Köpråd: Bmw 535 eller 540 e39 tips å råd plus å minus

tjena ja är sugen på uppbyte från e34 å 4cyl till e39 å 8cyl typ 535 eller 540 men är väldigt ny på bmw markerna så jag tar gärna imot lite råd om vad man ska tänka på bränsle förbrukning plus å minus och allt sånt tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw 535 eller 540 e39 tips å råd plus å minus



Jag har haft en E39 540 i ett halvår nu. Vad gäller bränsleförbrukningen så går den att köra snålt om man anstränger sig. Jag har 4km till jobbet, och i vintras så drog den 1.25l/mil trots bara kortkörning och bara kallstarter. Helt okej tycker jag. Nu i sommar har den dragit lite mer, runt 1.4l/mil, men det beror på att det är roligare att trampa gå gasen när det är asfalt framme. På landsväg, om man håller hastighetsgränserna, så drar den lätt under 0.9l/mil. Anstränger jag mig så går det att pressa ännu mer. Det är inte världens snabbaste bil, men det är himla skönt vrid i motorn både i stan och vid omkörningar på landsvägen. Jag letade länge innan jag hittade min, det verkar mest finnas sönderkörda vrak där ute. Se upp för såna som har tonade bakljus och ägs av 22-åringar. Jag tror att jag kollade på 5-6 st förra sommaren, och alla var i toppskick enligt ägarna. När man väl åkt 25mil för att kolla, så var det alltid helt slutkörda skrotbilar, oavsett pris. Dom fina säljs inte verkar det som, dom är alldeles för bra för det. Har man fått tag på en fin 540 behåller man den nog. Finns en massa typfel på dom, kolla Autopower. Det finns en begagnatguide där. En del fel är enkla, medan andra kan ruinera dig, som t.ex. kamkedjestyrningen.


Typ samma förbrukning på båda. Skillnaden är väll att du inte kan hitta en Svensksåld 535 för dom fanns inte på svenska marknaden om jag minns helt korrekt.


Helt korrekt att 535 inte såldes i Sverige.. men att hitta en svensksåld 540 är nästan lika svårt



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka