Köpråd: Toyota Yaris

Hej alla kunniga människor! Jag har tänkt köpa min första bil snart för att jag inte orkar åka buss till jobbet längre Fick ett erbjudande av en arbetskollega att köpa hans Toyota Yaris -06, 3 dörrar och har gått ca 9000 mil. Ingen rost och i bra skick. Han skulle göra service på den innan jag köper den, om jag köper den. Han vill ha 50 000 kr för den. Är det ett schysst pris? Har kollat runt på nätet men inte lyckats skaffa mig en bra överblick själv så det får bli till att fråga någon som har en aning. Vad hade ni köpt för samma pengar om ni får komma med egna förslag. Jag är totalt okunnig och vill inte meka själv... Bilen ska mest rulla till och från jobbet.



Svar på inlägget: Köpråd: Toyota Yaris



Bland de allra klokaste köp du kan göra som pendlarbil. Har ingen koll på vad de brukar kosta dock...


Svårt att säga, Yaris är för det första en oehört bra och pålitlig bil oavsett version. Detta är dock lite svårt, det finns två generationer Yaris och skiftet var just 2006. Är den bil du är spekulant på av första eller andra generationen, vet du det? Oavsett, en 3-dörrars Yaris med minsta motorn och av första generationen är värd 47-54.000:- vid köp av privatperson enligt www.teknikensvarld.se/bilpriser. Dessa listpriser är oftast lite i underkant, särskilt på väldigt populära modeller som Yaris. Så "runt 50" känns som ett schysst pris för bilen oavsett modell eller generation om den är i ok skick: Och till och med för lågt om den är av andra generationen! Vill du inte meka själv känns Yaris som sagt som en vettig modell då den håller väl, frågan är dock vilka typer av sträckor du kör? Innebär till och från jobbet stadskörning i lägre fart är den näst intill perfekt, pendlar du däremot en bit motorväg hade jag personligen funderat på en stadigare och bekvämare bil; En sådan kostar dock lite mer i drift oftast. Hoppas du fick svar, lycka till med köpet!


Ok! Det var ju bra att veta att det finns 2 versioner! Hur tar jag reda på vilken version det är? Jag tror inte han vet själv vilken han har nämligen... Han är inte heller så bilintresserad Grejen är att jag inte har så långt till jobbet "bilvägen". Det är motorväg i stort sett hela sträckan, knappt 2 mil... Däremot tar min buss nästan en timma enkel väg så jag sparar så enormt mycket tid på att åka bil! På den korta sträckan kan jag nog leva med lite mindre komfort. Vad tänker du som alternativ med mer stabilitet annars då? Kul med tips!


Två mil? Då tror jag en Yaris duger gott, det är trots allt ingen direkt obekväm eller otrevlig bil att köra heller utan det går att göra en långresa i den och jag tror definitivt att man står ut att köra fyra mil om dagen i den. Hade du kört länge tänkte jag däremot att en större bil till en marginellt högre årskostnad hade blivit mer prisvärt men med två mil känns det onödigt. En större bil kunde dock varit exempelvis en Toyota Avensis, Volvo S60, BMW 3-serie eller Lexus IS; Det finns många modeller! Enklast att se detta vore nog utseendet helt enkelt, första generationen: Andra generationen:


Ok! Då är det den nya verisonen han har. Såg en Honda Civic 1.8 Sport -07 på blocket för 55 000 kr i Sthlm. Är inte det jäkligt billigt för en sån? Mailade killen iaf.


Låter väldigt billigt för Civicen, borde väl ligga på minst 50k till minst...men visst äre igen fel på den så slå till direkt...väldigt bra bil är det, inte så att Yaris är dåligt på nåt sätt tvärtom men Civicen är "mer" bil om man säger så



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka