Köpråd: Stor bensinsnål kombi, MAX 50k

Tjo, CTR:n är såld och det är dax att införskaffa sig en stor kombi där en stor bilbarnstol samt barnvagn och massvis med blöjor får plats. Kommer pendla 10 mil tur och retur till jobb varje dag så behöver en bil som dricker lite. Farthållare är ett MÅSTE! Har en budget på 50k att leka med, inte ett rött öre mer tyvärr. Jag är helt lost, har inte en susning vilka bilar i segmentet som är bra. Behöver all hjälp jag kan få! MVH P-H



Svar på inlägget: Köpråd: Stor bensinsnål kombi, MAX 50k



Varför tror alla att dem behöver en ful kombi så fort dem har skaffat barn?


Hahaha, ignorance is bliss...


Ford C-max! För att vara ford tycker jag den var riktigt skön att köra. Det är ju ingen Honda men den funkar. Finns säkert någon att hitta för runt 50k


Volvo V70 D5, det är ju visserligen diesel men min går riktigt billigt, mitt snitt på 3 år och 6500mil är 0.57L/milen. Har 3 barnstolar i baksätet, trångt med det går, dock blir jag lite fastkilad i framsätet (190cm). Borde gå att hitta någon för 50k. /MVH Erik


Pendlar du 10mil om dagen och ska ha en stor bil finns det inget att tveka på - diesel är det som gäller om du inte skiter pengar. Det blir billigare, och nyare dieslar går dessutom riktigt bra (Ok, det är ingen CTR, men det kan du inte räkna med för 50k och kombi heller) Väl där finns det ju massor att välja på och där får väl din personliga smak komma före en del annat, men Toyota Avensis är garanterat ingen dålig bil för att ta ett exempel.


Ford Mondeo 01-06 finns för under 50tusen, lite plastig invändigt men ack så stor i utrymmet i fram och baksätet. 4 cylindriga motorn drar lika mycke som v6 dock ligger runt 0,9 blandad och är ganska trött, v6an ska de vara bra knuff i, men dieseln ska vara riktigt snål och skatten ska inte vara så hög heller. Volkswagen Passat finns de många under 50, dock kass framvagn på 98-01 innan faceliften. Också en stor bil invändigt.


Hmm, den hade jag nog aldrig tänkt på själv faktiskt. Får kanske ta och testa en sådan, Ford är i mina ögon inte bra bilar, men det är andras åsikter som färgat av sig eftersom jag aldrig kört en Ford i hela mitt liv.


Ja de är väl 1,9 tdi på passaterna som går och går, 1,8t lär ju skötas med tät oljebyten max 1000mil för att gå utan problem. Jaha hon ville inte åka ford men be henne och provköra en istället V70, passat och mondeo dieselarna ligger rakt lika i skatt forden är nog billigast. De är först när partikelfiltret vart monterat på bilarna skatten sjönk.


Skit i låg skatt. Med 10 mil om dagen lär du komma upp i 3k mil om året totalt? Med bensin kostar det dig då cirka 40 papp med soppa och skatt, med diesel 36 papp, om dieseln kostar 6500 i skatt o drar 0,7 och bensinaren 2000 i skatt och 0,9 i snitt. 4 papp sparade som du kan sätta in på ungens konto Break even har du redan vid 1600 mil. Dessutom inbillar jag mig att diesel har bättre andra(tredje?)-handsvärde, men det kan vara svårt att bevisa.






slår ett slag för en v70 D5 även jag! skulle du inte gilla dieselskatten så kan jag nämna som en parantes att min etanolkonverterade saab 9-5 går under litern på etanol blandad körning. har klarat som bäst 0.86 l/mil fast då var man otroligt försiktig med gasen i 10 mil ungefär MVH



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka