Köpråd saab eller volkswagen

Tjena! Har sålt min S40 nu så nu letar jag efter en ny bruksbil. Gärna lite piggare. Det lutar mest nu åt antingen en VW passat variant 1.8T eller en saab 9-5 2.0T. Min budget ligger på mellan 20-30 tusen. Vanliga fel på dessa? Har även tänkt att slänga på någon slags styling så den ser lite bättre ut. Annars fler förslag? Ska vara en kombi inte dra allt för mycket och gärna gå ett tag! Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd saab eller volkswagen



Med tanke på priset är du ju ute efter bilar runt 98-02 antar jag. Du kanske känner till motorproblemen på 9-5:or av de årsmodellerna? Annars har du en sammanfattning här: http://www.mitt-eget.com/saab/informati . l#bakgrund Dock om man kan få tag i en med frisk motor och gärna bytta kolvringar eller med andra kolvar så slipper man de problemen, och många är redan åtgärdade på den förlängda motorgarantin En annan fördel för Saaben förutom att det är en välutrustad och bekväm bil som drar runt 0,9 blandat och nedåt 0,65 landsväg är att de är tokbilliga. Jag menar verkligen tokbilliga. Räkna med att du får ta en tre år äldre Passat för samma pris. Motor rekommenderar jag misnt en 2,3t, dvs 170 hk lättrycksturbo. 2,0t med 150 hk är lite klen i botten. Passaten har ju bara 150 hk den med. Dessutom om du läst om Saabs motorproblem vid det här laget så slumpar det sig tyvärr så att VAG's 1,8t som sitter i just bl a dessa Passater har precis samma jäkla problem! Vilken otur att du intresserat dig just för två bilmärken och motorer med oilsludgeproblem Passaten får du räkna med drar lite mer soppa. Och förstås att den är dyrare för samma årsmodell och utrustningsnivå jämfört med Saaben då de står sig bättre i pris. Men visst, Saaben är inget du ska köpa om du inte har tänkt sig att köra den tills den är mogen för skroten, just eftersom den inte kommer att vara värd någonting om du vill sälja den om ett år.


passaten och 9-5:an ligger jämt till tycker jag. Svårt val. Efter lite tänkade. Så väljer jag nog 9-5:an.


Har varit och kollat på en passat idag. Hade med mig en duktig kille och han tyckte den verkade riktigt bra! Dock fanns det lite skönhetsfel på utsidan. Men det går att åtgärda. 00 fick ner den till 22. får se om man kan få ner den lite till imorgon då jag troligtvis ska hämta den.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka