Köpråd: Pendlar bil, budget 15 000

Funderar på att byta ut 740in som pendlar bil då den tyvärr drar lite för mycket. Har en budget på ca 15 000. Krav:Förbrukning under 0.7 Ingenting man skäms för att åka runt i Plus:Sedan Lätt mekad RWD(inget krav) Billig försäkring/skatt



Svar på inlägget: Köpråd: Pendlar bil, budget 15 000



Honda Civic 95-96


peugeot 205 gti peugeot 306


Har lite svårt för designen på dessa.


20 år gammal fransk bil? Då vet jag en som skulle skämmas...


Har svårare för Civicen faktiskt. Gillar 80-tals bilar mer än 90-tal när det kommer till småbilar. Hur är bränsleförbrukningen på en Golf Mk2?


Finns rätt många motoralternativ till Golf II, de vanligaste 1.6 75hk o 1.8 90hk ligger strax över 0.7 blandat med 5vxl låda. Kollat på andra japsar än civic ? ofta snåla, alltid pålitliga. Lancer, colt, corolla, 323, osv. Vad skulle du åka runt o skämmas i?


Min erfarenhet av japsare är att dom är relativt svårmeckade(jämfört med en 740 ) och dom rostar. Polaren köpte en Lancer -96 och den började rosta efter ca ett halvår från inköp, men den har gått relativt felfritt faktiskt. Nått bromsrör är det enda som pajat. Fast det var ju lagom kul det då bromsarna förlorade all verkan... Vet inte riktigt, en Nissan Sunny typ... den var smått pinsam att åka runt i när jag lånade farsans förra året.


MB W124 Diesel som t.ex denna http://www.blocket.se/trelleborg/Merced . 12&w=3 inte spännande men går billigt & bekvämt jämfört med småbilar.


Celica St-i/GT-i? st182-modellen? bra förbrukning, billig i skatt, behöver inte skämmas






en nog en golf 3 vettigaste bilen för de priset tysk kvalite till låg pris


Undrar hur mycket du värdesätter säkerheten? För en gammal småbil som Golf eller 205 är rena dödsfällan jämfört med en Volvo 740. Tycker istället du skall köpa dig en Mercedes W124 som någon tipsade om ovan, den är inte enbart pålitlig och bekväm; Den får istället Volvo 740 att framstå som osäker att krocka i då Mercedes lade ner ett enormt jobb på säkerheten i denna modell! W124 är samtidigt ansedd som en av världens mest välbyggda och överdimensionerade bilar, den bör rulla på både länge och billigt. Hade aldrig funderat på någon burkig obekväm Peugeot eller VW när man istället kan få så mycket bil för pengarna.


Rquired, du som är BMW-freak, hur är säkerheten i BMW E34? Såvitt jag har förstått är det god säkerhet även i den modellen, jämfört med dåtidens bilar. Kanske en E34 kan rekommenderas i denna tråd? 520/525/525tds kanske?


Enligt dåtida tester är den god, lika säker som Volvo 740 men inte lika styv som Mercedes W124 utan precis som på 740 viker sig kaross och t.ex A-stolpe vid en lägre hastighet. Det finns faktiskt bra klipp på Youtube där dessa bilar testas! En 520i/525i vore kanon men var något törstiga tänkte jag (0.9L/mil), en 525tds är inte dum men jämfört med Mercedes är det en känslig motor: Toppen ger sig (för en gångs skull med tanke på alla rykten kring BMW´s sexor) relativt enkelt (Spricker, blir skev) och den får heller inte planas enligt tillverkaren. Dessutom är det inte ovanligt att pump och ställverk ger sig på denna modell, vilket som på alla dieselbilar innebär en dyr reparation eller en motor som inte går korrekt. Dessutom är BMW ovanlig och mer populär vilket driver upp priserna lite, en Mercedes diesel är alltså i detta fallet både billigare och borde hålla bättre! Ett alternativ vore dock 318tds E36, säker och snål men väldigt ovanlig. Och när man hittar en är det ofta slitna exemplar som rullat väldigt långt, de fina verkar ägarna vilja behålla för sig själva.


Kan varmt rekommendera Mercedes 190. Välbyggd, relativt bekväm i förhållande till likvärdiga bilar från samma tid, samt att den är enkel att skruva med och billig i drift. 2,0:an är att föredra om du vill komma billigt undan men samtidigt ha en någorlunda pigg motor Jag har själv varit ägare till en, som förvisso var ett måndagsexemplar utan dess like, men motorn var en pärla och snudd på odödlig.


Hur långt har du till jobbet t.o.r? En föreslagen MB (HFC167) drar runt 0.7 per mil blandad körning som du önskar däremot har den en årsskatt om 5284kr. Du måste alltså åka ganska långt för att tjäna in dom pengarna. Har du tänkt att ha kvar 740? (då har du kvar den fasta kostnaden för den skatt o förs) Räknat på skillnaden per mil det handlar om i ren bränsleförbrukning? Sen bör du ju även räkna med andra kostnader såsom skatt, förs, reparationskostnader och servicekostnad, driftskostnaden totalt. 740 gillar bensin men är ju skitbillig att reparera och underhålla pga sin enkelhet.


kan även nämna audi 100 stor bil som inte drar mkt. rör även på säg så man inte behöver skämmas när man ska köra om farmor Agda som ligger i vägen


ford fiesta


ford ka 0.67 vid 110-120 pendlar själv med en 1.3 liters ingen kamrem eller kamkedja lika med billiga driftskostnader


om de inte är rem eller kedja äre stötstänger :S



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka