Köpråd VW Passat 1,9 tdi -00

Ska och kolla på en Passat, vad mer bör jag kolla upp än kamrem, framvagn och rost Den har gått 29000 mil, men känns ju inte så farligt med tanke på att det är diesel. Sen är det firma som säljer, kan man lite på dom, eller är dom ute efter att lura en?



Svar på inlägget: Köpråd VW Passat 1,9 tdi -00



Ja, bilen är skit men motorn är trevlig. Men sen har den snart rullat 30tusen mil.. Det handlar förmodligen om vad den kostar för att sen våga kalla den för ett okej köp. Det finns många småsaker att rada upp som anses vara klassiska fel på just Passat.


Vad gör bilen till skit om man får fråga? Har varit grymt nöjd med mina passater 3st dieselpassater (110, 110 och sist en 130) så lite nyfiken blir man ju! Ontopic: Be att få bilen kall! Och kolla så den startar lätt vid kallstarten utan massa rök och misständningar. Det är viktigt oavsett vilken dieselbil man än köper. Sen får du väl leta rost lite här o där, mest runt rutan på bakluckan och skärmkanter fram och bak, kolla efter misstänkta bättringar på lacken etc, men det gäller ju alla bilar som är 10år gamla. Finns väl inget som är nån speciell svag länk på just passat mig veterligen. Skulle väl vara framvagnen som endel gnäller på men det finns extra förstärkta kit att köpa för 2500kr och då är det varenda stag i hela framvagnen inräknat så är ju det problemet löst. Annars är det väl bara att kolla upp allt som man vanligtvis kollar på när man köper en gammal bil! Söker du så finns det nog en hel del köprådstrådar om just Passat diesel. Mvh/Jon


Har oxå hört mycket om deras problem med framvagn, men sen har jag tittat att det är ju inte så jättedyrt att byta dom delarna(om man gör det själv), för delarna är ju faktiskt inte så speciellt dyra...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka