Köpråd: Saab 9-5 aero vs. 9-5 biopower 2006-2009

Det börjar ju bli riktigt bra pris på saabarna och jag har sett på blocket tidigare saabar till vrakpriser typ en 2007 9-5 aero för 75000 vilket jag anser väldigt billigt för saabs värsting modell som är så pass ny. Men är det några klassiska fel på dessa? Vad ska man kolla efter? Frågan är också om jag inte ska köpa en 9-5 biopower istället. Jag kör typ 2000-2500 mil/år och enligt transportstyrelsen drar en biopower 0.3l/100km mindre än aeron men aeron är troligtvis är roligare bil. Men vad kostar servicarna på dessa bilar. Frågan gäller "dame edna" modellerna dvs 2006-2009. Vad skulle du köpt? Aero eller biopower? Det är ju ingen större skillnad i inköpspris på dessa. Ta tex dessa:http://www.blocket.se/uppsala/Saab_9_5_ . 10&w=1 http://www.blocket.se/uppsala/Saab_9_5_ . 10&w=1



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-5 aero vs. 9-5 biopower 2006-2009



Jag hade köpt Aeron eftersom jag har haft en innan. I fallet med dom två du länkade så är bilarna varandras motsatser, Aeron är sportig och snabb och den andra är en riktig svenssonbil. Och när jag säger sportig osv menar jag inte bara skillnaderna i hästkrafter utan sportchassit på aeron mot standardchassit på linearn, större bromsar på aeron än bas-modellen har osv. Visst kan du ju uppgradera en linear till långt bättre än vad aeron har men då är det ju också en extra kostnad utöver inköpspris plus arbetskostnad för montering om du inte kan eller vill själv. Vill du ha en snabb och samtidigt skön bil utan en massa krångel så köp en aero, ska du ändå uppgradera till eftermarknadsgrejor i efterhand så köp en linear utan utrustning och spara in på inköpspriset för att ha råd med uppgraderingar. Men en Aero är alltid en Aero och en Linear är alltid en Linear


Jag hade valt en Aero, oftast mycket mer utrustning i dem.


Jag tycker att du tänker helt rätt, och hade jag haft råd för tillfället hade jag tänkt i precis samma banor Jag hade inte köpt en Saab för 150k eller så med tanke på värdeminskningen, som ju faktiskt är större än på andra motsvarande bilar måste jag erkänna. Men en Saab för 75k är ju den största värdeminskningen redan borta på. Har man den 5 år för att sedan sälja den för säg 30k (en -02 Aero med många mil och allehanda småfel kostar ju 30-50k på Blocket, de verkar inte bli så mycket billigare för tillfället) har man ju inte förlorat mer än högst 10k per år i värdeminskning, vilket du definitivt gör om du köper en -07 V70 T5 för 200k+ (?) och säljer den efter 5 år. Visst finns det vanliga fel även om motorproblemen som drabbade 98-03 har byggts bort. Ett irriterande fel alla verkar drabbas av är att kromlisterna runt framlysena flagar av. Kombin drabbas av dåliga bakaxelbussningar vilket snedsliter bakdäcken, och de är dyra att åtgärda, runt 6k på märkesverkstad. Har bilen gått 10-15k mil är det sannolikt redan åtgärdat, och sen borde det ju hålla lika länge till tycker man. Även bakre stötdämpare slits snabbare än normalt men är ju inte lika dyrt eller besvärligt att byta. Styrdonet för ABS/TCS kan börja glappa vilket tänder motsvarande lampor på instrumentpanelen. En ny enhet kostar det facila priset av 22 000 kr, men olika firmor reparerar dessa för 2k istället. Många på STCS har anlitat dessa med gott resultat. Displayer, till klima och färddator, kan tappa pixlar. Finns också många på Blocket som reparerar för 1000-1500 spänn. Växellådorna har jag inte hört något särskilt negativt om på STCS (saabturboclub.com). I övrigt är det väl bara att kolla sådant man jämt kollar när man köper bil. Lycka till!


Aero alla dagar! Förstår mig inte på vissa som köper BioPower o sånt trams framför Aeron. Det är ju typ samma pris.. Grannen har köpt en 9-3 biopower -10. Det är ju trots allt smaksak, alla kanske inte vill ha 260hk. Sen så dricker hästar bränsle oxå.


Kromlisterna är ju fula som fan ändå och boten på det finns här: http://www.anabil.se/verkstad-reservdel . bshop.aspx 1575 för hirsch matta lyktsarger, inte ett dåligt pris... Bakvagnsbussningarna blir kassa på alla 9-5 men det märks nog lite extra på kombin eftersom den är tyngre bak och lastas också mer bak än sedanen gör. Färddatorn på *nya* 9-5 är väl inte utsatt för pixelfel ?? Det är ju en helt annan display än SIDen som satt i 9-5 98-05.


Tackar så hjärtligt för alla svaren. Det var egentligen det jag ville höra. Tack dessutom för länken så man kan få bort kromlyktsargerna för jag visste inte hur jag skulle lösa den design missen. Dyker nog upp en 9-5 aero på min profilsida inom kort.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka