Köpråd: Audi A4 3.0 Quattro

Har efter mycket om och men bestämt mig för att göra mig av med min Alfa Romeo 156 (se annons:http://www.blocket.se/goteborg/Alfa_Romeo_156_2_0TS_SP3_35403859.htm?ca=15&w=1&last=1) Det har varit en helt underbar bil, när hon väl varit på det humöret. Jag tänker inte sticka under stolen med att jag har haft en hel del problem; alltifrån enklare elfel till ojämn motorgång och så vidare. Hade jag haft en sjö att ösa ur hade jag nog kunnat bortse från problemen och bara uppskatta motorns underbara karaktär och italienarnas utsökta passion för att bygga bilar, även om de sällan levererar de krav man ställer på exempelvis en tysk premiumvagn. För det är just vad jag söker nu. Vi har alltid haft Audi i familjen. Jag vet att det kanske inte är världens roligaste bil. Men jag vill ha en bil som håller ihop, och inte tappar värmereglagen om man råkar stänga passagerardörren lite oförsiktigt. Jag vill kort och gott ha en bil med följande specifikationer: - Quattro - 6 växlar - Farthållare Hittade av en händelse den här, som vid första anblick verkar stämma väl överens med mina preferenser:http://www.blocket.se/alvsborg/Audi_A4_ . amp;last=1 Har ni några tips? Vad finns det för fallgropar? Hur är det med kamremmen? Är sexan ruggigt törstig?



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 3.0 Quattro



Nog för att Alfa Romeo har... vi kan väl kalla det karaktär och vara ense om att det inte alltid behöver innebära något positivt. Men Audi är ingen felfri bil, VAG´s modeller hör verkligen inte till dem som håller bäst och de har inte heller de nöjdaste ägarna. Frågan är vad du lever bäst med, låga förväntningar på en bra bil (Alfa) eller höga förväntningar på en bra bil (Audi)? OK, en Audi kommer troligtvis inte tappa delar för att du stänger dörren för hårt men det är en mer avancerad bil än Alfa och har utan tvekan ammunition nog att göra sin ägare förbannad på andra vis om denne har otur. Det var dock en väldigt snygg bil i annons, men tänk på de höga förväntningarna!


@Rquired Har förstått att du är något av en BMW-fantast. Om sanningen ska fram lockar motsvarande BMW (min 325ix/max 330ix) lika mycket. Men de verkar inte växa på träd direkt. Och jag tvivlar på att en A4 3.0 gör detsamma, så jag tyckte den verkade rätt schysst


Det stämmer jag trivs med märket. Nej 4WD E46 är inte så vanligt (Och de flesta är Kombi, något en del inte vill ha) och detsamma gäller Audi där 1.8t eller lilla dieseln verkar vanligast med quattro. Men det jag skrev ändras inte så mycket, BMW är en bra bil men köper du en sådan med förväntningen att "Vad skönt med en riktig kvalitétsbil, nu blir det bara vanlig service de kommande åren" så riskerar du att bli besviken. Ingen bil, inte ens en Corolla, kan man förvänta sig det av idag. Audi är som sagt en bra bil, och hittar du en fin, manuell 3.0q kan det helt klart vara värt att fundera på att slå till särskilt om du vill ha en röd.


Om man kollar lite äldre/billigare Ådisar, borde den här väl vara nåt?:http://www.blocket.se/halland/Audi_S2_C . 15&w=1 Vad finns det att säga om S2 generellt?


att det är YTTERST svårt att hitta en i bra skick, därför att: 1: Det är en motorstark "sportigare" bil som i första hand tilltalar folk med tung högerfot, de har ofta gått hårt. 2: De är tack vare sin motor mycket trimvänliga, således svårt att hitta en oskruvad bil (om man nu är ute efter det) 3: Det är en minst 15 år gammal bil då de slutade tillverkas -96, detta gör att även bilar med låga mil kan behöva en hel del reparationer t.ex torra gummidetaljer, bussningar etc. På de med mer mil är det såklart även slitage utöver allmänna ålderskrämpor. 4: Dyra delar, att byta lager i kardanaxeln är t.ex omöjligt, man får byta hela axeln och den är inte gratis oavsett om det är V.A.G original eller "pirat". Slitdelar som bromsar, stötdämpare etc är även de relativt dyra med tanke på bilens ålder. Om man dock kan ha överseende med punkt 1-4 och är beredd att lägga en del pengar och jobb så får man en riktigt rolig bil som har ett enormt utbud vad gäller eftermarknadsdelar, trim och fan vet allt. Jag personligen hade dock tänkt efter både en och tjugo gånger innan jag skaffade en S2, inte för att det är en dålig bil utan för att det är otroligt svårt att hitta en bil som inte vandrat mellan 20-30 gasglada 20-åringar under de senaste 15-18 åren med allt vad det innebär...


Jag kan inte modellen S2 men tycker generellt att en nyare bil går före en äldre prestandabil i mina ögon när det gäller en bil att bruka till vardags. Just att A4 B5 är mycket modernare och säkrare än S2 i kombination med framför allt att gamla prestandabilar är väldigt dyra i drift är orsaken. När skillnaden i prestanda samtidigt ofta är i förhållande till ägandekostnaderna liten blir det mindre värt det, ok en S2 är en helt annan bil men en A4 3.0q är varken slö eller tråkig.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka