ser ut i stcc. Finns både fram och bakhjulsdrivna bilar och de ser ju ut att vara ganska jämnt? Och tidigare när Audi hade dispance för att köra quattro så var de bara snabbare på de banorna som är relativt långsamma med mycket hårnålar annars så hamnade de efter


En honda crx/civic?


Är en (fram)tung VR6 så kompetent som banbil jämfört med motsvarande betydligt lättare bilar med en fyra på runt 150hk?


Självklart kan man åka fort med en FWD, men handlar det inte om körupplevelse också? Själv kan jag köra fort och bra både med FWD och RWD, men jag tycker att det är mycket roligare körning med en RWD. Kanske får man en snabbare banbil för dessa pengar som FWD, men man får ställa snabbhet mot rolighet tycker jag. Sen är det klart att vissa kanske tycker att det är skit samma vilka hjul som driver och att det är lika roligt oavsett. För mig så är det såhär: Racing=RWD Jag skulle aldrig köpa en framhjulsdriven bil med intentioner på att racea med.


Det tror jag nog Bara skruva på en grövre krängningshämmare där bak för bättre balansering.. hehe inklusive 3-hjulning i kurvor Ljudet går inte av för hackor Edit: En Golf III VR6 väger c:a 40kg mer än en Golf III GTI 2,0 16V så det är väl inga extrema skillnader. Edit2: men mr R kan väl ha syftat på andra bilmodeller.






Men, är det inte lite felinställt om den trehjular i kurvor, syftet är att ha så mycket grepp i kurvor som möjligt,och då förlorar man en av fyra punkter greppet är baserat på.Första tanke som slog mig.


Yes, därför det kan vara bättre med bakhjulsdrift


Här har vi lite budgetracing, skulle jag tro iaf. Massvis med Golf II och Ford Fiesta (eller Vauxhall/Opel Corsa? ) Vid 1:50 ser man en Golf II som lyfter ena bakhjulet lite


Steifan: Visst gjorde jag det, en Peugeot 205 GTI eller Golf 2 GTI bör väga i alla fall 2-300kg under en VR6´s tjänstevikt på cirka 1350kg? Och Honda Civic bör ha ungefär samma vikt som dem bägge, en sådan finns med 160hk som mest.


tråden gällde banracingbilar och inte driftingbilar. 205 med mi16 är säkert skitkul


Jag har inte pratat om drifting.


Inställningar är a och o, kvittar driften på hjulen, inte precis standard att alla fwd trehjular i kurvorna, absurt


cupra 2.0 16v skulle jag nog köra på eller en uppgradera mk2 golf med 2liters 16v spis denna motor har 150hk så det borde gå väldigt bra och väger inte mer än orginal 1.8 16v spisen vr6 är märkbart framtunga betydligt mycket värre än en mk2 med 1.8 spisen vet inte hur många gånger jag åkt brett i vr6:or men har aldrig fått bakhjulsläpp på en mk2 med 4:a i iof på vanlig väg men iallfall jag är inte känd för att köra blygt när jag kör alternativet är tex en pegga 205gti med mi16 spis där är bakaxel dock en stor nackdel då den har Torsionsfjäder och det är väldigt mycket dyrare att uppgradera än vanliga skruvfjädrar och vw/skoda/seat finns det MÄNGDER av billiga coils dämpare fjädrar osv ialla kvaliterer som ligger ganska långt under priset till många andra märken glöm inte heller Clio sport som inte heller är jätte dåliga finns mycket clubsport chassin osv till dom dock en fransk skitbil men iallfall sen har även fiat mängder med spännande modeller som borde fungera bra och alla tror att fiat är skit så dom brukar vara billiga men dom är en stor tillverkare som många glömmer bort motorerna brukar vara RIKTIGT bra


Saab 900a med T16 motor kan du få en helt OK för 10-15 tusen, http://www.garaget.org/?car=207626 är 2 http://www.garaget.org/?car=494 fina exempel på vad som kan göras. Dock under din budget, men att ha lite mer pengar o lägga på bilen är inte negativt? Totallättad runt 1000 kilo. börjar du med plastgrejjer så...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka