KÖPRÅD: Bra dragbil

Har just nu en A4 -01 2.0 som jag är nöjd med förutom att den är närmare döden när jag drar finka+häst och ett flertal "mindre" fel så som lysande motorlampa som ej går att få ordning på osv. Utöver detta är jag sjukt nöjd med bilen och verkligen älskar den, är totalt Audifrälst trots att jag haft problem med alla mina 3 Audis. Tycker det är snygga bilar både utvändigt oh invändigt, sköna bilar att sitta i och att köra, trivs helt enkelt skitbra. Hoppas få kunna runt 40-50 för mitt kräk jag har nu, och söker då en bil som; - prisklass 40-50 papp - dra finka + 500 kgs häst rätt så lätt utan att pressa sönder kräket till bil - kombi, plats med mkt hästgrejer + baslådan givet - gärna tysk kvalité Är inte så förtjust i Volvo m.m men har kört några och insett att de är rätt OK ändå .. Så tips på vad som kan tänkas duga åt mig?



Svar på inlägget: KÖPRÅD: Bra dragbil



Jag vet inte vad man kan tänkas köpa för Audi i den prisklassen som inte antingen är för klen för att dra släp eller har en massa onödig utrustning som kan fela och kosta rejäla slantar i reparation? Det finns flera Audi V6 med vad jag förstått är den motorn inte populär i Audi-entusiasters ögon? Törstig, trött och med en del problem (Ex. oljeläckage) har jag hört? Dessutom är Audi antingen FWD vilket jag ser som hopplöst i kombination med tunga släp, eller quattro vilket är en felkälla som kan bli dyr om den krånglar och som dessutom året runt kostar många sura slantar i bränsle. Vi har i familjen alltid dragit mycket släp, bland annat häst, och BMW samt Mercedes har oftast varit verktygen. Den tidens BMW/Mercedes är löjligt välbyggda och rätt modell får dra tungt, dessutom är bägge märkena duktiga på att bygga starka sexor som inte dricker mycket bensin. Jag har själv en 328i-1995 som andrabil, den får dra 1520kg på B-kort och har en stark sexa på 193hk; Inte för att jag kör på det viset men som exempel kan nämnas att det är inga problem att ligga i 5an i 20km/h och den styrkan är självklart något du kan utnyttja med släp bakom. Dessutom är BMW´s M52-sexa känd för att vara snål, min bil tar 0.89L/mil blandad körning trots att jag är gasglad och trots att det ingår lite släpkörning. På motorväg i 130km/h dricker den runt 0.65L/mil, kort sagt ingen dyr bil i drift. Rymlig? Nja men den borde duga för ditt behov, min mor har fyra stycken hästar för tillfället och har aldrig behövt någon storlastare för den sakens skull. Och skall du iväg brukar det finnas utrymme i trailern? Kan i alla fall rekommendera dessa bilar som både ekonomiska och slitstarka arbetshästar, Mercedes i all ära men jag håller BMW något högre i just detta fallet eftersom Mercedes gjorde ett ganska rejält tapp i kvalité under 90-talet. Edit: Subaru? Inte tysk kvalité eller komfort någonstans men driftsäkerheten är densamma och dem är erkänt bra dragbilar. Törstiga dock, att dem är fyrhjulsdrivna är förmodligen en av anledningarna till det.


Kan säga på en gång att Merca går bort på en gång, det är gubbil i mina ögon och ingenting som jag sätter ner arslet i Har däremot sneglat på BMW från -00 och uppåt och de verkar ligga i min prisklass, vet dock ingenting om BMW samt att dessa jag har kollat på har gått bra mkt mer än min bil (som nu ligger på ca 21000 mil). Har dragit finka med några andra Audis och av alla jag kört tycker jag ändå att min bil på något vis har varit bäst, men han måste ligga på fruktansvärt höga varv för att över huvudtaget ta sig framåt, kört en V6:a som är grymt törstig och har varit rätt hygglig att dra med och med tanke på att jag inte har fast jobb nu så är ingen törstig bil något för mig att välja. Ska jag välja en Audi är jag rädd att jag måste hosta upp ännu mer slantar än vad jag kommer få för min, och det har jag verkligen inte råd med just nu (möjligtvis om min häst börjar springa in lite slantar snart ). Btw så drar jag ytterst sällan 2 hästar, så de kommer ju alltid finnas mer utrymme i finkan. Men vill gärna ha kombi då jag har insett att det är bra med större utrymme även om jag inte har finkan med mig. Har sneglat lite på just BMW och Volvo lite, men jag vet just som inte vad jag ska söka efter inom varje märke?


Varför just från år 2000? Krasst sett finns det inget som tvingar en att använda hela sin budget till ett bilköp och går du ner lite i ålder kan du hitta en 3-serie Touring (Kombi på BMW-språk) från 1996-1997 i bra skick för upp till 30.000:-. Här är ett exempel; http://www.blocket.se/alvsborg/BMW_328_ . 20&w=3 Det är precis en sådan jag har och beskrev ovan, bilen i annons har rullat 23.000mil (Går att se via besiktningsprotokollet). Eller en lite klenare 323i? Automatlåda är bekvämt men man bör komma ihåg att den dricker mer än motsvarande bil med manuell låda, och när/om en automatlåda går sönder är dem inte billiga att reparera. http://www.blocket.se/goteborg/Bmw_323i . 20&w=3 Du vet inte vad din trailer har för totaltvikt? Det kan vara nyttigt att veta!


Anledninge just från 2000 är nog för att jag är insnöad på Audi och jag tycker deras bilar är snyggast från -00 och jag har som sagt ingen koll på övriga bilar. Automatlåda är riktigt skönt, speciellt när man kör längre sträckor som jag gör med finkan till olika travbanor runt om i Sverige. Jag kan ta reda på totalvikten imorrn om jag kommer ihåg de


Gör så, om du inte vill och kommer ihåg reg.nr till trailern i huvudet? Då kan du kolla upp totalvikten på denna sida: https://www21.vv.se/fordonsfraga/


Rquired: Ojoj det var ett tag sedan jag var inne här. Har iaf kollat upp vad vi har för regnr nu på transporten, så du kan ju kika på de om du vill: COZ 183 Lär ju va något enklare å veta vad du kan ge för tips nu


Totalvikt 1400kg. Då finns det mycket bilar att välja på.


1400kg finns det många modeller som klarar av att dra lagligt, bland annat BMW enligt ovan, Subaru (Legacy och Outback), Suzuki Vitara och Toyota RAV-4 är bra dragbilar. Volvo finns med och är inga dåliga bilar som du nämner, men törstiga är dem hela bunten och medan 745 och 945 är hopplöst omoderna är 850 framhjulsdriven och saknar sina föregångares stryktålighet. Hade inte haft dem som förstahandsval.


Men om man skulle försöka hålla sig till den budget jag har nu då, drygt +- 40 beroende på vad vi får A4:an såld för och om min häst springer in lite pengar åt mig kan jag lägga på en slant Vad ska man kika på?






Jag drar min biltransport med en bmw 320d touring -00. Dricker 0.89l/mil med full last släpkärra med bil på och även den fullastad.


Jag lägger upp lite annonser på modeller som rena exempel i en prisklass upp till och med 60.000:- vilket med prut bör hamna i din prisklass på 40-50.000:- plus lite extra. http://www.blocket.se/goteborg/Toyota_R . amp;last=1 http://www.blocket.se/orebro/BMW_328_To . 20&w=3 http://www.blocket.se/kalmar/Subaru_For . 20&w=3 http://www.blocket.se/gavleborg/Suzuki_ . 20&w=3 http://www.blocket.se/jamtland/Audi_All . 20&w=3 -Sedan finns också Volvo V70/V70 XC, tycker dock som sagt att Volvo inte är det bästa valet utan är törstig, rätt dyr i drift och har dålig fyrhjulsdrift. Alternativet är framhjulsdrift, är det något att dra släp med? -Audi Allroad tog jag trots allt med ovan, grymt kompetent bil med bra fyrhjulsdrift och luftfjädring (Höj och sänkbar markfrigång) men modellen har fruktansvärt mycket som kan krångla och detta är fruktansvärt dyrt att reparera. Luftfjädring, dubbla turbo, och mängder med elektronik. Räkna med att en sådan inte blir annat än dyr att köra. -JEEP är alltid ett alternativ, en bra grund som tål det mesta men är också en plastig och omodern bil med absurt hög bränsleförbrukning. Detsamma gäller ex. en Chevrolet Tahoe. Jag hade personligen gått efter BMW, antingen en större sexa (Gärna 325i, 328i eller 330i) alternativt en diesel som 320d eller 330d. Jag hade nog valt en 330d över en 320d, en sexa är alltid en sexa när det gäller styrka, sedan kan 325i, 330i och 330d nämligen fås med fyrhjulsdrift om det hade varit aktuellt.


De som föll mig i smaken mst va ju då BMW o Audin, jag är inte så mkt för "safari"bilar .. Jag är redigt less att åka över vägarna som en jäkla snorloska med mitt kräk jag har nu, tar mig knappt framåt känns de som. Är BMWn törstig?


Min 328i vill ha 0.89L/mil och eftersom den är från 1995 har den en äldre och törstigare variant av samma motor som sitter i den 328i som jag länkade till, min far har haft både en 325i och en 330i och de drack 0.9-1L/mil exakt som mest. Han kör dock rätt vilt, med mig bakom ratten var det inga problem att få dem under 0.9L/mil. Och det är en del gaspådrag, korta körsträckor och släpvagnsdragning med i dem siffrorna men även en del långkörning. Tycker dock inte att man kan kalla det törstigt, säg den likvärdiga bil som dricker mindre? Det får bli diesel i så fall.


Ska helt klart kolla upp detta iaf! Snygga bilar om inte annat


Du tycker volvo går bra men mercedes är en gubbil?


Yes och jag är medveten om att det är att säga emot sig själv.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka