Val av EPA / A-Traktor.

Halloj! När man blir mer och mer man så är det en självklarhet att det stora steget är något stort som låter, Car JR helt enkelt. Jag har setat och spenderat hela natten framför google och kommit fram till några saker, men det är finns fortfarande obesvarade frågor som kretsar runt i skallen på mig. EPA-Traktor:Ingen fjädring bak, spärrade växlar ( 1,2 ) + Kör man i 30 Km/h vilket då man endast får göra så har den inte alls samma varvtal på motorn och jag inbillar mig då att den blir tystare och även mer bränslesnål. - Känner jag mig själv rätt så bara för att jag kommer upp i 50 Km/H så skulle jag köra i 50 Km/h, vilket då inte alls blir kul om jag skulle krocka och få allvarliga personskador då det skulle komma fram att jag körde olovligt. Dvs så täcker inte försäkringsbolagen mig, och även så kommer farbror polisen och säger " Här är böteslappen och framskjutet körkort " A-Traktor: + Den går max 30 Km/h, men med en enkel spärr går den det trippla, och jag slipper EPAns nackdelar. - Höga varvtal, låter mer och mer bränsleförbrukning. Detta är då antaganden jag fått för mig efter att ha läst lite. Jag är inte ute efter att bus-köra, jag vill ha något jag kan ha på landstället och glid-åka i centrumet som finns. Tänker även ta mig an några långfärdstrippar, styla upp den i karosseriet osv, få den att kännas " Tasty ". Så jag vet helt enkelt inte, vad är bäst, vad bör jag leta efter, vad är också OK? Detta är en stor fördel när man kommer till körkortstagningen för " riktig " bil då jag har nära på 40 % klart redan. ( Fordonets placering på vägen och även teorin ). B18 motor / B20 / B22 ? Dubbel / Singel låda ? Har läst på Transportstyrelsen, körkortsportalen, trafikverket, men alla säger densamma och är väldigt hemlighetsfulla. Over!



Svar på inlägget: Val av EPA / A-Traktor.



Detta är inget EPA forum riktigt men kan väl säga min synpunkt. Kör moppe. A-traktor är sjukt onödigt. Det är väldigt ... fjantigt och du tar dig MYCKET snabbare fram med en moped. Fördelar med moped: Snabbare Billigare i både försäkring, skatt, soppa och inköp Enklare att sälja Fördelar med A-traktor/EPA. Tak/värme. Det är väl egentligen allt. På sommaren är moppe MYCKET skönare. Spara pengarna till bil. Det är bara 2 år. Det överlever du verkligen. Du kommer nog säkert ångra dig med EPA köpet då de drar så jävligt mycket soppa.


Hehe, alla har varit barn och kan väl hoppas att några sitter med erfarenheter från ungdomsåldern! Satt och funtade på moppe, men nej. Det är inte min grejj, jag vill mecka, ha något eget att piffa upp istället för att hjälpa andra. Dra kablar på sitt eget sätt u know... Som jag sade så är egentligen inte farten något jag bryr mig om, mest kostnaderna på bränsle osv. Nja, bara " 2 " år, jag har tjatat sedan jag var 11 på ett sådant åk och tänker mig inte stoppas så lätt. Utan mest bara ute efter valen mellan EPA och A-Traktor..


Köp en bil istället och skruva på. Hur mycket tänkte du lägga ut? Vad jag vet så får du nog en fräsh bil för samma pengar som en epa ...


Mjo, men jag har inte garage-plats att ha en bil i och piffa upp. Jag tänkte köpa en SAAB 9-3 cab till nästa sommar och övningsköra i, men somsagt, jag vill ha något eget som jag inte behöver någon bredvid mig för att få köra. Plus att med småsyskon som jag har så är brorsan traktor myndig när jag är körkortsmyndig såattsäga. 10 000 :- får man nog räkna med om man ska handla på blocket, då är det ett lagom renoveringsobjekt, rostskador i chassit men maskineriet går som en klocka. Just nu är det säsong och inbillar mig att priset kanske sjunker i vinter.. + att EPA får man iväg för samma peng som man köpte in den med, somsagt beroende på vad man är ute efter att göra. Förstöra = Skroten, piffa upp and make taste = samma / mer värde.


har du läst reglerna innan du reggade dig o gjorde en tråd?


kapad 740 -90 som gäller..


håller med seth... inte för att vara pain in the ass men detta e ett bilforum ställ den här frågan på typ epatraktor elr nåt sånt forum


" Är du under 18 år bör du överväga att inte registrera dig. " Misstänker att du syftar på det? Jag anser att sålänge jag sköter mig, visar mognad och är trevlig borde det inte vara några större omständigheter.


Inte riktigt 13§ Vett och etikett Personliga ärenden, "chatt" och liknande får inte förekomma i forumet. Var trevlig och respektera andras åsikter. Diskussioner rörande mopeder, epa-traktorer och annat som normalt brukas av personer under 18 år är inte tillåtna. Skrik inte - Använd inte VERSALER, "!!!!!!!!!!", "?????????" eller liknande. Använd sunt förnuft. Om du är osäker om det är OK att skriva något eller inte, skriv det inte!






95% av alla okapade är pappersfuskade, och det kan medföra probem vid ombess


Då får jag be om ursäkt för den missen, trodde somsagt att det var bara att köra med tanke på att det stod "motorfordon" i kategorin. Närmare eftertanke förstår jag också varför den regeln existerar. Då var det bara att tacka för mig, också ett tack för uppmärksammandet om regelbrottet! Over'nd Out!


En Epa måste ju besiktigas,det är ju både bra och dåligt.


Jag tycker inte att denna tråd bör stängas då som TS säger, han visar mognad och då tycker iallafall jag att han bör få mognad tillbaka. Bådas citat ur reglerna motsäger varandra.


§13 Vett och etikett Diskussioner rörande mopeder, epa-traktorer och annat som normalt brukas av personer under 18 år är inte tillåtna. http://www.garaget.org/forum/misc.php?action=forumRules Låser härmed tråden. Mvh. Hamilton



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka