Köpråd: HOnda Civic 1.5 lsi (milantal)

tyvärr finns ju en risk att nästan alla bilar man köper rasar inom en vecka och har man 5-6000kr att lägga så finns det ju inte så mycket att välja mellan kolla rost bara mekaniskt är Honda stabila och är den bara regelbundet servad går säkert motorn 10.000mil till honda gör fina motorer. Även Accord går ju få för dom pengarna och dom brukar gå skapligt billigt runt 0.7l/ mil har själv haft 2 st accord en 91:a och en 97:a båda med mer än 25.000mil på mätaren ända problem jag hade var rosten.



Svar på inlägget: Köpråd: HOnda Civic 1.5 lsi (milantal)



Okej! Om man jämför Civicen med en Vw golf 2-93 vilken passar bäst in på min beskrivning? Förstår att det beror på bilen.


Hade en Civic lsi- 95 innan o den gick bra. Kolla bara rost, speciellt skärmkanter o ev taklucka. Relativt snåla, lite beroende på körning. Men jag hade min nere i 0,5 motorvägsfart (130 km/h) på 40 mil


Honda tycker jag, mer driftsäker än Golf och roligare att köra. Angående miltal så är 130.000mil eller mer absolut ingen orimlig körsträcka om bilen skötts korrekt, problemet är att många bilar råkar ut antingen för ovarsamma ägare eller ett enklare fel som på grund av ovarsamhet orsakar ett större följdfel på vägen mot dessa höga mätarställningar. Att bilar tillåts rosta sönder är ett utmärkt exempel, ordentligt rostskydd är inte särskilt dyrt och det i kombination med rätt underhåll håller rosten väck. Ett exempel på det andra är kylslangar, expansionskärl, termostater och så vidare som blir slita och orsakar att bilen kokar. Att ägaren missat detta och att ägaren tror att "Äh, bilen klarar säkert en liten bit till" har tagit död på många motorer som hade mycket kvar att ge. Så är bara denna Civic hyfsat väl skött kommer den att passera både 30 och 35.000mil utan problem om du inte har en väldig otur.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka