Köpråd: Volvo 244!

Hej, jag hade tänkt mig att bygga om en bil till isrally, hade tänkt mig att köpa en gammal 244 som har varit en civil bil förut, den är från 83 och är ganska så rostig, han hade tänkt sig kring en 1 tusen lapp, den har gått kring 35tusen mil och nästan aldrig servad:/, men då undrar jag är det värt en israllybil med bur, racingstolar ratt osv ? Edit: glömde skriva att det är en automat Mvh Anton



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 244!



Jag hade nog köpt en 88 eller nyare, så att du får insprut


jo, men farsan tycker att förgasare är bättre, han säger att det blir jävla dyrt ifall insprutningen pajar, men är det värt enligt dig ?


Han har ju förvisso rätt, men ja hade en förgasar-240 nåra veckor förra vinter och sålde den snabbt för att köpa en insprut. Jag tyckte förgasaren strular jämt medans insprutet är mer pålitligt. Men det är ju en vane-sak.


jo, det är ju sällan inspruten racklar men när den väl gör det så är man pank, men jag har åkt i den och så, den går som en klocka, nu står den bara på baksidan av huset dems, så förgasaren racklar inte Edit: glömde skriva att det är en automatare


Mjomen 240in börjar bli gammal nu, så att om insprutet racklar så kan man alltid plocka delar från en annan nästan gratis, tror dessutom att en manuell är att föredra Så att du får rycka lite i spaken själv;)


jo det är ju sant men jag får se hur jag gör då


Jag tror du kan strunta helt i att insprutningen kan vara dyr att reparera, en reparation på en Volvo 240 blir "aldrig" dyrare än vad en ny likadan bil kostar på Blocket och det är inte många tusenlappar. En tusenlapp för en fungerande Volvo är inte mycket, köp den och kör med den säger jag! Skulle du sedan tröttna eller bilen ger upp så har du en reservdelsbil om du köper en ny 240 igen.


ja, det sista du sa är ju sant så jag ska nog göra så



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka