Köpråd: Bil med lång "nybilsgaranti". Ny/Beg

Vilket alternativ är "mest" ekonomiskt försvarbart (service, skatt, förbrukning osv) och samtidigt är bästa bilen ? Har kikat på bl a: Kia Rio Mitsubishi Colt Toyota Corolla Hyundai I20 Någon som har erfarenhet av några/någon av dessa bilar ? Kort och gott bästa bilen för minst pengar Samtliga har ju som krav att man ska serva dem hos dem för att få garantin. Så servicarna blir kanske en avgörande punkt, eller ? Ny eller beg ? Vilket vinnar man mest på ? Extra info: Kör ca 1000-1200 mil per år. Tänkta ha den en tid. Kanske 3-4 år.



Svar på inlägget: Köpråd: Bil med lång "nybilsgaranti". Ny/Beg



Colten är miljöklassad = 5års skattefri, har 8 års garanti = tryggt ägande, kamkedja = billigare service, Japansk = hållbar. Mycket utrussning nu när Mitsubishi firar 30 år (Edition 30) i Sverige och så tror jag att den är billigast av de alla.


Okey, har läst endel och den verkar schysst får åka och testa en. Hur är de med vagnskade garanti dem brukar vara två år så de räcker med halv försäkring?


Vagnskadegaranti har du i 3år Lycka till, härliga små vagnar


Läste igenom deras garanti villkor. Visst lång är den. Men dels inte med lika mycket som konkurenterna vid deras första nivå dvs upp till 3 år. Resterande försvinner massor av saker. Visst stora/dyra delar är fortfarande med men massa saker är de inte. T ex bromsdelar, avgassystem, elektronik, nycklar/lås osv osv. Så känns lite som de vill fixa till rycktet efter L200an eller vilken de var som hade problem med lagerras.


konstigt att bromsar och avgasystem samt nycklar inte täcks av garanti på 8 år? njaaa..


Ja, de tyckte jag också. Saxat från http://www.mitsubishimotors.se/uploaded . aranti.pdf 3. Komponenter som omfattas av garantin . avgasreningssystem inkl. styrelektronik (utom ljuddämpare och avgasrör) . bränslesystem inkl. reglersystem och insugningsrör (utom ledningar, filter och bränsletank) . turbo/överladdningsaggregat med styrsystem (utom avgasrör och ljuddämpare) . bromsservo och styr- och reglersystem för ABS låsningsfria bromssystem (utom huvud- och hjälpcylindrar, bromskivor, bromstrummor och belägg) . tändsystem inkl. reglerfunktioner (utom tändningslås/nycklar/ kort/smart key, tändstift och batteri) . fabriksmonterat larm (utom centrallås, dörrlås, nycklar och fjärrkontroll) Som sagt, ändå schysst om man jämför med vag osv som har 2 år. Men kan kanske tycka att de låter bättre än de är. För visst så ingår dyra saker och saker som göra att bilen blir körbar. Men men så är de.


Kan det vara därför att det oftast är en twist om just dessa delar är en slitagevara eller inte. Avgassystemet går ofta sönder pga genomrostning, är det bilens fel att vi väller ut salt i Sverige? Bromsar är inte heller så konstigt att de inte omfattas. jag ser många som håller bromspedalen på stora motorvägar, skivorna blir skeva av överhettning. Det är inte bilens fel utan skit bakom ratten. De första 3 åren omfattar allt som kan relateras till fabrikationsfel. Tycker att Mitsubishi gör rätt att införan denna garanti. Den är ju bättre än 3 år och mycket bättre än 2 år som de flesta har. Att L200 hade lagerras berodde oftast av brist på underhåll, oljan skall bytas vid varje 750 mils intervall på modeller upp till 2006.


Förstår absolut varför de har så men jämför man med de andra så verkar Mitubishi ha sämre villkor iallafall.


Menar du de första 3 åren? De 3 första åren är det full garanti preciss som hos de andra japsarna på marknaden, det är bara år 4-8 som det är lite skillnad på.






Tänkte mest på Kia och Hyundai som jag kollat på, de verkar iallafall ha "mer" garanti hela tiden.


OT: 750mil intervall? Verkar sjukt märkligt om de inte kan konstruera en motor som klarar av längre intrevall än så utan problem, jag skulle behöva serva mina firmabilar var 6:e vecka om jag hade den intervallen...


Jo, om du gemför med Kia ( 7 år ) krävs det att du måste utföra service på just Kia annars gälls inte garanti. Hyundai har väl bara 5 år?


Det är just därför man satte 750 mils intervall på L200, japanerna vill ju inte att motorn ska rasa. De flesta L200 körs väldigt hårt, många används till plogning mm som sätter stora påfrestningar på motorn därav kravet. De bilar man får in är dessutom oftast "självservade"


Tycker att Colt är en kanonbil om man gemför konkurenterna. Välbyggd, bra utrussning, lågt pris mm


Kan faktiskt rekomendera Kia, jobbar själv med bilarna och vi servar dom mest. Är det nånting som går sönder så går det på garantin direkt! Dock inte slitagedelar men det gäller nog alla bilar. Du har även kamkeja på dom så den ska du aldrig behöva byta. Uppe i dalarna så är service billigt, inga stora/dyra saker som ska bytas. Sen har ju Kia Rio väldigt mycket grejer som standard, inte mycket man lär lägga till som tillval när man köper dom. Den är även en miljöbil. Rekomendrar 1.4liters motorn med komfortpaket, då har du allt du behöver!


De gör MME också: När erforderligt arbete utförts, skall du se till att Service-/Återkallandeprotokollet i kapitlet "Servicebok", sidan 1-30, har fyllts i och stämplats av din auktoriserade Mitsubishiverkstad. Jo visst har Mitsu flest år men Kia och Hyundais garantier gäller för mer saker då får är ju frågan vilket osm är "bäst".



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka