Köpråd: rolig awd bil max 180k

tjenare dags o sälja min bil då jag är sugen på något nytt, har gått i tankarna på en 4hjulsdriven bil mest. budgeten som jag har ligger runt 180k som max, dock får den inte vara äldre än 2002. och bilen ska vara hyffsat stark, bilar som är intressanta är:s60/v70 r awd golf r32 mk4/mk5 det jag funderar mest på, vilket av awd systemen kan va bra? vilken krånglar minst? drivning? vilken bil kan va roligast och köra? vad krånglar mest på golfarna respektive volvo? kom gärna med egna förslag på bilar, dock högvarvigt eller turbo och inte framhjulsdrift MVH kiwmaster



Svar på inlägget: Köpråd: rolig awd bil max 180k



En s4 med V6 och dubbelturbo. Riktigt trevliga bilar!


du tänker på den runt -02 då? säkert en rolig bil, mer information om den? bra/dåligt?


Ja precis. Det var väl modellerna innan -00 som hade lite problem med grenrören som sprack. Det är väl servicar och delar som kan kosta lite på dom då det tar tid att skruva med bilen för allt är så inpackat. Annars så drar dom förvånandsvärt lite om man kör normalt. Vi låg under litern med biltrailer och 1300kg bakpå... Jävligt goa bilar att åka i enligt mig då. Tysta och ganska lyxiga!


Evo VIII


hur e de med modellen efter, -03 med v8an?


Den har jag inte lika mycket erfarenhet av. Åkte den bara några gånger. Det enda jag kommer ihåg var att det var ett utav det häftigaste ljudet från en bil som jag hade hört, det satt något annat avgassystem på.


R32:an är väldigt trevlig på vintern, jag är nöjd med min.


Beror på vad du vill ha för typ av 4wd, volvos awd är väll ingen direkt AWD kännsla om man gämför med Audis quattro, Evo eller Imprezan men hade väll lagt min röst på en nyare EVO, Subaru impreza eller audi s4


En bil som jag är lite nyfiken på själv (men givetvis inte kört): Alfa Romeo 159 3,2 V6 Q4 -06 http://www.blocket.se/jonkoping/Alfa_Ro . =6&w=3 3,2l V6 på 260hk & fyrhjulsdrift, men kanske ingen raket. Tuffa bilar dock! Finns även Brera (mindre coupé med lika drivlina).






Det här gamla Motorjournalen-testet av Volvo S60R och Audi S4 Avant kanske är relevant:



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka