Köpråd beg. bil ca 50-70 000 kr

Tjena! Skulle vilja ha lite tips inför bilköpet. Budget ca 50 000 kr (kan ev. skrapa ihop 10 lax ytterligare). kriterier: * Ska orka dra ett släp * ESP (känns tryggt) * Halvkombi (praktisk och smidig storlek) * Inget lull-lull * Någorlunda billig i drift och att äga Körprofil: Blandad körning, kör oftast i stan eller mellan stan och förorten (ca 2 mil) - alltså ganska korta sträckor. Kör grovt räknat 1200-1700 mil/år. Använder släp emellanåt. Intresserad av VW Golf, VW Polo och Ford Focus men kan eventuellt tänkta mig en Peugeot 307. Frågor: Blir inte klok på alla modellbeteckningar, FSI, XS, FFV osv. Vad betyder dessa? Kan man se på modellbeteckningen om en bil har t.ex. ESP? Bensin eller Diesel, lika dyrt? Vad kan man förvänta sig av t.ex. en VW Golf -03 som gått 15 000 mil? Kommer reparationskostnaderna på löpande band - Kamremsbyte, elfel, rost? Är det ur ett ekonomiskt perspektiv bättre att lägga t.ex. 70 000 kr och köpa en lite nyare bil, t.ex. en 07:a? Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd beg. bil ca 50-70 000 kr



Jag har tidigare haft en Mercedes A-klass W168 och kan rekommendera bilen, det är en liten halvkombi på 3.5m som tack vare sin form och smarta baksäte kan lasta lika mycket eller mer än betydligt större kombimodeller. Modellen har dessutom ESP standard på alla exemplar och är mycket säker att krocka med på grund av en konstruktion med en stark stomme och dubbla golv (Kan förklara mer ingående om det är intressant). Modellen har ett par typfel man bör undvika och enstaka reparationer är dyra eftersom det krävs att motorn monteras ur bilen men i övrigt är den snål och mycket ekonomisk att äga med bland annat kamkedja. Tyvärr är den även rostkänslig! Angående olika beteckningar och om diesel eller bensin blir billigast i längden är jättesvårt att svara på eftersom det är så olika mellan olika bilmodeller. Jag tror det är bättre att du hittar några modeller du kan tänka dig att äga och sedan söker lite mer ingående information om dessa. För skall du lära dig allt om alla modeller kommer du förmodligen bli tokig halvvägs! Lycka till!


tror bensin så kan du ev. spara några kronor eftersom du ska köra så få mil. Sen så skulle jag nog rekommendera focusen. Hyffsad billig i drift samt att från vad jag har hört så är det inte (allt) för stora reparationskostnader.


Häng inte upp dig för mycket på extrasiffror eller bokstäver på bilmodeller. Kan betyda vilken motor det är eller vilket utrustningspaket bilen har. Tom vilken motor och utrustningspaket Och det är olika från bil till bil. Det enda som gäller för att veta vad som är vad är att grotta ned sig i kataloger eller liknande från biltillverkare Hos VW/Audi/Skoda/Seat står FSI för att bilen har en motor med direktinsprutning. T ex en VW Golf 1,6 2001 har en motor med vanlig bränsleinsprutning medan en VW Golf 1,6 FSI 2005 har direktinsprutning. Tekniskt mumbojumbo Och när det gäller antisladd/antispinn så heter det olika hos biltillverkarna. Kan hända att VW/Audi/Skoda/Seat och Ford båda använder just benämningen ESP.


För dom pengar får du hyfsat ny Ford Focus men rekommenderar utan ESP (Kan bli DYRT om något går sönder, tyvärr vanligt fel att hydralenheten går sönder) FFV står förövrigt för Flexi-fuel Vehicle. Går att köra på både bensin och etanol


Tack för svaret! Ja man blir snurrig av alla beteckningar.


Tackar OK, menar du att antisladd på Ford Focus i synnerhet eller att ESP på bilar i allmänhet ofta havererar?


Tackar! Ja det blir mest kortsträckor.


Tack för tipset. Har alltid betraktat M-B som dyra bilar men A-klassen var ju lite häftig.


Bensinbil blir nog billigast att äga om du ska köpa en bil i den storleksklassen.






Min erfarenhet av märket säger mig att det är fel, Mercedes är dyra i inköp men håller hög kvalité och delarna är inte dem billigaste men är å andra sidan långt ifrån det dyraste man kan köpa också. Mercedes håller å andra sidan generellt hög kvalité, kort sagt behöver dem inte repareras så ofta och få byten av lite dyrare delar blir billigare i längden än frekventa byten av billigare delar. Tyvärr har märket haft en del problem med kvalitén också, eftersom A-klass är en ganska enkel modell (Långt från större modellers avancerade elektronik) så är det rostskyddet som är svagt på denna och undviker man dem barnsjukdomar som finns bör bilen hålla ihop väl. Kan man leva med att främst dörrar och bakskärmar har ett svagt rostskydd tror jag det är ett vettigt val.


Just på Focus och Focus C-max brukar en givare som sitter I den hydrauliska styrenheten gå sönder.. för nuet byter man hela alltet men kanske blir att man ändrar med tiden I övrigt liter inte Mondeo och Fiesta av samma problem, även om det skulle ha ESP!


Hellre fin och välskött med skapligt låga mil än så ny som möjligt när det gäller begagnat. Tittat på 9-3? Billiga, snygga och säkra bilar.


Haha, därför är de skumt att köra bilen på jobbet, haha den jävla espn är åt helvete på Focusen. Står att man är i full sladd när man kör rakt fram på torrt underlag, häftigt.


http://www.bildelsbasen.se/?link=item&a . d=22089532 Bara o byta.. ;>


Hej, Går i tankar på att byta upp mig till en dieselbil (kör alldeles för mkt, milen bara rullar iväg ) Min första tanke var/är: Tysk eller svensk diesel, men dessa kostar oxå en j-a massa pengar ("rätt bil", alltså) Har absolut ingen erfarenhet av dieselbilar.. :S Jag vill gärna ha en stor motor och automat. Den ska givetvis ha massa med kör och åkglädje, rymlig o komfortabel. Den får inte ha gått så långt.. Kan ev sträcka mig upp till 100K, med Saaben som delikvid.. Vad tycker ni? Mvh



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka