Köpråd: Bmw 750i -96

Tjenare alla bilexperter Det är så att ja har tänkt köpa en Bmw 750i årsmodell 96, bilen ja har kollat på har rullat dryga 20000mil. Till frågan: är det nån som vet eller har haft en 750 och ifall dom strular mycket, tex. elektronik eller dylikt. Tackar för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw 750i -96



V12an strular inte mer än dom andra motorerna, relativt felfria bilar med modelltypiska fel. Samtliga brister kan du läsa på http://www.autopower.se/Guider/Begagnatguiden/E38/


Betala inte för mycket för den bara.. Och se till att den är hel och fin innan du köper.. V12orna är rätt iskalla på marknaden och är man för vårdslös i körningen så kan man lätt söndra automatlådan osv.. De kan vara rätt bökiga att skruva med så var beredd på att det kan kosta lite om du inte gör reparationerna själv..


Och kolla så förra ägarn har serva bilen riktigt.


Det är något fruktansvärt välbyggda bilar 90-tals BMW´s, och en 7-serie E38 är ett av de bästa exemplen på detta. Men allting slits och allting går att vanvårda, har däremot bilen skötts borde det inte vara något problem. Glöm dock inte att allt är dyrare till en sådan bil, bara en sådan sak som tolv tändstift kostar pengar och en relativt normal mängd olja (Säg drygt 4L) fuktar inte ens botten på oljestickan i en M70. Men i övrigt är en sådan bil inte så mycket dyrare att äga än en vanlig bil om du räknar på kostnad/cylinder eller dylikt t.ex utan det är just mängden som kostar. Visst skulle exempelvis ett växellådshaveri kosta mycket pengar, men är det mycket billigare att laga växellådan på säg en vanlig sketen Volvo S80? Nu tror jag dock inte du behöver vara orolig över lådan i en 750i E38 då det är en riktigt stadig pjäs, tidigare modeller av 5 och 7-serie hade i något fall en svag låda men det gäller alltså inte denna. Var beredd på att det kan kosta pengar, så kommer du troligtvis snarare bli positivt överraskad över skillnaden mot vad en vanlig bil kostar att reparera. Det stora problemet är att du så snabbt blir bortskämd, går något dyrt sönder på en vanlig bil skickar man kanske den på skroten men denna modell gör man sig inte av med hur som helst. Edit: Jag ber om ursäkt, plastkuleproblemet gäller även denna modell. Man skall dock ha klart för sig att det är inga problem att köra hårt med denna växellåda i fart utan den är när man backar och om man lägger i t.ex D medan bilen fortfarande rullar bakåt eller tvärt om som lådan tar stryk. Se begagnatguiden på Autopower.se för mer information!


Vi hade en 750 -98 förut. bästa bilen vi haft, kvalitet rakt igenom hela bilen.. bara broms-skivorna såg ut som nya även efter 18000 mil. men tyvärr är dom dyra att serva, men en skaplig bränsleförbrukning på 1.0-1.2 L/Mil rostar gör dom heller aldrig verkar de som!


E38 rostar, inte helt ovanligt främst på bakluckan. Kör du en 750 på 1L milen är det rena snålåka i 90 Enligt Bmw har en 750 en snittförbrukning på ca 1.4l/mil, försök inte lura någon att dom går billigare


ja på landsväg går dom på litern men är man gasglad så blir de lite dyrare...


Här kan du läsa lite om min egen erfarenhet med min BMW 750. Tänk att tråden jag skrev är över 2 år. Hoppas du får lite mer kött på ben http://www.bimmerpower.org/index.php?topic=6.0 Här finns mer att läsa. http://www.bimmerpower.org/index.php?topic=364.msg1324 Och här skev jag ännu mer om E38 vanligaste problemen http://www.bimmerpower.org/index.php?to . 2.msg19521



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka