Köpråd Volkswagen Vento

Hej. Jag har börjat kolla runt på årsmodeller 94-98 av vw vento. En 1.8 insprutad med 90hk eller en 1.6 med 101hk, men 1.6orna är så sällsynta, så kollar på 1,8:or. Men till frågan, de som har haft en vento eller har: Bra bilar överlag? de vanligaste felen, drar de mycket? kul bilar? Lite otydliga frågor men jag vill veta av tidigare och nuvarande ägare vad de tycker om bilen. Tack i förväg!



Svar på inlägget: Köpråd Volkswagen Vento



1,6 med 101 hk?? kul bil hänger nog lite på vad man tycker e kul..


http://sv.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Vento jag har inte haft en men jag kollade på wikipedia, måste ju börja nånstans.


de måste isf vara en 16V motor.


ja de kan va. men nu handlade tråden inte om de. vill veta allmänt om bilen, brister och bra sidor av den och om den är värd att satsa på.


e dom inte välskötta så brukar dom rosta en del.. ett "vanligt" fel på både dessa å golf 3 är ljusomkopplaren. de kan vara bränd då all ström till hel/halv/parkering går via strömställaren.


Bakre skärmkanter och bakluckan är väl där rosten kommer först och mest (vad jag har sett).


Har en fin glastaklucka till en sån till salu om du skulle köpa en


de e som "bäddat" för rostproblem..


Den e i glas inte plåt ju......dooooh:lol:






rost och åter rost..vad jag vet finns dom bara med 3olika alternativ i sverige..möjligen att det finns någon supersnik variant 1.8i 90hk 2.0i 115hk 2.7?! 174hk har 115hk maskinen i min den är ganska trevlig men gillar att varvas annars är den rätt tråkig fast betydligt piggare i alla avsenden mot 90hk trösklar framskärmar skufflucka infästning bakvagn själva framvagnsbalken och i tankluckan verkar dom gilla att rosta har bytt i stort sätt båda trösklarna och större delen av mitt golv


2.8 liter ligger VR6:an på


jo men man måste ju kapa i bilen för att få dit den..


Nejje det är ju en komplett originallucka med skenor o allt ju


jo men har man en vento UTAN lucka så måste man ju kapa.. sen skulle jag inte välja att köpa varken vento eller golf2/3 med taklucka så avrinningen från dom e en stor bov till rost.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka