Köpråd: Är ute efter en bil runt 2005

Hallu gott folk! Har tröttnat seriöst på min saab 900 talladega då den skakar och är gammal helt enkelt. Har tittat på audi, volkswagen, bmw numera. Får väl kosta runt 150k - 200k. Audi: a3, a4 Volkswagen: Golf ev. gti, scirocco, passat. Bmw: 320 och sen lite fler men är inte så high på bmw modellerna faktiskt men gillar att det känns gediget. Vill ju veta om bilen håller bra, delar inte är svindyra, hur stark motor, rolig att köra etc. Något som jag verkligen vill ha är en snygg bil med bra finesser som är TYST och glider fram på vägen. Skulle va kul med lite råd.



Svar på inlägget: Köpråd: Är ute efter en bil runt 2005



bmw 120i,120D,123D,130..Riktigt fina bilar!


Säg gärna varför är du schysst. ska titta upp dem!


Bmw 5-serien har du annars, stor, tyst, bekväm, bra köregenskaper, kraft, snygg dessutom. finns massa motoralternativ. t ex:http://www.blocket.se/ostergotland/BMW_ . 17&w=3


Precis, den har jag tittat på gillar dem skarpt. Har tänkt om jag ev. skulle konvertera till automat samt diesel.


Golf Gti, var själv inne på en sådan förut. Kändes som en större bil, riktigt pigg, ser bra ut, bra kvalité och rätt så billig att äga Eller Audi A4, bekväm, rolig att köra, ser bäst ut utav de du föreslagit (fast inte bättre än 3 serien med m-paket)


Känns inte 3-serien som ett bättre alternativ då? De brukar väl ligga lägre i pris och dessutom rymma personer längre än 160cm? Du får hoppas att Rquired tittar förbi för råd om vad som är vettigast men jag skulle aldrig välja en 1-serie när det finns bilar från 3-serien med mer kraft för ett lägre pris.


Behövs de större bil än en 1 serie? Om man är singel/sambo..Sen gillar ju jag "småbilar" mer än större, smaksak. Plus diesel billigare,roligare än bensin=golf gti.. Känns ju som man måste börja tänka på ekonomin lite nu när bensinpriset stiger som fan..Eller? Jämför man Audi o BMW så känns det som diesel BMW ligger 10 steg framför Audi, tänker på förbrukning m.m. Rätta mig vid fel men har kollat på A3 TDI och känns inte i närheten av vad BMW ger för samma peng?!


+1 på BMW E60. Bra kombination av komfort och körglädje. Du borde få en fin 535d eller 545 för pengarna vid det här laget. Jag hade i princip bara bra erfarenheter av min E61a. Prioriterar du komfort o finesser över körglädje så testa en D3 A8. Lite dyrare att hålla igång men en helt annan klass map komfort och utrustning. Vill du ha ngt mindre gubbigt så kanske en B6 S4 kan vara ngt


I min menig så behövs det. Att man åker ensam/två innebär inte att man måste tumma på komforten. 1-serien är liten och trång trots att den i praktiken inte är speciellt mycket mindre än 3-serien. När det kommer till bränsleekonomin så har jag fått uppfattningen att BMW:s bilar inte skiljer sig åt så mycket när det gäller bensinmodellerna (att en diesel med traktorkaraktär skulle vara roligare än en bensinmotor kommer jag aldrig hålla med om), men är man ute efter god bränsleekonomi först och främst så kan man för all del välja en diesel, prioriterar man däremot körglädje så tycker jag att bensinaren värd det extra priset.






Såg att någon undrade om det behövs en större bil än en 1-serie och det är faktiskt en vettig tanke när det gäller andra bilmärken, varför köpa en Passat till exempel när en Golf klarar ens behov väl? Problemet med 1-serie är dock att den har fullt godkänt utrymme fram men allt bakom framsätena är trångt. 3-serie är helt enkelt det självklara valet för många då 1-serie är för trång, men eftersom 1an är lättare i steget och roligare än E90 är det mer ett val för dem som inte behöver utrymmen. E60 är en pärla till bil, särskilt 535d. Jag är inte glad i dieselmotorer utan håller både bensinsexor och åttor lite högre än till och med 35d, men möjligheten att kunna ha så mycket kraft under huven som närmre 300hk och 600Nm och dessutom kunna använda detta frekvent utan att bilen dricker mer än en vanlig VW Polo gör 35d till en vinnare tycker jag! Problemet med E6x är att den är väldigt avancerad, i familjen finns två E61 535d och ingen av dem har vållat problem och generellt har 5-serie väldigt nöjda ägare, men skulle något ge upp blir det dyra reparationer helt klart. Det blir så i en bil med sju datorer, luftfjädring, Komfortstolar justerbara i alla tänkbara leder och allt vad dessa bilar kan innehålla. Tidigare var 3 och 5-serie vanliga bilar och 7-serie en lyxbil, idag är 5-serie lika mycket lyxbil som en 7a och det innebär förstås att man som ägare åtminstone skall vara medveten om att de kostar mer än en vanlig bil att reparera. Fördelen med BMW är dock dels att de håller väldigt bra men framför allt att de är billiga i drift. Visst är en 3-serie mer vettig än en 5-serie (Och en av de billigaste bilar du kan äga i drift, även jämfört med mindre och klenare bilar) men när vanlig service inklusive kamremsbyte kostar 15.000:- till en Audi så känns 9000:- för totalrenovering av kompressorn till luftfjädringen på en 5-serie Touring (Sedan har konventionell fjädring) plötsligt inte lika dyrt. Och med tanke på vad service till en Audi kostar förstår du att när något större går sönder på samma bil, då börjar vi prata dyr drift! Nog om Audi-prat, jag hade försökt hitta en 335d (Billigare att reparera) eller 535d (Stämmer bättre in på dina krav) om jag vore dig! Frågan är om du kan hitta mer bil och mer motor för samma pengar och driftkostnad som denna idag?


Köp min Volvo S80 diesel automat 2007a? Kika på bilderna här på Garaget.org och skriv nått meddelande eller liknande om det kan vara aktuellt.


Hejsan allesammans och vaelkoumna till svenska för nybörjare! neherå skämt åsido. 325d, 525d, är riktigt intressanta bilar. Ska berätta en liten historia om varför jag vill byta bil till något nyare och det kan säkert vara kul för någon själv därute. Det var en gång ett klantarsel som var och semestrade lite i varberg hos nära och kära. Dem bestämde sig för att dra och bada och efter massa tjo och tjim så stod han där i vattnet och tyckte han kände något i fickan på sina badbrallor. Då tog han till sin förvåning upp sin larmdosa till sin saab 900 talladega som var helt dränkt i västkusten fina saltvatten. Denna person är som ni förstår jag. Fick hyra en bil till nyköping (V70 Driv-e). Drog upp och hämtade en reserv jag hade hemma och drog ner igen. Vi fick igång den och kunde njuta av liseberg på söndagen innan verkstaden öppnade på måndagen igen. Vi kom dit och dem hade fixat hem en dosa som jag bokade snabbare än kvickt då det knappt finns några dosor kvar i landet då saab antagligen håller på och smörar/raggar på ny underleverantör. När han ska programmera in den nya dosan så säger han helt sonica att vi antagligen inte hade behövt den gamla dosan. *Men förhelvete!* Hade ju åkt ca 94 mil fram och tillbaka... Jaja mycket om och men så blev vi klara. Det var det dyraste badet jag någonsin tagit som kostade dryga 2500 kr... Men vattnet va fint! Som ni nu kanske förstår så är jag trött på att ha en ÄLDRE bil inte "gammal" samt att jag vill ha något mer pålitligt märke som kan ge mig det jag behöver om jag t.ex bestämt mig för att åka till varberg och bada.. Summa summarum: V70 va så skön och tyst att åka jämfört med min gamla skit som faktiskt är ett bra exempel dock. Så bestämde mig för att titta efter en ny bil som har det jag söker. Jag är förövrigt inte sugen på en volvo då jag vill testa något nytt så det går nog bort, ja.


PS: Om du köper en BMW och badar med dom nycklarna - så lär du även då få hyra en bil, och åka hem till Nyköping och hämta reservnycklar


haha vafan det va ju inte bra! Trodde dem hade någon satellit som skickade signal och såg att ägarn stod vid bilen så den kunde öppnas. EDIT: http://www.youtube.com/watch?v=QN4-KA0VGzs Fan så fint det såg ut!


kolla mercedes? E-class! går sjukt mjukt och stora , enligt mig!


Nej merca vill jag inte ha. Det är något med dem som jag inte gillar..


min E60 525i pedantskött ligger på blocket om intresset finnes


Sorry, vill ha i stort sett standard, inte stylad. Men fin bil, varför ska du sälja den?


Glömde svara till dig, bra inlägg sånt gillar jag! Precis sånt man vill veta vid bilköp tack! Om jag skulle förklara lite mer innerligt vad jag är ute efter skulle du kunna gå in lite mer då? Tänkte att vi fortfarande håller det i tråden för andra som också vill veta. Jag åker 3 mil om dagen fram och tillbaka till jobbet, så vill ha en bil som är bekväm och inte låter samt lite rolig att köra men behöver ingen ferrari. Vill också ha en bil som jag utan ångest kan sätta mig i och åka längre sträckor utan att behöva tanka speciellt ofta och som jag vet inte kommer sprängas efter halva streckan. Sen har jag inget garage (for now). Så den får ju gärna inte vara på topplistan på svarta marknaden. Är en extrem prylbög som älskar allt som har ett kretskort, så gillar när bilar har teknik installerad som gör en överlycklig när man tänker "hur fan kunde dem vara så smarta att installera något sånt här i bilen?" Det är väl i stort sett allt jag vill ha hos en bil. Jag har ju prisgränser som nämnts i första inlägget. Sen har jag iofs tänkt på diesel och om jag kanske skulle välja en automat. Just för att det är så jävla slappt och trevligt att slippa tänka.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka