Köpråd: Saab 9-3, 9-5, Volvo S70.

Hej! Funderar på att under nästa år byta ut min Saab mot en bil i bättre skick. 9-5 har oftast motorproblem har jag hört men det förekommer även i 9-3 med turbo. När det gäller 9-3 tycker jag att de såg vettigast ut före 2008 och nyare kostar dessutom för mycket för mig. Ointresserad av effekt mm. Vilka är billigast att äga, håller bäst, lättast att laga och byta lampa i? Hur rymlig är förarplatsen i diverse 9-3 jämfört med 9000? Vilka ska jag kika på om jag gärna vill ha helskinn (grå eller biege), automatisk växellåda och ACC? Vill veta allt ni kan! Kul med lite mer tankar i huvudet innan jag åker runt och provkör. Jämför järna sittställning, säte, sitthöjd mm med Saab 9000 som jämförelse.



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-3, 9-5, Volvo S70.



9-5 har oftast inte motorproblem. De drabbade årsmodellerna är 98-03, och enligt Saab rör det sig om 4% av bilarna. Är vevhusventilationen uppgraderad blir den inte igensatt, så har inte motorn hunnit ta skada löper den då heller inte större risk att göra det än någon nyare 9-5:a. Visst kan man vara ointresserad av effekt, men 9-5/9-3 Aero är trevligt utrustade, och lätta att hitta med skinnklädsel ( på ng9-3 och 9-5 är inte skinn standard ens på Aero, men väldigt många valde till det. För övrigt tråkigt när man hittar en snygg sådan på annons med all utrustning man vill ha, och så saknar den skinn). Vill du dessutom ha en automat bör du ha en 9-5 2,3t eller 2,3T. 2,0t är alldeles för slö för att ha automatlåda på. Alla 9-5 och ng9-3 bör ha ACC i de årsmodellerna du letar bland. Gå inte på att den behöver "fyllas på" bara. En 9-5 är mer åt 9000-rymden i kupén, medan ng9-3 är betydligt trängre.


Vad kan du tänka dig betala exakt? Kan faktiskt rekommendera en 9000, tycker den är så mkt bil för pengarna! Idag får man knappt bil för 10K, men du kan köpa en trevlig 9000 för dom pengarna


Måste hålla med dig! Hade en 9-5 förut, fruktansvärt sköna bilar, inget snack om saken. Har en saab 9000 nu och är jätte nöjd. jag jobbar även på en Saab verkstad och 9-5 an har en hel del sjukdommar.. tyvärr! Alla pratar om vevhusventilationen men de finns även en hel del till, tex A bussningarna i bakvagnen brukar ofta ge sig, Oljeläckage från P-box remskiva, båda p-boxarna utgående axlarna från växellåda och Krängningshammarstagen. Dessa saker byter vi dagligen.. Så för plånbokens skull säger jag saab 9000 eller 9-3, Men vill du åka bekvämare med mest komfort så är det 9-5 som gäller! Lycka till !


Tack för diverse bra svar! Det blir att prova en 9-3 för att se rymligheten mm jämfört med 9000. Stor skillnad mellan äldre 9-3 (98-03?) och nyare? 9000 skulle duga lika bara samtidigt sugen på 9-3. När det gäller 9-3 är det lite klurigt. De äldre tycker jag är snyggast (front mm) samtidigt som sedanversioner är den biltyp jag gillar bäst så det får bli antingen eller... Allt avgörs beroende på typ av anställning. I värsta fall prisklass upp till kanske 45 000 i bästa fall upp till 60 000, ingen aning alls. Mer vet jag inte om jag vill ge för en bil. Förstår om 9-3 inte är lättmekad men hur skiljer sig olika årsmodeller? Vil gärna lätt kunna byta lampor iaf. Och helvete så många som blir uppretade så inåtahelvete när man köper Saab.


Då måste risken vara ännu mindre på 9-3 med turbo? För risken blir att det blir turbo då det är vanligt. Kanske inte kan välja bort det perfekta exemplaret för att den har turbo...


Ja, risken verkar vara mindre på 9-3 00-02, antagligen beroende på en annan layout på motorrummet.


Har typ bestämt mig för att det blir en 9-3 halvkombi, första generationen,troligtvis nästa år. Tilltalar mig bäst (och är dessutom billigast. Blir att kika lite mer noga på en nästa vecka så återkommer jag med vad jag tycker.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka