Köpråd - peugeot 206

har alltid velat ha en 206:a...men det jag undrar över är då om något skulle gå sönder, är de dyra reservdelar? har hört det någonstans men bäst att vara säker. Min nuvarande bil kommer snart inte funka mer så måste köpa en ny snart. Helst en bensinsnål liten bil.



Svar på inlägget: Köpråd - peugeot 206



En liten bil som 206 är inte dyr i varken drift eller delar men Peugeot är inte märket med varken billigast eller dyrast delar. Problemet med Peugeot är snarare låg kvalité, driftsäkerheten är inte hög och därför skulle jag tro att en 206 blir dyrare att äga i längden än t.ex en Toyota Corolla trots att Toyota har dyrare delar. Men ett större behov av billigare delar (Peugeot) kostar mer i kronor räknat än ett litet behov av dyrare delar, hjullager är ett exempel på en (relativt) dyr del som fransoser brukar kunna äta till frukost.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka