**Köpråd** - Volvo V50 2.4 Kinetic, 9-3/9-5, Mondeo

Hej! Jag söker en bil mellan 80-120 000kr, funderat på V50, 9-3/9-5 eller kanske Mondeo. Men jag är osäker på vilken jag ska välja, gillar alla tre modeller men vill att den ska vara - Billig att laga - Lite körglädje - Kombi --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://www.blocket.se/alvsborg/Volvo_V5 . _9&w=3 - Är det kamrem eller kamkjedja på V50? http://www.blocket.se/lulea/Saab_9_3_1_ . _9&w=1- - Har denna gått för långt? (Växelådan nyligen bytt) - Är 9-5 ett bättre val än 9-3? Mondeo: - Något speciellt man bör tänka på med mondeon? Är tacksam för alla svar jag kan få!



Svar på inlägget: **Köpråd** - Volvo V50 2.4 Kinetic, 9-3/9-5, Mondeo



Kamrem på volvo saaben är det kedja o kvittar om de är 9-5 eller 9-3, största felen är pixelfel i SID o ACC display samt på 9-5orna att dom har oilsludge (98-02) Mondeo, rostar dom inte väldigt lätt??


Knappast någon större skillnad på kostnaden att laga volvo, saab eller ford. Vad ska bränsleförbrukningen ligga på? Storlek på motor? Mest bil för pengarna får du nog om du köper en Saab. Jag skulle satsa på en Saab 9-3 tid kombi om den ska vara billig att tanka och en 9-3 2.0/2.8 T kombi om den ska vara kul att köra. Varför ska det vara "lite körglädje" i bilen?


Tack Funkiee! Aero T16 Knappast någon större skillnad på kostnaden att laga volvo, saab eller ford. Vad ska bränsleförbrukningen ligga på? Ca 9-10L/100km Storlek på motor? Vet ej. Mest bil för pengarna får du nog om du köper en Saab. Okey, vad tror du om 9-3an jag länkade? Jag skulle satsa på en Saab 9-3 tid kombi om den ska vara billig att tanka och en 9-3 2.0/2.8 T kombi om den ska vara kul att köra. Kanon! Varför ska det vara "lite körglädje" i bilen? Jag är van med en Opel omega från 95 så jag vill att det ska hända något när jag trycker på gasen. Vad tror ni om V50 jag länkade?


Den som googlar, finner. http://www.vibilagare.se/test/rost/rost . ombi-30622


Tror att Volvo har det bästa rostskyddet av dessa bilar. Saaben i Luleå ser ju fin ut men jag skulle helst inte köpa en svart bil pga att all smuts och mindre skador syns. Ser smutsig ut så fort den inte är nytvättad och torkad med sämskinn. Jag skulle välja en V50 diesel istället för de pengarna, en diesel lär ju ha bättre andrahandsvärde än en törstig 2.4 automat + att den inte behöver tankas lika ofta. http://www.blocket.se/boden/Volvo_V50_K . 11&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_V5 . 11&w=3


Tack bebbe bra artikel Bra tips Aero, men efter att ha testat en till 9-3 automat så har jag blivit kär hittat en i Luleå som gått 14500 mil vilket är långt en 06a fusion blue (xbj830) jag fick först priset 79600kr men sen sa han att det var nettopriset och att de skulle sälja den för 99600 men de kunde dock pruta ner den till 95k och ta in min gammla risiga Opel för 7k, så 88400 kr skulle det bli. Men nu hittade jag en annan Saab från 08 i Uppsala, 7700 mil, (http://www.blocket.se/vi/36628099.htm) och jag har hört att det är en facelift och lite till uppgraderingar i motorn, kan tillägga att båda bilarna jag tittat på är vector. Och 08an kostar 119000 utan inbyte 125000 med. Så jag har två frågor. Ett är det värt att ta 08an som är nyare och gått mindre mil eller spara de 25k och ta 06an som gått det dubbla? Företaget i Uppsala är tista bil ab, vilket jag googlade och hört både bra och dåligt, det mesta dåliga var garanti problem, men de verkar varit kvar i 5-6år så då borde de väll inte vara så dåliga? Någon som har erfarenhet av dem eller bara tips? Tacksam för svaren


Du har inget behov av en dragkrok? Såg att båda Saabarna verkar sakna denna viktiga "standardutrustning". Ganska värdelöst att köpa bil på en bilaffär om den inte ligger så pass till att man kan åka dit med bilen och klaga. Har själv köpt en bil på bilaffär lite längre bort och säljarna är inte lika trevliga när man ringer och har hittat fel på bilen. Kollat på KVD vad de har att erbjuda?


Jo det hade varit bra, det går inpetat montera dit i efterhand? Jag kollar i Uppsala för svärfar bor där och kan provköra åt mig, och bilarna är 10-20k billigare än i Luleå. Men det är en bra poäng! Kollat litegrann, rekommenderar du kvd?


Blev en 9-3 2.0t 2008, 7700mil, 118000kr troligtvis! Tack för hjälpen! mvh /Björn



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka