Köpråd Pendelbil

Tjenare nu startar jag en ny tråd om pendelbils köpråd, Jag kör 15 mil om dagen till och från jobbet. E22 110 väg min bensin förbrukning ser ut såhär. STATISTIK: HITTILLS I ÅR Brutto BENSIN 1529,25 LITER 21159,19SEK räknat från 11-03-01 till 11-07-18 Alltså så lägger jag ungefär 4231SEk på bensin i månaden. och då tankar jag inte till 100% på mitt tankkort Som ni förstår så vill jag sänka den här kostnaden... Det är nog dax för diesel eller vad tror ni? kommer jag att spara pengar på det? Jag har en budget runt 100000kr+ att lägga på en bil. Bilen jag ska köpa ska helst ha 150hk+ den ska vara drift säker i alla väder och se bra ut. Så vad rekommenderar ni? Tack på förhand! Mvh /Carl



Svar på inlägget: Köpråd Pendelbil



Någon som har några tips?


när du kör så mkt så kanske du ska ha en diesel ? Nån 120d eller 320d eller audi a3 diesel :p ja vet inte.. De e vad ja tänkte på i första taget


Vad drar den? Borde inte dra mer än 0,7l/mil. Svårt att spara pengar genom att byta bil, generellt. Ska man ha något bättre så kommer det ändå kosta i form av värdeminskningen även om man kanske tjänar någon 500-ing i bensin i månaden. Lägg till att den kanske ska servas på verkstad. Helförsäkring osv så blir det ändå dyrare.


Jag hade kollat på en A3! säkra och går bra. Och sportsback(en) ser jävligt bra ut den mé!


Det drar som du sa runt 07-08 L/mil. Jag funderar mer på diesel inte bensin. Jag måste tilllägga att jag inte kör med bmw´n på vintern. då köper jag en sunkig saab eller volvo runt 10,000 och kör med dem brukar dricka runt 1 L/mil, saken är den också att jag vill ha en driftsäker och säker bil. som jag inte måste fixa allt med själv. värdeminskning kommer ju att ske men det känns mer värt att lägga pengarna på en bil än att ge dem till bensin bolagen med tanke på värdeminskningen så bör jag väl välja en bil som är av ett märke som står sig längre? Tack för svaret!


Tack för förslagen! vilka omkostnader har en bmw eller audi? det jag vet med bmw diesel är att man måste byta partikelfilter runt 15´000mil och det ska kosta skjortan har jag hört. annars hur mycket kostar service och vad är det för service intervaller på bmw audia skoda och volvo? någon som vet? tack för svaret mvh /Carl


Hur mycket drar dem? omkostnader? miltal som är intressant? tack för svaret mvh Carl


hur mycket bör en diesel ha rullat för minimal värdeminskning och driftsäkerhet? Mvh /carl


Vi har en 09- Tdi sportsback ibisvit, Gjort lite över 8000 mil nu. Men de kostar fortfarande över 100K Vid 8000 mil. Har aldrig haft större problem med audi så inga farliga pengar. blandad körning är väll runt 0,6 tror jag






Jag kommer endast att köra motorväg. hur mycket drar den i 110 ? okey kul att höra! audi känns som ett bra alternativ? service intervall?


Precis, glöm inte att räkna med omkostnader och försäkring. Säg att du köper bensin för 50000kr/år och sedan kanske du får en värdeminskning på te.x 15000kr/år. Nyare bil = Större värdeminskning (generellt)


nej exakt. jag skulle vilja ha lite tydliga kalkyler hur jag ska planera köpet idag ser det typ ut såhär= 4231SEk /bensin månad - försäkring månad 450kr årskatt 1400 service: 1200 var annan/tredje månad. sen kostar jag väl i snitt på bilen 2000 i månaden på fix. även så köper jag en vinterbil som jag ofta gör en super förlust på tack för svaret!


mitt tips är att köppa en mb 250d då har du en bil där du sliper en Större värdeminskning och att dom är veldigt på litliga bilar... men men det är vad jag tycker. men skal det vara en nyare bil så är audi den jag skulle välja


Ett partikelfilter kostar 10.000:- hos BMW och bytes vid behov och inte ett speciellt miltal, detta sker vanligtvis över 20.000mil men kan förstås behöva bytas tidigare; Det beror som allt på körstil. Glöm sedan inte att alla verkstäder är fria att sätta sina egna pris, vill någon ta 17.000:- för bytet får de göra så men då får man göra lite priskoll innan. Det gäller förstås vid köp av allt, från diskmaskin till bilservice! Detta skall du väga mot att dels många andra bilar (Inklusive många VAG) har kamrem som kostar lika mycket att byta och partikelfilter som kostar lika mycket att byta, och alltså bör bli dubbelt så dyra över 20.000mil som en BMW diesel. Så jag tror inte du behöver vara orolig för att BMWn blir dyrare än något alternativ i drift. BMW vill dock ha service efter behov, brukar kunna bli med 2-3000mils intervall om du kör långt och långt med det är rekommenderat att serva tidigare: Ingen bil mår bra av så långa intervaller. Audi/Vag kör longlife-intervaller på 3000mil på många modeller som ett exempel, och en hel del Audi-ägare har haft problem med sina motorer av den anledningen.


haha Rquired du övertygar mig alltid vid att hålla kvar vid det blå vita märket skulle någon kunna göra en kalkyl som har en bmw diesel?


Kalkyl gör du nog enklast själv i och med att andra har svårt att få fram exakta priser för vad det kostar dig. Men kolla prisuppgift på ditt försäkringsbolags hemsida, skatt på https://www21.vv.se/fordonsfraga/, förbrukning på Autopower´s modellguide och i övrigt är motorerna gemensamma mellan karosserna så du kan räkna med ungefär samma servicekostnad på t.ex en 120d som på en 320d. Vill du ha koll på hur pass de olika modellerna lever upp till BMW´s förbrukningsiffor även med annan däckbestyckning etc. finns det många trådar om ämnet förbrukning på AP; Men oftast håller dem sig på eller strax över angiven förbrukning om det inte sitter någon värre däckbestyckning på.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka