Köpråd: Första bilen, kombi för drygt 50k

Hej, hittade precis det här forumet via google. Väldigt imponerad över hjälpsamheten och kunnigheten bland besökarna, så jag ge det ett försök och se om någon kan hjälpa även mig! Jag är 27 år och har fru, (stor) hund, barn på gång och sommarställe. Vi behöver således en kombi. Det verkar dock finnas lika många åsikter som människor angående vad som är bäst för oss. Vi har kollat på mest V70, Audi, Passat och Opel Vectra - samtliga årsmodell runt 03-06, nånstans <15k mil. Framför allt Vectran känns väldigt prisvärd. Det verkar gå att hitta Vectror från runt 05 som har gått <10k mil för 60.000 eller t o m mindre ibland, medan andra märken av motsvarande årsmodell/miltal kan gå på upp till 30.000 kr mer. Jag förstår inte riktigt varför. De tester jag har läst har sagt att Vectra av senare årsmodell är en stabil, välbyggd bil med bra komfort. Jag tycker dessutom att det är en av de snyggare bilarna i klassen. Kan någon hjälpa mig med att förklara detta? Hade Vectra varit ett dåligt köp jämfört med en (dyrare) V70 eller liknande? Vad ska vi köpa för bil? Vi är inga fartdårar direkt, såhär ser våran prioriteringslista ut: 1) Prisvärdhet (både drift och inköp) 2) Komfort 3) Lastutrymme 4) Snygghet Motorprestanda kommer som allra högst femma. Bilen kommer användas hyfsat sparsamt. Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Första bilen, kombi för drygt 50k



Fel på Opel? Egentligen inte, orsaken till ett lägre andrahandsvärde är dels att dem var mycket billigare i inköp: En BMW, Volvo eller Mercedes kan utan problem ha kostar 100.000:- mer i inköp när den var ny. Sedan är det många som anser att man kan få mer bil för pengarna än Opel, det finns bilar som i de flestas ögon är bekvämare, roligare (Både att köra och att äga) samt tillförlitligare. Som sagt Opel är absolut inga dåliga bilar, men de har inte skämt bort sina kunder med de pålitligaste bilarna varken enligt kvalitétsundersökningar, Svensk Bilprovning eller kundundersökningar. Personligen är jag av den sorten som hellre köper vad jag menar är en kvalitétsbil trots att man får en äldre bil med mer mil på mätaren, än en nyare exempelvis Opel. Jag lutar ex. väldigt starkt åt BMW och har mycket bra erfarenhet av dem, men som du säger försakar du både lastutrymmet men får även en äldre bil med lite mer mil på mätaren om du köper en sådan. Om man istället lämnar varumärke och prestige bakom sig tycker jag att japanska bilar går före Opel, jag upplever inte Opel som den mest charmiga bilen och detsamma gäller japanska modeller: Men japanska bilar är bra mycket pålitligare än Opel och har mycket starkare andrahandsvärde! Vad tror du om till exempel Toyota Avensis, Honda Accord eller Nissan Primera? Även Mazda 6 finns och är körglad, men väldigt bullrig och har visat sig vara mycket rostkänslig så jag håller ovanstående högre. Högst bland dessa japanare håller jag en Accord, rolig och med bra utrymmen, ex:http://www.blocket.se/goteborg/Honda_Ac . 20&w=3


Tack för ett jättehjälpsamt svar, Rquired! Åtminstonde Accord ser ut som ett grymt alternativ som vi garanterat kommer kolla upp närmare. Grejen är dock fortfarande att även de "prestigelösa" modellerna du nämnde är MARKANT dyrare (förutom Primeran, som helt enkelt ser för gräslig ut). Det här är några av de många Vectra-annonser som ligger ute på blocket just nu: http://www.blocket.se/helsingborg/Opel_ . 15&w=3 http://www.blocket.se/varmland/Opel_Vec . 15&w=3 http://www.blocket.se/sodermanland/Opel . 15&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Opel_Vec . 15&w=3 http://www.blocket.se/gavleborg/Opel_Ve . 15&w=3 Verkar finnas en jäkla massa som ligger ute också, så jag kan tänka mig att prutmånen är hyfsad på dem också...


Jag känner att många bilar till salu till låga priser kan vara ett tecken på just det, att det finns bättre köp att göra? Och om inget annat så skall du sälja bilen någon gång i framtiden, till ett lågt pris med hyfsad prutmån. Om vi förutsätter att Accord är en bättre bil, köper du en sådan så kommer du alltså att ha en bättre bil under tiden du äger den, förlora i mindre i värde och bli av med den snabbare än om du köper en Opel Vectra.


taget ur minnet så har vectran problem med elen de första årsmodellerna. Vågar inte säga när det blev avhjälpt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka