Köpråd: Saab Aero

Jag har lust att köpa en Saab 9.3 Aero årsmod: 2007 eller senare.. På blocket finner man en hel del av dessa men jag har kört lite fast märker jag.. Det verkar som om jag inte ens vet helt vad en Aero är för nånting.. Kan någon förklara för mig vad som kännetecknar en 9.3 Aero? Som jag har förstått saken så har de sportchassi, större bromsar och större motor.. Sen ser det visst ut som om man kan köpa en "vanlig" saab och lägga till ett "aero paket" och sedan kalla sin saab för en aero.. Finns det nån lista nånstans där man kan se efter vad det är för chassi i bilen man har tänkt köpa.. Beklagar för dum fråga, men jag är ny på det här... En fråga till förresten.. När byttes årsmodell på de där bilarna? 2008 eller 2007? är det stor skillnad mellan dessa modeller? Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: Saab Aero



Kolla vad som står på regnummret. Är det en Aero så ska det stå på "fordonsfrågan". https://www21.vv.se/fordonsfraga/


Månadsskiftet juni/juli brukar vara modellårsskifte. M08 är faceliftad utvändigt så det är ganska stor skillnad. Värt att notera är att m08 Aero finns med både 4cyl och 6-cyl motor, medan m07 bara finns med v6 2,8T.


September/oktober är väl skiftet ?!


Jämför några Saabar, "vanlig" o Aero, o kolla efter likheter o skillnader. Sen är motorn en självklarhet Utvändig ser Aeron på ngt sätt tjockare ut tycker jag, faceliftad på alla håll, liksom


Tack för alla svar!! Nu har jag lite mer att gå på Dags att gå ut och shoppa



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka