Köpråd Opel Vectra 1,9 CDti

Hej, Helt ny här och går i bilköpstankar. Ska ha en bra dieselcombi (kör många mil) och funderar lite på opel Vectra 1,9 cdti -07/08 med automatlåda. Någon här som har ngt att säga om denna bil? En annan fråga om bilen, har den kamkedja eller kamrem?



Svar på inlägget: Köpråd Opel Vectra 1,9 CDti



bra tråd.. går i samma tankar.. (slipper fixa ny tråd) det jag vet är att de går; 0,70blandat... 0,55 land...0,96stad..skatt 4687:- (automat) 0,58blandat... 0,48 land...0,75stad..skatt 3305:- (man)


goa bilar de! en automat låda håller 40k mil om man kör normalt och inte som en dåre, välservad ska dessa vara ochså.. går billigt gör dom ochså har själv kört en med 45k mil med original automat låda,om dom har kedja eller ej, vet jag inte dock! men misstänker kammrem , då jag sett några på blocket där det stått kammrem bytt


Dom har kamrem. Som f.ö är busenkel att byta. Jag som jobbar med bl.a. dessa bilar skulle säga att de "största" problemen dom här bilarna har är generatorer och EGR ventiler, precís som Saab 9-3 TiD då de e samma motorer. Skitfel egentligen, men de e väl lite tråkigt när de väl händer. Automatlådora går riktigt fint, trevliga bilar att åka i.. De ja kan tycka är att sätena är lite väl hårda som i de flesta tyskar, men de e endå inga fel på komforten. Resten är väl som en Opel Fjädrar, pendelstag o bromsar är vanliga problem, men det är väl egentligen vanliga slitsaker. I det stora hela ; En jävligt bra bil


Låter ju fint. Snackade med en som skulle sälja och han sa att det var kamkedja på hans opel cdti men,,lätt att ta miste på kanske. Jag hade själv en renault som gjorde att pulsen steg en aning när kamremen skulle bytas. Inga problem om den på Opeln är lätt att byta i så fall. Automat är jäkligt trevligt, eller hur?


Sen brukar vattenpumpen vilja "skära" så de blir topplock haveri, fast toppen klarar sig då vipporna går sönder, men inte billigt ändå. Så va noga med Bytesintervallen på kamremmen


Vattenpumpen byter man ju självklart på samma gång Tror intervallen är 15.000mil första gången.. Automat är toppen


Håller med i det mesta förutom fjädrar, rätt vanligt med fjäderbrott på Vectra C, speciellt fram, även stött på några bak Precis som 9-3 SS/SC.. Men det är väl inga större problem att åtgärda dock Annat som är vanligt (på kombin iaf) är lampor som slutar fungera pga oxiderade lamphållare..


Hur menar du?.. Ja menar ju att det är vanligt att fjädrarna brister på dom, precis som 9-3orna.. Då de egentligen är samma bil, med olika tillverkare .. Sen e de klart att de e toksimpelt att byta fjädrar bara man har verktyg..


Jag får skylla på att jag har lämnat huvudet någon annanstans Läste inte ordentligt helt enkelt:)






hmm, Har precis fått veta att det faktiskt är kamkedja på Vectra CDti 1.9 enjoy automat. Något säker källa dessutom=Opel-verkstad i malmö. Frågade om de var säkra, HELT SÄKRA sa dom:), bara positivt i så fall. Jag var nyss och provkörde en cdti 1,9, mkt trevlig att köra och snygg inne. En retfull sak var blinkersreglaget som hela tiden slog ifrån efter 3-4 blink. Ägaren sa att det var en inställning man kunde göra men att han inte visste hur, det lät inte särskillt trovärdigt, jag kan ha fel (har hänt förut enligt min fru;)). Det var hur som helst irriterande. Bränsleförbrukning var ca 5,0 på landsväg och 7,0 blandad enligt ägaren. Lät lite men det har sagts att den är förhållandevis snål. En annan sak som jag lagt märke till med dessa Oplar, det finns väldigt mkt repor, stenskott och andra små skavanker och man undrar ju om det är rena tillfälligheter eller vad. Vi har ju själv en annan storcombi i familjen och den är jäklar i så fint skick så jag vet inte vad, trots ungar och mig själv. Å andra sidan tycker jag att det är roligt att hålla saker i skick.


Om det är samma motor som i 9-3 så är det kamrem.. Känns konstigt om de skulle va kedja. Men får låta de gå osagt då.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka