Köpråd: Bmw eller volvo?

Tjenatjena! Först vill jag säga att jag vet att det finns massa andra liknade trådar om detta men hittar inte riktigt det rätta svaret, om ni vet någon tråd som jag kan hitta svaret länka gärna o lås denna! Om några månader ska jag köpa första bil (yeey) Har alltid tänkt att jag skulle ha en Golf men sen kom jag på att de kunde vara kul med bakhjulsdriven bil, så nu äre bara det jag letar efter. Och det är mellan bmw och volvo, jag vet inte vilken jag ska välja. Mina kompisar, ena har en bmw och han säger att det är nästan lika dyrt som att ha volvo om man inte lämnar in på riktigt verkstad ifall det krånglar. Jag har försökt kolla upp de och jag tror på honom. Men sen kanske det är för dyrt? Hittar några fina för 10-15tusen och en volvo får man ju under 10 tusen. Men köper jag en bmw kommer jag kunna ha den länge för det är bmw jag tycker är snyggast så jag kommer köpa en bmw i vilket fall som helst när jag får jobb. Men vad tycker ni jag borde köpa? Tack för svar! /huttu



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw eller volvo?



Tänk på att ju billigare(totalt sett alltså) bil du köper, desto snabbare kan du spara ihop pengar till en schysst.


jag gillar inte volvo 740, men 240/940/164 Etc Etc... är skapliga bilar billiga MEN dom är dyra i bensin kostnad , bmw finns det ju gått om men kolla vad det är för bmw innan du köper... blir dyra i skatt och försäkring... så om du är arbetslös kolla då efter en volvo tycker jag, sen finns det ju andra bilar som är bakhjulsdrivna Tex: opel ascona A/B MM..


Börja med en volvo så har du något att se fram emot och en bil som du kan lära dig med då dom är lättmekade och stryktåliga


En BMW är definitivt inte dyrare i drift än en Volvo, särskilt inte om du räknar med att Volvo är väldigt törstiga. Ofta kan en 116hk Volvo dricka lika mycket som en BMW med stor sexa och närmre eller över 200hk tex... Delar till bägge är dyrt om du handlar hos auktoriserad återförsäljare, och billigt (nåja) om du handlar på rätt ställe. Både BMW och Volvo har "egna" försäkringsbolag, som oftast kan ge en mycket förmånlig premie. Skatt baseras ju på vikt på de aktuella bilarna, BMW brukar nog generellt väga lite mer än en motsvarande Volvo men eftersom skatten delas in i viktklasser är det ingen eller minimal skillnad i pris. Framför allt ser jag inte nyttan av att köpa en Volvo, vill du ha en rolig bakhjulsdriven bil är Volvo fel bil och vill du bara ha en rolig bil är Golf eller liknande ett mycket bättre val än en Volvo. Klart det är roligt att leka lite när det snöat i en Volvo, men du har väl tänkt använda bilen till så mycket mer? BMW´s stora nackdel är som du säger inköpspriset, ok en 518i kostar inte mer än en 740 116hk men det är ju en sexa man vill ha och då blir det dyrare. Ofta närmre eller över 20.000:- om du vill hitta en fin BMW med sexa! Men jag tror det är värt att spara till en sådan, om inget annat så köp något billigt och kör under tiden du sparar. Ingen törstig Volvo helst, Ford Sierra är ingen höjdarbil men billig. Du kan hitta dem besiktigade och skattade för under 5000:- och de är inte sämre än Volvo på annat än kvalitén.


Tack för alla svar! Får kanske bli en volvo eller sierra då Men alltid kul att ha något att se fram emot!! Men tror det får bli volvo för finns inte så många sierror att välja mellan. Tack för så snabba svar och bra svar! Men det finns väl rätt fina bmw för 15 000 utan rost har jag sett några, kan man inte lika gärna köpa en sådan direkt? för ska man köpa volvo direkt så kostar det kanske 10k sen all bensin, då får man inga pengar att spara?


Tror du har svårt att hitta någon bil oavsett märke utan rost i denna klassen tyvärr, några stora hål behöver du inte räkna med men räkna däremot med att det bubblar och är brunt i kanterna oavsett märke. Det går förstås att hitta en ok BMW för 15´, men eftersom bilarna är körglada och billiga brukar de flesta av dem vara väldigt slitna. Rost är inte det du behöver oroa dig över med en sådan bil, utan snarare är det bussningar, motorfästen, chassi och så vidare som kan vara slut. Och säga vad man vill om att en BMW är rolig, men när man tror motorn skall hoppa ur bilen vid växling och bilen gungar fram som en jänkare på vägen är mycket av den körglädjen väck. Och att byta ut det slitna delarna på en sådan blir dyrare än att köpa ett friskt exemplar från början-det är just därför de är (såpass) billiga. Jag tror du skall undvika E30, då modellen börjar bli populär och därmed är oproportionellt dyr jämfört med andra modeller. Och för 15.000:- hittar du en ok 4cyl. E36 eller E34, men skall du köpa en fin BMW värd att behålla ett tag tror jag dessutom du vill ha en sexa. Och då tycker jag det är värt att satsa på ett finare exemplar, även om det blir att köra Sierra eller 740 under tiden.


Okey tack så mycket! Det där hade jag inte tänkt på alls, och jag är inte så händig men jag vill lära mig. Men blir nog en Volvo som förstabil! Tack för riktigt bra svar required! Uppskattas väldigt mycket! /huttu


Var så god, lycka till i jakten!


Ganska "säkert kort" att köpa en Volvo 700/900 i hyggligt skick. Och som du själv skriver så kan du ju köpa "roligare" bilar sen Är nog ganska vilket som att köpa gamla slitna bilar, alltid nåt som går sönder. Men tror du kommer billigare undan med "generalras" ( ) på en Volvo 700/900 än tex en BMW 5-serie E34 (tex styrväxlar, topplock osv) Sikta på en bil som det har bytts bromsskivor och bromsok på nyligen, det är en grund för (förhoppningsvis) låga utgifter ett par år framöver






Andra exempel på billiga bakhjulsdrivna bilar är Ford Scorpio och Opel Omega, inte Volvo-kvalité men kan å andra sidan hittas billigt. En konkurrent till Volvo både när det gäller kvalité och pris är en Mercedes W124 (E-klass), skulle våga påstå att den är pålitligare men framför allt så har den väldigt mycket bättre väghållning. Titta lite efter en gammal 200e eller 230e.


tycker soppa tjatet blir lite tjatigt.. är man ute efter en bakhjulsdriven bil kommer man sanolikt att köra rätt hårt med den (burna, drifta, leka ) och då kommer alla bilar dra soppa.. tror inte en soppa snål bil är soppa snål på varv stopp när man leker har haft flera volvo och bmw, billigast är såklart volvo, ALLA skrotar har volvo grejer ofta riktigt riktigt billigt och biltema har de mesta. BMW är mycket mer avancerade lyxiga bilar med fler grejer som kan gå sönder, mycket bussningar, avgasvärden, rost, glapp i styrning och beroende på bil topplock, m50b25 motorn ska va skottsäker säger de som kan. har du råd, köp bmw! rolig karaktär på motorerna och snygga


Viktig sak att kolla på gamla bilar: Avgassystem. Alla skitbilar jag haft har avgassystemet pajjat på på ett eller annat sätt. Jävligt tråkigt att behöva meka med så försök hitta en bil med förhållandevis nytt system.


Ang bilmärkernas egna försäkringar så är dom pissdyra tycker jag. För mig är trygg hansa 20 000kr billigare än vad BMW's försäkring är. Helförsäkring då alltså..


Min tanke är ändå såhär första bilen och den prisklassen köp volvo billigare delar mycket finns beg. inte så avancerad teknik som bmw lär dig meka litte spara lite och köp sedan en bmw som såklart är en bättre bil men i prisklassen du letar får du nog en bättre volvo än bmw.


Ah okey:) Jo blir en volvo bmw är för dyr. Roligt att ha en bil att se fram emot sen:)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka