Köpråd: För/Nackdelar. M,m

Hej alla glada. Nu när jag snart har körkortet i min hand behöver jag bara hitta en rolig bil. Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag vill ha. Så ni som har lite erfarenhet skulle kanske kunna hjälpa mig lite med mitt val. Bilarna jag tänkt på är följande. Opel Kadett Gsi Saab 900/9000 Turbo Toyota Starlet (Mest som vinterbil) Audi med femman. (Morrar gott) INGEN VOLVO. 7/2/40 modell. Alldeles för tråkiga enligt mig. Prisklass max 20,000 Och så fick man hjärnsläpp. Listan ska va större men inget jag kommer på nu. Ni kan gärna ge mig lite förslag själva också. Saker bilen bör vara, Liten och rolig hyfsat pigg, behöver inte vara turbo och gå att tryckar ut 400 hk ur den. Om det är storleksmässigt som Saabarna ska de gärna vara lite mer trimmvänliga. Tack på förhand //Svar på inlägget: Köpråd: För/Nackdelar. M,m850 t5? + Går bra + Mycket reservdelar + "snygg" - dyr i försäkring/bränsle


Tack för tipset men jag vet inte det är nått jag inte gillar med just 850. Kan inte sätta fingret på just vad men det är ändå en av dom ända volvo bilarna jag skulle kunna tänka mig. För 7/2/40 är alldeles för vanliga och tråkiga,


Förstår vad du menar, kände lika dant själv innan jag skaffade min 850... Men man kan ju sätta på X70 fronten osv... dom kan bli riktigt fräscha!


Jag går i samma tankar som dig, och jag är inne på att köpa en peg. 206 eller Honda civic


Ja jag är lite sugen på en Civic men V-Tec Mest för att de låter fränt. Har inte koll på skillnaderna.


Jo men jag har kört en Vanlig 850 och de va inte så tillfredsställande. men de kan ju ända att det skillnad effter som de skiljer 50 hk.


Ja jag tror nog att det skiljer, och turbodraget blir man beroende av! Ang peugeot 206/civic så röstar jag för civic...


Fast du får ju rätt bra drag i en 9000 turbo också


Av dem bilarna du nämner bör 9000 vara mest bil för pengarna? Säker, billig i inköp och lätt att plocka mer effekt ur. 900 är kanske "mer" SAAB än 9000, men med dess hemska framvagn och dåliga väghållning ser jag ingen anledning till att välja en sådan över sin storebror. Jag hade i din sats slängt en blick på BMW med, 525i E34, 325i E36 eller kanske till och med 323i/328i E36 är roliga bilar som inte kostar en förmögenhet i drift.


Audi Coupe? ;-) Snygga bilar med femman i.


Har faktiskt funderat på en sån. det lutar nog åt nån Audi iaf. Köper en Saab sen när jag har lite mer pengar så man kan trimma den.


En ny tanke som kom upp för några dagar sen Bmw e30 320-325 Finns de nått man ska tänka på. och går de plocka ur något extra ur dom ? T,ex Med 2,5" och extraktor gren? effect skillnad ? 5-10 hk eller vad kan de bli tror ni ? Är de värt pengarna ? Inte intresserad av turbo eller kompressor konvertering då jag inte besitter kunskapen och känner ingen som ör. Har också läst nån stans att de ska vara 25% diff. Finns de andra att köpa så de går att leka lite mer med dom ?


Det finns en differentialbroms till 325i E30 men det var inte standard, att öka effekten i M20B25 är dock inte kostnadseffektivt om du inte vill göra några större ingrepp utan gör det i så fall för ljudet och/eller responsens skull: Får du en liten effektökning är det ett plus! På www.autopower.se, under "Begagnatguiden" finns just en sådan för E30.


Tackar, Nej stora effekter vet jag att jag inte kommer få ut men några extra hk kan man få ut iaf. Och som du sa kanske lite bättre respons och MYCKE goare ljud. Men är en E30 nått du kan rekomendera som glidarbil lekbil? Hur är väghållningen ?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka